ASUS DSL-AC68u & Türk Telekom packet loss

Denemekte fayda var.

Elime başka bir modem geçerse denerim.

Türksat Kablo çektiği fiber altyapıyı aktif etse kafam rahatlayacak ama 1 senedir merkeze takılacak kartlar gelmedi ve çip krizi bahanesi ile altyapı aktifleşemedi diyorlar. Daireye kadar fiber kullanabileceğim kabin binanın içinde ama öylece duruyor...
Telekom kanadını daha kurcalamayı düşünmüyorum artık. Az önce de meraktan boş port sorgulaması yaptım ve FTTB kabin bulunan binada port yok.
Kabinin içinde yüzlerce boş switch olmasına rağmen yok ama tüm sokaktaki binalar benimle aynı altyapıyı kullanmasına rağmen onlarda port var. Lafın geldiği son nokta diyebilirim. Kabini merak edenler olursa diye içinin fotoğrafını rica edip çekmiştim.

Dostum boş port olayı yalan Çünkü biliyorsundur TTNET 100mbps üzeri bağlantıları sunmaya başladı. Kabaca anlatmam gerekirse 2 internet bağlantı kullanarak evine 200mbps ve fazlasını sunabiliyor. Bunun içinde 2. port (internet) satın alıyorsun felan yani. İşlerine gelince elbet olur, gelmezse olmaz.

Benim taahhüdüm her bitmeye yakın binada boş port kalmaz ve Telekom'dan çıksam başka bir ISS'ye geçemem. Sonrasında gidip genel müdürlükten port açtırırım ve zorla yine Telekom abonesi olurum. 6 yıldır böyle.

Bu defa taahhütün bitmesine 1 yıl var ve boş port yok. Yani benim port mevzusunun çift internet ile ilgili olduğunu düşünmüyorum ama neden olmasın.

Fiber internettede drop yemezsin ya.. çok üzücü..

Ben türknet'in GigaFiber'ini kullanıyorum, söylediklerine göre kendi altyapısı, gayet iyi bir performans alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…