ASUS DSL-AC750 modemde kronik olarak hız sorunu var

xforce

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ben ASUS DSL-AC750 marka/model bir modem kullanıyorum ve bilenler bilir, oldukça kronik sorunlu bir modem. Geçtiğimiz yıllarda modem arayüzünden DSL ayarlarını forumlardaki kullanıcı yorumlarına bakarak yapılandırmıştım ve herhangi bir sorun yaşamıyordum. İnternet sağlayıcımın sunduğu hızı tam olarak alabiliyordum.
Ancak yakın zamanda bölgemde yapılan altyapı çalışması sonrasında bu ayarlar işe yaramamaya başladı. Kısaca özetlemek gerekirse: 50 Mbps internetim var, fakat modemi fabrika ayarlarına döndürüp kullanırsam hızım 30 Mbps’ye sabitleniyor. Öte yandan, önceki özel DSL ayarlarımı uygularsam 50 Mbps alıyorum fakat bu kez bağlantı sık sık 1 Mbps’ye kadar düşüyor ve internet kullanılmaz hâle geliyor.
Sizden ricam, bu sorunu yaşamış ya da çözümünü bilen varsa yardımcı olması. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-28 151151.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-28 151151.png
    59,4 KB · Görüntüleme: 26
  • Ekran görüntüsü 2025-06-28 151343.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-28 151343.png
    59,8 KB · Görüntüleme: 26
  • Ekran görüntüsü 2025-06-28 151356.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-28 151356.png
    352,8 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, ben ASUS DSL-AC750 marka/model bir modem kullanıyorum ve bilenler bilir, oldukça kronik sorunlu bir modem. Geçtiğimiz yıllarda modem arayüzünden DSL ayarlarını forumlardaki kullanıcı yorumlarına bakarak yapılandırmıştım ve herhangi bir sorun yaşamıyordum. İnternet sağlayıcımın sunduğu hızı tam olarak alabiliyordum.
Ancak yakın zamanda bölgemde yapılan altyapı çalışması sonrasında bu ayarlar işe yaramamaya başladı. Kısaca özetlemek gerekirse: 50 Mbps internetim var, fakat modemi fabrika ayarlarına döndürüp kullanırsam hızım 30 Mbps'ye sabitleniyor. Öte yandan, önceki özel DSL ayarlarımı uygularsam 50 Mbps alıyorum fakat bu kez bağlantı sık sık 1 Mbps'ye kadar düşüyor ve internet kullanılmaz hâle geliyor.
Sizden ricam, bu sorunu yaşamış ya da çözümünü bilen varsa yardımcı olması. Şimdiden teşekkür ederim.

Modemlerin içindeki xDSL chipi MediaTek olan modemlerde bu tarz stabilizasyon sorunları normal.
Eğer istersen VDSL profilini 17b yapıp modemi resetle ve o şekilde dene.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı