ASUS Dual 4070 OC GPU coil whine sesi olması

recox

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 14 Eylül 2023 tarihinde sistem aldım. Aldığım sistemde son 1 haftadır (ilk başlarda yoktu) GPU'dan coil whine sesi gelmeye başladı. Bu sesin cw olduğunu düşünüyorum. Masaüstündeyken veya GPU'ya yüklenmediğimde ses çok az geliyor, kulağımı dayamadan duyamıyorum ama oyun açınca ses çok artıyor ve rahat bir şekilde duyulabiliyor.

Oyunu Alt Tab yapıp masaüstüne dönünce azalıyor. GPU Power usage 20 Watt'larda iken aşırı az ses gelirken oyuna dönünce 120 wattlara çıkıyor ve ses çok artıyor.
Stress testi ile CPU'ya yüklendim ses oluşmadı. PSU kaynaklı değil diye düşünüyorum dikkatlice dinleyince bariz bir şekilde GPU'dan geliyor ses.

Video 1 (Video 1 Alternatif)
Video 2 (Video 2 Alternatif)

Ürünün garantisi mevcut sizce ne yapmalıyım? Böyle devam etsem bir sorun olur mu yoksa garantiden değişim vs yapayım mı?

Sistemim:
RAM: Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 5600 MHz CL36 DDR5 (CMK32GX5M2B5600C36)
SSD: Adata Legend 750 500GB PCI-e NVMe.
Ekran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4070 OC 12 GB GDDR6X.
Anakart: ASUS Prime B650M-A Wi-Fi II AM5 soket.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600.
Kasa/Power Supply: XPG valor mesh RGB siyah mid Tower 650W 80+

Son düzenleme:

Hocam ekran kartı ısınınca zaten fanlar hızlanır eğer 2-3 saattir oyundaysanız normaldir benim GTX 1660S bile 1 saatte fanlar hayvan gibi dönebiliyor bazen

Hocam ekran kartı ısınınca zaten fanlar hızlanır eğer 2-3 saattir oyundaysanız normaldir benim GTX 1660S bile 1 saatte fanlar hayvan gibi dönebiliyor bazen.

Hocam sistem buz gibi bu videoyu attığımda, açar açmaz test ettim ve attım. Ayrıca fan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum bu sorunun.

Videoları izlemedim ama tarifiniz tam CW. Herhangi bir sorun yaratmaz ancak sesten rahatsız olduysanız garanti ile görüşebilirsiniz. Garantiler duruma göre bazen CW için sorun değil diyerek işlem yapmayabiliyor yalnız haberiniz olsun.

4 aylık Coil Whine ile birlikte yaşıyorum. Asus'un genel müdürlüğüne kadar ulaştım fakat herhangi bir işlem yapmayacaklarını, Coil Whine sesinin normal olduğunu ve performansa etki etmediğini belirttiler. Dedikleri gibi performansa bir etkisi yok.

Burada tartışma konum: ASUS Dual 6750XT coil whine

Bu da servisin yanıtı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu da benim RX 6750XT

Geçmiş olsun Hocam öncelikle, aynı ses gibi ve bende de kapak kapalıyken de çok duyuluyor ses. Sistemi ve dolayısı ile GPU'yu gaming.gen.tr'den almıştım. İlk orayla iletişime geçtim, tüm sistemi göndermemi istediler, ardından bugün teknik destek birimine mail attım cevap bekliyorum. Farklı bir süreç yürütebilir belki satıcı. İtopya size yardımcı olmadı mı?

İtopya'dan aldım ben. Şansınızı denemekte fayda var. Deneyin ama dediğim gibi %90 ihtimal ile geri gelecek kart. Bana sadece ekran kartını yollamamı istemişlerdi. ASUS ile iletişime geçtikten sonra geri geleceği de garanti olunca hiç yollamadım. Performans kaybı yaşarsam göndereceğim ama şuana kadar driverdan kaynaklı performans kaybı dışında sorun yaşamadım kartta.

Ayrıca kapağı kapalı. Kapalı olduğu halde o kadar ses geliyor

hocam ses sizi rahatsız etmiyorsa bırakın kalsın bir etkisi yok sisteme nasılsa aynı sorunu bende series s cihazında yaşıyorum ancak bu kadar bir ses yok kulağımı anca fanlara dayarsam duyabiliyorum.

hocam ses sizi rahatsız etmiyorsa bırakın kalsın bir etkisi yok sisteme nasılsa aynı sorunu bende series s cihazında yaşıyorum ancak bu kadar bir ses yok kulağımı anca fanlara dayarsam duyabiliyorum.
Kulaklık takamıyorum beni rahatsız ediyordu ama alıştım sanırım

gaming.gen.tr ile süreci ilerletip bilgi vereceğim. Sizin konunuzda da okuduğum kadarı ile bu işin sonu sese alışmaya doğru gidecek

Kulaklık takınca ve kasayı masanın altına alınca duyulmuyor ama yine de rahatsız edici olabiliyor. Teşekkür ederim cevabınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…