ASUS Dual RX 6650 XT Coilwhine sorunu

361370

Kilopat
Makaleler
1
Bu kartı neredeyse 1 sene boyunca problemsiz kullandım ancak bugün AC4 oynarken tiz bir ses duydum ve bu sesin ekran kartımdan geldiğini fark ettim, oyunu kapattıktan sonra gittiği için kesin olarak bunun cw olduğunu anladım, karta pek yüklendiğim söylenemez hatta sürekli watt sınırlaması ve UV yaparak fazla ısınmasını engellemeye çalışırdım, şimdi bu kartı böyle kullanmalı mıyım? Yoksa garantiye göndermeli miyim? Garantiye gönderirsem ne gibi sonuç alırım? Daha öncesinde sık sık WattMan hatası aldığımdan dolayı garantiye gönderdim ve sonuç olarak aynı model ile değişerek geri gönderdiler, ne yapmalıyım?
@kino @Motionless IN White

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Garantinin pek ciddiye alacağını sanmam. ASUS gibi markaların orta seviye ürünlerinde hep bu problemle karşılaşıyorum.

Normal şartlarda çözüm olarak UV yapılır, frekans değeri biraz azaltılır ve voltaj da düşürülür. Ancak boşta frekans dalgalanması yüzünden çıkıyorsa veya şansınıza kronik sorunlu bir kart elinizdeyse o zaman garantiye yönelmek doğru olabilir ama sorunu kökten çözeceğini sanmıyorum.

Güncelleme: Uzaktan bağlanıp ayar çektim ve sorun büyük ölçüde çözüldü. Rica ederim :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı