Çözüldü ASUS ekran kartı ile şerit LED kontrolü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

IJ3urakPasaI

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. ASUS ROG STRIX 1660 Ti model ekran kartım var. Üzerinde 4 pin RGB pini bulunuyor. Bu pinler çıkış pinleri midir?
Şerit LED bağlantısı yaptığımda kartın ışıklarıyla aynı renkte şerit LED'i yakıyor. Böyle kullanmamın bir zararı olur mu? (Pinlerin giriş mi çıkış mı olduğundan emin değilim.)
Eğer zararı yoksa kaç metre LED kontrol edebilirim ekran kartı üzerinden? (2 metre benim için yeterli.)

Çözüm
Elinizdekini çalıştırdığına göre onu da çalıştırır ama ben bunca zamandır ilk defa duyuyorum, çalışıyorsa sıkıntı yok, kullanabilirsiniz. 😁
Ahahaha 😂 Kafamı LED'i uzatınca artan amper değeri karıştırdı. Muhtemelen dediğiniz gibi onda da sıkıntı olmaz.
Teşekkür ederim bilgileriniz için. İyi günler diliyorum.. 😁
Arkadaşlar işlemi tamamladım.
Önceden fanımda ışık çizgi şeklinde gözüküyordu. Bunu sağlayan bir kapak varmış onu tamamen söktüm böyle daha güzel oldu. Artık ışık tamamen gözüküyor.
Eski halinde fanlar sabit gökkuşağı şeklinde animasyonsuz yanıyordu. Artık animasyonlu ve istediğim renkte yakabiliyorum.
Animasyonu maalesef fotoğraf olarak yansıtamayacağım.

Benim gibi yapmak isteyen arkadaşlar için malzemeleri aşağıya bırakıyorum.
Her bir fana 35cm RGB şerit LED, fan başına yaklaşık 40cm 4'lü montaj kablosu, soketli yapmak isterseniz erkek ve dişi header, kontrolcünüz yoksa kontrolcü, eğer anakartınız veya ekran kartınızda RGB kontrol özelliği varsa bir adet RGB dişi sokete ihtiyacınız var.

(Bu arada LED uzunluğu 197cm civarı oldu. 200cm sınırını aşmamış oldum.)

Öncesi:
Eki Görüntüle 802400
Sonrası:
Eki Görüntüle 802398Eki Görüntüle 802399Eki Görüntüle 802397
Öncesi:
Before (1).jpeg
Sonrası:
After (2).png After (3).png After (1).png
Siyah olanlar PWM fan bağlantısı için diye biliyorum. Kırmızı olan soket RGB pini olduğu için denemek amaçlı bağladım ve kartla aynı renk ve animasyonda LED'lerimin yandığını görüyorum. Sakıncası varsa hemen sökeceğim, karta zarar vermek istemem.
Anakartta varsa takmanız daha sağlıklı olur, anakartınız nedir? Zira hayatımda ilk defa ROG ekran kartında RGB girişi olduğunu duyuyorum, inanamadım. 😁

Artı -1 Eksi
Zarar vermez. Eğer senkronize yanıyorsa kullanın.
Yorumunuz için teşekkür ederim 😁 Peki bunun limiti varmıdır? 70cm olan uzunluğu 2 metreye kadar çıkarsak zararı olurmu?
Anakartta varsa takmanız daha sağlıklı olur, anakartınız nedir? Zira hayatımda ilk defa ROG ekran kartında RGB girişi olduğunu duyuyorum, inanamadım. 😁
Gigabyte B450M S2H model anakart kullanıyorum. LED'leri uzun süredir zaten anakart ile kullanıyorum fakat animasyon özelliği olmadığı için arayışlara girdim ekran kartına bağladım. 😂

Hali hazırda kullandığım uzunluğu 70 cm olan LED'i sizce 200 cm'e çıkartırsam bir sorun olurmu?

Son düzenleme:
Gigabyte B450M S2H model anakart kullanıyorum. LED'leri uzun süredir zaten anakart ile kullanıyorum fakat animasyon özelliği olmadığı için arayışlara girdim ekran kartına bağladım. 😂

Hali hazırda kullandığım uzunluğu 70 cm olan LED'i sizce 200 cm'e çıkartırsam bir sorun olurmu?
Elinizdekini çalıştırdığına göre onu da çalıştırır ama ben bunca zamandır ilk defa duyuyorum, çalışıyorsa sıkıntı yok, kullanabilirsiniz. 😁

Ahahaha 😂 Kafamı LED'i uzatınca artan amper değeri karıştırdı. Muhtemelen dediğiniz gibi onda da sıkıntı olmaz.
Teşekkür ederim bilgileriniz için. İyi günler diliyorum.. 😁
Arkadaşlar işlemi tamamladım.
Önceden fanımda ışık çizgi şeklinde gözüküyordu. Bunu sağlayan bir kapak varmış onu tamamen söktüm böyle daha güzel oldu. Artık ışık tamamen gözüküyor.
Eski halinde fanlar sabit gökkuşağı şeklinde animasyonsuz yanıyordu. Artık animasyonlu ve istediğim renkte yakabiliyorum.
Animasyonu maalesef fotoğraf olarak yansıtamayacağım.

Benim gibi yapmak isteyen arkadaşlar için malzemeleri aşağıya bırakıyorum.
Her bir fana 35cm RGB şerit LED, fan başına yaklaşık 40cm 4'lü montaj kablosu, soketli yapmak isterseniz erkek ve dişi header, kontrolcünüz yoksa kontrolcü, eğer anakartınız veya ekran kartınızda RGB kontrol özelliği varsa bir adet RGB dişi sokete ihtiyacınız var.

(Bu arada LED uzunluğu 197cm civarı oldu. 200cm sınırını aşmamış oldum.)

Öncesi:
Eki Görüntüle 802400
Sonrası:
Eki Görüntüle 802398Eki Görüntüle 802399Eki Görüntüle 802397
Öncesi:
Before (1).jpeg
Sonrası:
After (2).png After (3).png After (1).png

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı