ASUS DSL-AC68u & Türk Telekom packet loss

Denemekte fayda var.

Elime başka bir modem geçerse denerim.

Bu sorunlar başladıktan sonra kullandığım modem Archer VR1200 idi. Varsayılan IP böyle görünce ben de ilk olarak modem, iç tesisat, ve ankestre kutusundan gelen kablodan süphelenmiştim. Hepsini üst seviye parçalarla değiştirdim :D Reçber marka CAT6 kabloyu ankestre kutusundan direkt modeme getirdim. Kablo da 1 tane bile ek yok. Modem olarak arkadaşın 2 adet modemini denedim. Biri TP-Link Archer VR2100 AC2100 idi. ASUS N16 vardı. Zxyel modem vardı. Telekom'un 3 tane modemi vardı. Hepsi mi aynı olurdu, ama oldu xD Bununla birlikte o sıralar TurkNet kullanıyordum; NetSpeed, Millenicom, ve son olarak TTNET kullanmaya devam ettim. Hepsi mi aynı olur? Valorant'ın sunucuları herkes için iyi değil. Bak adım gibi eminim şu PingPlotter'ı şurada kim kullanırsa kullansın 1 second yaptığı zaman paket kaybı olacaktır :D Valorant bir gün mesela benim ayrıca bir problemi mi aylar boyunca çözemedi. Bu sorun da "nitelikler" kısmında ki bir çeşit bug ile alakalıydı. Ben kendim çözmüştüm, çözümünüde kendilerine anlatmıştım. Şimdi bilet atsam CS:GO normal, başka Online oyunlar normal, bir tek sizin sunucu da mermilerim takılıyor desem, inatla bu mantığı anlamayıp internet sağlayıcıma laf atacak ya da modem iç tesisat da sorun var diyecekler :) Bir de tuhaf tuhaf uygulamalar yaptırıyorlar. Hayır şu bana yaptırdıkları yöntemleri her oynayan insan yapıyor mu? Ben oyunu oynarken kolu olmayan ama attığı mermilerin fişek gibi gittiği kişilere soruyordum böyle böyle şeyler yaptınız mı diye "yoo abi kurdum oynuyorum" diyorlar. Optimasyonu kötü bir oyun hala düzeltemediler.

Türksat Kablo çektiği fiber altyapıyı aktif etse kafam rahatlayacak ama 1 senedir merkeze takılacak kartlar gelmedi ve çip krizi bahanesi ile altyapı aktifleşemedi diyorlar. Daireye kadar fiber kullanabileceğim kabin binanın içinde ama öylece duruyor...
Telekom kanadını daha kurcalamayı düşünmüyorum artık. Az önce de meraktan boş port sorgulaması yaptım ve FTTB kabin bulunan binada port yok. 🤣
Kabinin içinde yüzlerce boş switch olmasına rağmen yok ama tüm sokaktaki binalar benimle aynı altyapıyı kullanmasına rağmen onlarda port var. Lafın geldiği son nokta diyebilirim. Kabini merak edenler olursa diye içinin fotoğrafını rica edip çekmiştim.

image0.jpg

Elime başka bir modem geçerse denerim.

Türksat Kablo çektiği fiber altyapıyı aktif etse kafam rahatlayacak ama 1 senedir merkeze takılacak kartlar gelmedi ve çip krizi bahanesi ile altyapı aktifleşemedi diyorlar. Daireye kadar fiber kullanabileceğim kabin binanın içinde ama öylece duruyor...
Telekom kanadını daha kurcalamayı düşünmüyorum artık. Az önce de meraktan boş port sorgulaması yaptım ve FTTB kabin bulunan binada port yok. 🤣
Kabinin içinde yüzlerce boş switch olmasına rağmen yok ama tüm sokaktaki binalar benimle aynı altyapıyı kullanmasına rağmen onlarda port var. Lafın geldiği son nokta diyebilirim. Kabini merak edenler olursa diye içinin fotoğrafını rica edip çekmiştim.

Dostum boş port olayı yalan :D Çünkü biliyorsundur TTNET 100mbps üzeri bağlantıları sunmaya başladı. Kabaca anlatmam gerekirse 2 internet bağlantı kullanarak evine 200mbps ve fazlasını sunabiliyor. Bunun içinde 2. port (internet) satın alıyorsun felan yani. İşlerine gelince elbet olur, gelmezse olmaz.

Dostum boş port olayı yalan :D Çünkü biliyorsundur TTNET 100Mbps üzeri bağlantıları sunmaya başladı. Kabaca anlatmam gerekirse 2 internet bağlantı kullanarak evine 200Mbps ve fazlasını sunabiliyor. Bunun içinde 2. port (internet) satın alıyorsun falan yani. İşlerine gelince elbet olur, gelmezse olmaz.

Benim taahhüdüm her bitmeye yakın binada boş port kalmaz ve Telekom'dan çıksam başka bir ISS'ye geçemem. Sonrasında gidip genel müdürlükten port açtırırım ve zorla yine Telekom abonesi olurum. 6 yıldır böyle. 😆

Bu defa taahhütün bitmesine 1 yıl var ve boş port yok. Yani benim port mevzusunun çift internet ile ilgili olduğunu düşünmüyorum ama neden olmasın.

Ben türknet'in GigaFiber'ini kullanıyorum, söylediklerine göre kendi altyapısı, gayet iyi bir performans alıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı