ASUS DSL-N12E Nasıldır?

Enes Doğan

Kilopat
Katılım
31 Mart 2014
Mesajlar
1.724
Makaleler
11
Çözümler
1
Yer
Denizli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar şu anda kullandığım modem 150 Mbps olan Tp-Lınk TD854W. Hattımdaki internet 1.6 Mb/s ama ben bunu idm ile max 990 Kb gördüm. Modemimin Mbps'si yeterli olmadığı için o hıza ulaşamadığımı öğrendim. Ve ucuz bir modem aramaya başladım. Asus DSL-N12E hoşuma gitti. Almayı düşünüyorum en kısa sürede. Tavsiye eder misiniz? Elimdeki modemden buna geçtikten sonra direk kullanıcı adımı ve şifremi kayıt edeceğim arayüze. Başka yapmam gereken bir işlem olacak mı?
Asus Dsl-N12E 300Mbps Kablosuz-N Adsl2+ 4 Port Modem - Vatan Bilgisayar
 
Ben kullanıyorum. Memnunum. Tavsiye ederim. Yeni modeme geçtiğin zaman tüm ayarları tekrar yapmak zorundasın. Adsl şifre girişleri ve kurulumunu yapacaksın. Kablosuz ayarlayacaksın. Adsl kısmındakı ayarları bir yere kaydet onlar lazım oluyor yeni modemi kurarken.
 
Yani kendi modemimi sıfırladıktan sonraki yaptığım ayarları yapacağım sadece yeni modemde. Başka bir şey yapmayacağım değil mi? Birde dawnloand hızı artacak mıdır?
 
Zaten kolay kurulum sıhirbazı var orda yapman gereken ayarları sırayla yaptırıyor. Kablosuz hızı ile dediğin indirme hızı farklı şeyler aslında. Kim ne dedi bu konuda bilmiyorum. Eski modemin kaç yıllık ve özellikleri tam olarak neydi bilmiyorum ama DSL-N12E avantaj sağlayacaktır tabii. Download hızı servis sağlayıcın ne kadar veriyor ona bakıyor daha çok.
 
Benim aslında 800 Kb'di. Ttnet'den aradılar ve 4 TL karşılığında 800 Kb'den 1.6 Mb'ye yükselteceklerini söylediler. Bende hemen tamam olur dedim. Hızım sadece 150 Kb arttı denebilir yani. Modemden olduğunu düşünüyorum. Sonuçta hızım biraz arttı yani tarifem yükselmiş olmalı, modem tarifeye yetişemiyor diye düşünüyorum. Dediğim gibi max 990 Kb gördüm, o da İDM ile.

Kendi modemimde özet geçecek olursak, Tp-Lınk'in bile kendi sitesinde desteği bulunamayan 150 Mbps olan Ttnet'in pazarlamada güzel sattığı bir modemi. :)
 
Modem ara yüzünde TTNET'in verdiği net değer yazar o kaç gözüküyor? TTNET'in verdiği modemdense her türlü yeni bir modem alman daha iyi ama hız artar mı onu söylemek istiyorum sana. Ttnet öyle dese de o hızda vermiyor olabilir.
 
Aradıktan sonra inkar ederse ne demeliyim. Sonuçta bu Ttnet, indirme hızı modemin arayüzünde gözükmez sizin baktığınız modemin hızıdır. Gelin size modem satalım diyebilirler. Onlardan beklenir. Böyle bir durum gerçekleşirse ne yapmalıyım? Tehdit mi edecem veya yaptığınız paketi iptal edin eski paketi mi istiyorum demeliyim ?
 
Bu internetten yaptığın göreceli test değil ki itiraz edilecek bir şeyi yok. Kablodan modeme ne geliyorsa o. 16 Mbps tam olarak beklemiyor kimse ama 16 deyip de 8 vermezler. Ezdirme kendini orada. Genel Müdürlüğe şikayet edeceğim bu durumu dersin bir sorun olursa. Telefondaki ile muhattap olmaya gerek yok öyle bir durumda. Tüm şirketlerde işler böyle dönüyor ne yazık ki.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı