Asus DSL-N14U Firmware Update Yaptıktan Sonra Çalışmıyor

Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Ben Asus DSL-N14u aldım, eve getirip update yaptım ama şimdi modem calışmıyor. Reset atmayı denedim olmadı. Modemin ara birimine girmek olmuyor, sadece power ışıgı yanıyor. Lütfen yardım edin.

Yazımda kuralsızlık varsa özür dilerim. Bakü'den yazıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben dede Ayın sorun oldu Güncel Sürüm yükledim 1.0.8.6 ve yeni Sürüm Daha 1 hafta oldu Senin ve benim gibi Ayın Sorun yaşayanlar var Ben ürün garantili olduğu için Direk servise gönderdim.
Ama Bu sorunu Başka donanım Sayfasında okudu 1 kişin Kurtarma programı kullandığı ve kurtardığını yazmış ama ne kullandığını ve ne şekilde müdahale etiğin yazmamış.
Bende Ürün garantili olduğundan dolayı Direk servise göndermek En Doğrusu Olduğuna Kara verdim Beklemedeyim.

Ben dede Ayın sorun oldu Güncel Sürüm yükledim 1.0.8.6 ve yeni Sürüm Daha 1 hafta oldu Senin ve benim gibi Ayın Sorun yaşayanlar var Ben ürün garantili olduğu için Direk servise gönderdim.
Ama Bu sorunu Başka donanım Sayfasında okudu 1 kişin Kurtarma programı kullandığı ve kurtardığını yazmış ama ne kullandığını ve ne şekilde müdahale etiğin yazmamış.
Bende Ürün garantili olduğundan dolayı Direk servise göndermek En Doğrusu Olduğuna Kara verdim Beklemedeyim.

Modemle birlikte gelen DVD'nin içinde bir adet kurtarma yazılımı bulunur. Asus, kurtarma yazılımı hakkında detaylı bilgiyi kullanım kılavuzunda vermiş.

"Firmware Restoration:
Firmware Restoration, ürün yazılımı yükseltme işleminde başarısız
olan bir ASUS Kablosuz Yönlendiricide kullanılır. Belirttiğiniz ürün
yazılımını karşıya yükler. İşlem yaklaşık üç veya dört dakika sürer."

Modemle birlikte gelen DVD'nin içinde bir adet kurtarma yazılımı bulunur. Asus, kurtarma yazılımı hakkında detaylı bilgiyi kullanım kılavuzunda vermiş.

"Firmware Restoration:
Firmware Restoration, ürün yazılımı yükseltme işleminde başarısız
olan bir ASUS Kablosuz Yönlendiricide kullanılır. Belirttiğiniz ürün
yazılımını karşıya yükler. İşlem yaklaşık üç veya dört dakika sürer."

Evet Haklısınız ön gezinti yaptım Fakat Firmware Restoratin Cümlesi Manasın bilmediğimden Es geçtim ( kurtarma yada Geri yükleme gibi Yazılar bakındım.) Bilgi için tşk Artık Servisten gelmesin Bekleme gerek ben 3 tanede ekstra sorun yazmıştım çok geç bağlanma 2dk gibi + Bağlantı kopması Günde 2 yada 3 Arka soket bölümündeki wifi on/off duşun Aldığım günden beri hiç çalıştıramadım 1dk basılı tutum daha kısa sürelide denedim olmadı benden kaynaklı değilse umarım bu sorunlar çözülür.

Geç bağlanmadan kastınız modemi kapatıp açtıktan sonra bağlanma süresi ise ve bu bir problemse aynı problemden bende de var. Hiç merak edip ne kadar sürede bağlandığına bakmadım ama 70-80 saniye sürüyor diye tahmin ediyorum. Modeminiz servisten geldikten sonra tekrar kopma problemi olursa farklı bir modemle bir, iki gün test etmeniz gerekir diye düşünüyorum çünkü sorun hatla ilgili de olabilir. Buton hakkında bir fikrim yok ama modem arayüzünde ayarları var. Garanti süreci sancılı olabiliyor, arızalanan ürünün yerine kullanacağımız bir ürün temin etmekte sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Söz konusu müşteri memnuniyeti ise eğer firmanın, müşterilerini mağdur etmemek için arızalanan ürünün yerine benzeri bir ürünü saatler içinde müşterisine teslim etmeli diye düşünüyorum. Kargo ile olur, satıcı firmalar -Vatan Bilgisayar, Teknolsa vb.- ile anlaşılarak yapılabilir. İstendikten sonra yapılır yani... Mesela notebook bozuldu hemen yerine işimizin aksamaması için benzeri bir notebook temin edilmesi gibi. Bunu kasko şirketleri araçlar için yapıyor. Kaza yaptığınızda, aracınız yetkili servisten çıkana kadar araçsız kalmamanız için kasko size araç temin eder ve aracınızın değeri ne ise o değere yakın bir araç bulurlar...
Geçmiş olsun.

N14u Yerine Yeni ürünün yada Para kupon Verdiler bende Para kuponu Aldım tam 1 haftadır Ne alsam diye çok düşündüm Sonun Paraya kıyıp Karar verdim.
AC68U Aldım Zaten bu üründe incelemeler Arasında var Ve editörü Secimi Bir üründü Resmen Kalite. Parasal olarak beni biraz üzdü ama bi 10Yıl Modem Konusun Biti.
Başka Markalarda vardı Ama Asusun Bana Yeni ürün yada para iadesi Sunması Bu Markanın bendeki Değeri biraz daha artı.
Sorun çıkartan ürününe Sahip çıkması Beni çook Memnun etti Tşk Asus.

Aynı sorunu bende yaşadım, biraz geç kalmış olabilirim fakat çözüm şu şekilde;

Anlatim N14U modeline göre yapilmistir nerdeyse hepsinde yöntem aynidir, firmware yerine cihaziniza göre daha eski stabil bir firmware dosyasini asusun sitesinden indireceksiniz o kadar.

Diyelim ki artik çok geç otomatik güncelleme yaptiniz ve cihazin internet , DSL isiklari yanmiyor.

Kurtarma Yolu mevcut ( 1 kere deneyin hala olmazsa 2.kez tekrar deneyin gene olmazsa servislik olmustur cihaz. )

1. Öncelikle Dosyalarimizi indiriyoruz.

ASUS DSL-N14U Firmware Restoration version 1.9.0.4 INDIRMEK IÇIN TIKLA !!

N14U Firmware 1.0.7.3 INDIRMEK IÇIN TIKLA !!

2. ASUS DSL-N14U Firmware Restoration version 1.9.0.4 yazilimini indirip kurun.

3. Ethernet kablosunu bilgisayardan çikartip modemi güç dügmesinden kapatin.

4. Ince uçlu kalem vb. bir nesne ile reset dügmesine basarken modeme güç verin. Power isigi yanip sönmeye baslayacak (sürekli)

5. Ethernet kablosunu pc ye baglayin.

6. Firmware Restoration Programina 1.0.7.3 Firmware dosyasini RAR dan çikartarak gösterin ve karsiya yükle butonuna basip onarma islemini yapip modemi tekrardan baslatmasini bekleyin, Islem bu kadardir.

0A609B14F5C5BA0114EFE0120ECE2037.png

EE9F66CC4194E4B55D815623D2E68B50.PNG

Alıntı yaptım ve içeriğine dokunmadım, umarım yazım yanlışlarından dolayı ceza almam.

Düzeltme: Alıntı yaptığım mesajdaki ikinci bağlantı bozulmuş bu sürüm işinizi görecektir;
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/wireless/DSL-N14U/FW-DSL_N14U_1078.zip

Aynı sorunu bende yaşadım, biraz geç kalmış olabilirim fakat çözüm şu şekilde;

Alıntı yaptım ve içeriğine dokunmadım, umarım yazım yanlışlarından dolayı ceza almam.

Düzeltme: Alıntı yaptığım mesajdaki ikinci bağlantı bozulmuş bu sürüm işinizi görecektir;
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/wireless/DSL-N14U/FW-DSL_N14U_1078.zip
Benim cihaz n16u elektrik kesintisinden sonra bozuldu sadece power ışığı yanıyordu bu anlatım sayesinde modemi kurtardım teşekkürler

İnternet bağlantısı yavaşlığı ve kopmalar nedeniyle modem sayfasından güncelleme yaptım.Önce modem sayfası açılmadı ve sonrada sadece power ışığı yanıyor. Asus sitesinde verilen son güncellemeyi yukarıdaki anlatıma göre yükledim yine modem çalışmıyor.Yine sadece power ışığı yanıyor. Sorun ne olabilir?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı