4 arkadaşınızda kule tipi soğutucu vs var mı, oyunları belki işlemciye yük bindirdiği için drop yiyor olabilir bilmiyorum, bende ASUS RX 6800 XT modeli var sorun yaşamadım.
4 arkadaşınızda kule tipi soğutucu vs var mı, oyunları belki işlemciye yük bindirdiği için drop yiyor olabilir bilmiyorum, bende ASUS RX 6800 XT modeli var sorun yaşamadım.
Oyun oynarken bir anda sistemin kilitlenmesi donup kalma sorununu bu ara bende yaşamaya başladım fakat benim kartım MSI RX 5500 XT. Farklı sürücüler denedim fakat düzeltemedim. OCCT ve birkaç test programı ile sistemimin her zerresini test ettim. Test esnasında en ufak bir sorun yok. Hatta ekran kartını da test ettim OCCT ve FurMark ile bu kilitlenme ve donup kalma sorununu test yaparken 1 kere bile yaşamadım. Oynadığımız oyunlardan mı kaynaklanıyor acaba bilmiyorum ki. Bu aralar NFS Heat oynuyorum bazen 1 saat sonra bazen 3-4 saat sonra bir anda sistem kilitleniyor bazen kilitlendikten sonra bitmek bilmeyen bir dırrrrr sesi başlıyor. Kasadan reset tuşuna basmadığım sürece bitmiyor zaten. Klavye mouse falan da çalışmıyor tabii o esnada. Bu sıkıntı kafayı yedirtecek bana. Oyun oynama zevkim kalmadı.
ASUS Dual sürümü sanırım sıkıntılı. RX 6700 XT'den şikayetçi olanların genellikle ASUS Dual kullandığını gördüm. Net bir şey ispatlanamasa da muhtemelen sorunlu. Benim tavsiyem, ASUS Dual değil de farklı sürümünü almanız olur. Birden fazla sürümü var ve XFX olanı da gayet iyi. Sapphire de fena değildir, Sapphire de bakılabilir.
Bende de ASUS Dual var ama RX6600 var. Bir ara Valorant'ta kilitlenme oluyordu ama hiç reset atma falan yasamadim. RX 6700 XT modelinde problem olabilir. Zaten ASUS uretiyor PCB, sogutma, falan filan. Chipset AMD'nin. Yani, problem olabilir kartin modeline gore.
Xfx kullanıcısı olarak böyle bir sorun yaşamadım. Arkadaşımda yazdığın model var onunda böyle bir sorunu olmadı. Ayrıca ben 650w, arkadaşım ise 550w psu kullanıyor. Genel itibariyle eski ekran kartımdan da asus sevdiğim bir marka. Tercih etmeme sebebim xfx in daha ucuz olmasıydı.