ASUS Dual 3060 Ti OC Edition sıcaklık değerleri normal mi?

SandanistaS

Hectopat
RAM
2x8 Corsair CL 15 3000 MHz
Ekran kartı
Asus Dual 3060ti OC Edition
Anakart
Asus Tuf Gaming B450
İşlemci
Ryzen r5 3600
Herkese selam. 2. el bir 3060 Ti aldım.
Boşta iken fanları 0DB'e aldığımda Max 47, fanları açtığımdamin 32 derece sıcaklık alıyorum.
15 dakikalık FurMark testinde de 1080p çözünürlükte, 8xmsaa ayarıyla ortalama sıcaklığım 74, Max 78 derece, ortalama 110 FPS de.
Bana değerler gayet normal geldi, ki şu an kasa biraz tozlu. Yarın oyunlarda da deneyeceğim fakat şimdilik düşüncelerinizi almak istedim.
Birkaç oyunda test edip güncelleyeceğim burayı. O zamana kadar yorumlarınızı merakla bekliyorum.

Teşekkürler,

Son düzenleyen: Moderatör:
80 Derece sınır gibi bir şeydir ondan sonra pek de sağlıklı olmaz ekran kartın için. Undervolt öneririm neredeyse 1-2 FPS kaybı ile (belki de hiç kayıp olmaz) sıcaklığını 10-15 derece düşürebilirsin.

Aaa şimdi gördüm FurMark testi imiş. Çok iyi sıcaklıklar bence. Oyunlarda daha bile düşük değerler alırsın undervolt vs gerek yok.

Çok teşekkürler yorumlarınız için. Bugün kontrollerden sonra onaylayacağım alışverişi çünkü her şey gayet güzel görünüyor. Sanırım bu sefer teknoloji şansı benimle 😄 bakalım r5 3600 ile ne kadar götürecek.

Bende vardı bu kart. Kule tipi soğutucu takınca sıcaklığı 83 den 87 ye çıkmıştı :D normal diyebiliriz bence bu kart için.
R5 3600 işlemci için ben de aerocooldan kule tipi sağutucu aldım henüz takmadım. Ekran kartı sıcaklığını arttıracağını hiç düşünmemiştim 😅 taktıktan sonra sıcaklığı kontrol edicem bi daha aklımda

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı