ASUS E402s laptopa Windows 7 kurulur mu?

cancan74

Picopat
Daha fazla  
ASUS E402s laptop aldım. Windows 10 kurulu geldi ilk aldığımda çok kasıyordu. Sonra Windows 10'un ilk sürümünü kurdum. Kasma çözüldü şu an normal bir laptop gibi. İkinci bir Windows olarak Windows 7 kurmak istesem kurabilir miyim? Windows 10'dayken 7 yapmak istediğimde Windows BT dosyasını bulamadı diyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS E402s laptop aldım. Windows 10 kurulu geldi ilk aldığımda çok kasıyordu. Sonra Windows 10'un ilk sürümünü kurdum. Kasma çözüldü şu an normal bir laptop gibi. İkinci bir Windows olarak Windows 7 kurmak istesem kurabilir miyim? Windows 10'dayken 7 yapmak istediğimde Windows BT dosyasını bulamadı diyordu.
Windows 7 kurabilirsin ancak asıl önemli nokta, şu an güvenilir ve orijinal ISO dosyası bulmanın zor olması. Sanırım bir tek burada mevcut. Sürücü (driver) konusunda ciddi sorunlar çıkartabiliyor; ekran kartı tanıtılamayabiliyor veya bazı güncel programlar kurulmuyor.

Windows 7 kurulumundan sonra doğrudan tarayıcı indiremezsiniz; çünkü sistemle gelen Internet Explorer artık tamamen işlevsiz durumda. Eğer "Ben sadece film izlerim, YouTube'da takılırım" diyorsanız, Windows 10 üzerindeyken şu hazırlıkları yapmanızda fayda var:

1. Önce Windows 7 ISO dosyasını indirin.
  2. Ardından Rufus ile bu ISO'yu USB belleğe yazdırın.
  3. Yazdırma işlemi bittikten sonra USB belleğin içerisine mutlaka WinRAR ve güncel bir tarayıcı Opera kurulum dosyasını atın.
Laptopun kendi sitesinde Windows 7 sürücüleri görünmüyor; bu durumda sadece Windows Update'in bulabildiği kadarını kullanabilirsiniz.

Windows 7 kurabilirsin ancak asıl önemli nokta, şu an güvenilir ve orijinal ISO dosyası bulmanın zor olması. Sanırım bir tek burada mevcut. Sürücü (driver) konusunda ciddi sorunlar çıkartabiliyor; ekran kartı tanıtılamayabiliyor veya bazı güncel programlar kurulmuyor.

Windows 7 kurulumundan sonra doğrudan tarayıcı indiremezsiniz; çünkü sistemle gelen Internet Explorer artık tamamen işlevsiz durumda. Eğer "Ben sadece film izlerim, YouTube'da takılırım" diyorsanız, Windows 10 üzerindeyken şu hazırlıkları yapmanızda fayda var:

1. Önce Windows 7 ISO dosyasını indirin.
  2. Ardından Rufus ile bu ISO'yu USB belleğe yazdırın.
  3. Yazdırma işlemi bittikten sonra USB belleğin içerisine mutlaka WinRAR ve güncel bir tarayıcı Opera kurulum dosyasını atın.
Laptopun kendi sitesinde Windows 7 sürücüleri görünmüyor; bu durumda sadece Windows Update'in bulabildiği kadarını kullanabilirsiniz.
Vallaha ne touchpad ne wifi kablolu ne de usb ler çalışmıyor Windows old falan var onlardan bir sürücü ayarlama şansım yok demi

Vallaha ne touchpad ne Wi-Fi kablolu ne de USB'ler çalışmıyor Windows old falan var onlardan bir sürücü ayarlama şansım yok değil mi?

Maalesef old klasörü sadece eski Windows'taki dosyalardir Drive değildir Windows 7 için pek çok driver yok.

O zaman biz yine 10'a dönelim oradan da belki Windows 11 ilk sürümüne geçerim cihaza 7 kuracağım diye 10 kere normal güç tuşundan kapatmak zorunda kaldım sorun yaşar mıyım?

Bence sen sıfırdan Windows 10 kur çünkü old klasörü olması temiz kurulum yapilmadigini gösteriyor format atarken bütün diskleri silip yeniden disk oluşturun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı