ASUS Dual RX 6600XT ekran kartında performans çok düşük

• Konuyu başlatan fdn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 769

fdn

Centipat
Daha fazla  
Lol gibi bir oyunda Asus Dual Rx 600xt ekran kartımla 200-220 fps alıyorum, sistemde mi sorun var diye arkadaştan gtx 1660 süper ekran kartı getirdim 260-270 fps verdi msi afterburner ile kaç watt çekiyor diye baktığımda rx 6600xt sabit 23watt gösteriyor gtx 1660 süper 38-40watt gösteriyor.

Daha detaylı anlatacak olursam oyunu açtığımda 550fps ile başlıyor dk 1-2 olunca 200 e kadar düşüyor fps ve burada sabitleniyor güç tüketimide aynı oranda başta yüksek sonradan düşüyor ve 23watt olarak sabit kalıyor sorun tam olarak nerede yardımcı olur musunuz?

sistem özellikleri:
İ5-11400f
2x8 16GB 3200 mhz
500gb Firecuda gen-4 m2
Msi Z590
Asus Dual Rx 6600xt
Sharkoon Silent Storm 650w gold+ psu

Problem hem LoL'de hem de işlemcinde.

işlemcide nasıl bir sorun var ?
LoL oyun motorundan dolayı sadece tek çekirdek performansına bakıyor. 11400F ise tek çekirdekte o kadar güçlü bir işlemci değil.

Tamam orası öyle ama 1660 süperden 2 kat daha güçlü bir kartın aynı oyunda daha az fps vermesi normal mi

Kanka ben 6900xt ve 5900x ile lolde 300fps falan alıyorum, sorun sence sistemimde mi yani. Lol ekran kartını çok kullanan bir oyun değil, oyun sıkıntılı. Valorantta denesen ekran kartın çok daha fazla kullanılır mesela. Aldığın fps değerleri normal, ayarları fulle ki kullanımı artsın.

Tamam orası öyle ama 1660 süperden 2 kat daha güçlü bir kartın aynı oyunda daha az fps vermesi normal mi
Yanlış düşünüyorsun neredeyse aynı fps'i senin kartın 2x daha güçlü olduğu için yarı watt tüketimiyle veriyor öyle düşün bir de. Senin kartın da 40 watt çekse 400fps civarı verecek. Sorun lolde knk, bu oyun hep böyle oldu.

Ekranın 144hz ise oyunu direkt 200fps'e sabitle. Ben öyle oynuyorum.

Hocam bu problemi sadece lol‘de yaşıyorsanız, oyunla ilgilidir. Bir oyun için o kadar kafanıza takmayın bence. Ama bu problem başka oyunlarda da varsa o zaman ekran kartı sıkıntılı diyebiliriz. Başka oyunlarda aldığınız değerleri yazar mısınız?

Çözünürlüğün nedir? Bir de oyunu 200FPS'e sabitleyip ayarlardan öyle dener misin?

Eğer iki ekran kartını karşılaştırdıysanız ve güçlü ekran kartı daha az FPS verdi ise aynı sistemde o ekran kartında sorun vardır arkadaşların bahsettiği işlemci çekirdeğine oyun önem veriyor olsa da sonuç olarak ekran kartına işlemci dönüt olarak görüntü vermek için iletim sağlar işlemcinin önemli olması ekran kartının önemsiz olmadı anlamına gelmez daha yüksek fps almanız gerekir her şekilde. Asıl olay eğer tek bu oyundsa AMD tarafından üretilen bir ekran kartı tam performansını sağlayamıyor ise oyun tarafından yazılımsal veya ekran kartı tarafından oyunun destek yazılımında porblem olabilir bu durum sadece bu oyunda yaşanıyorsa. Ve watt değerlerinde sıkıntı görüyorum düşük geldi RX 6600XT güç tüketen bir ürün acaba darboğaz durumumu mevcut diye düşündüm oyunda en yüksek ayarları deneyıp tekrar girer misiniz? Yaşadığınız problemde bu 3 kurduğum durumda olabilir.

6600XT LoL için çok güçlü bir kart olduğu için 23W tüketiyor zaten. Yazılım tarafına gelirsek LoL Nvidia için daha optimize edilmiş olabilir ya da Nvidia'nın driverları LoL için daha iyi olabilir. O yüzden çok düşünmemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…