ASUS Dual RX 6700 XT nasıldır?

Şu 5600 ve 5600X arasındaki farkı bi' türlü çözemedim. Konuya cevap yazan arkadaşların gerekçesi, OC ile 5600X'in hızına yetiştiği yönünde. Ben ise 5600X'e OC durumunda farkın biraz daha açılacağını düşünüyorum.

Asıl merak ettiğim konu ise 5600X'in silikon kalitesi daha iyi değil midir?

Konuya salça olmuş oldum ama yakın zamanda 3600 işlemcimi 5600 ya da 5600X ile güncellemeyi düşünüyorum.

Aman aman fark yine olmaz OC yapsan %1 fark olur sana 3 4 yani. Stok soğutucu zaten 5600 ısıtmıyor. Aradaki farka vereceğin parayla en azından X96 alırsın veya 214XT. @599108 4.000 mesaj.

Demir sample 3600'e sahip olduğum için silikon kalitesini biraz fazla takmaya başladım sanırım :) 5600X daha sıcak çalışıyor, bende de Wraith Prism mevcut. Bu durumda, benim için mantıklısı 5600 o zaman. Cevaplarınız için teşekkürler.
CPB içeren senaryoda Wraith Prism yine iş görecektir. Hemen soğutucu düşünmeyin yani. Alacağınız zamanki testlerinize göre hareket edersiniz.

CPB içeren senaryoda Wraith Prism yine iş görecektir. Hemen soğutucu düşünmeyin yani. Alacağınız zamanki testlerinize göre hareket edersiniz.

Önce test edip alırım dediğiniz gibi. Bu konudaki son mesajım olsun, konu dağılmasın :)

1-) Donanımsal bir problem olmadığı sürece Wattman uyarıları basit bir araştırmayla çözüme kavuşur, atıyorum yanlış bir hız aşırtma da Wattman'a sebebiyet verebilir. O açıdan fazla abartıldığını düşünüyorum.

2-) Ghosting monitör ile alakalı bir mevzu.

3-) DLSS konusuna gelirsek 1080P'de de 2K'da da hemen hemen açamayacağı oyun yok, o tarz teknolojilere çok gerek duyacağınızı sanmıyorum.

- Kart hakkında yorum yapmak gerekirse gözüme çarpan tek sorunu Coilwhine. AMD Kartlarda yüksek frekans hızlarından dolayı Coilwhine çıkması zaten pek şaşırılacak bir durum olmasa da Asus Dual 6700XT'de bu ihtimal biraz daha yüksek. Onun dışında 3070 ile kapışan güzel bir kart.

Ayrıca özelleştirmeler biraz mantık dışı olmuş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
monitör olarak böyle bir monitör tercih etti

1-) donanımsal bir problem olmadığı sürece WattMan uyarıları basit bir araştırmayla çözüme kavuşur, atıyorum yanlış bir hız aşırtma da WattMan'a sebebiyet verebilir. O açıdan fazla abartıldığını düşünüyorum.

2-) ghosting monitör ile alakalı bir mevzu.

3-) DLSS konusuna gelirsek 1080P'de de 2K'da da hemen hemen açamayacağı oyun yok, o tarz teknolojilere çok gerek duyacağınızı sanmıyorum.

- Kart hakkında yorum yapmak gerekirse gözüme çarpan tek sorunu coilwhine. AMD kartlarda yüksek frekans hızlarından dolayı coilwhine çıkması zaten pek şaşırılacak bir durum olmasa da ASUS Dual 6700XT'de bu ihtimal biraz daha yüksek. Onun dışında 3070 ile kapışan güzel bir kart.

Ayrıca özelleştirmeler biraz mantık dışı olmuş.

Ben normalde bu zamana kadar hep NVIDIA serisi kullandım açıkçası AMD ekran kartı driverları ve yazılımları hakkında bir fikrim yok genelde GeForce exp. Kullanan biri olarak bunun hakkında bir rehber video varsa öneriniz alabilirim. Hem OC için hem genel kullanım bilgileri konusunda.

açıkcası ekstra bir soğutucu şuanlık almadım ileriki zamanlarda düşünüyorum, kasa içi 4 fan var + işlemci soğutucu fan var yeterli olur şimdilik sanırım

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı