Asus EN 9600GT ve MSI 9600GT SLI yapılır mı?

TigerBlitz

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.

2 adet ekran kartım var ve bunları SLI yapabilirmiyim.? Bilgili arkadaşlarımız beni aydınlatırsa çok memnun kalırım. Teşekkürler.
1. ASUS EN9600 GT 512MB - 256bit ASUS GPU-Z resmi:

1.gif

2. ZOTAC 9600 GT 512MB - 256bit ZOTAC GPU-Z resmi:

2.gif

Sistemim :
İşletim Sistemi : Windows 10 Pro Professional
Anakart : Gigabyte 970A-UD3
İşlemci : AMD FX(tm)-8350 Eight-Core Processor
RAM : G Skill F3-14900CL10-8GBXL
Ekran Kart(ları) : Main slot ASUS EN9600 GT 512MB - ZOTAC 9600 GT 512MB (Kartlar anakarta monteli durumda fakat henüz SLI kablosu takılı değil.)
Güç Kaynağı : CoolerMaster 700W

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartlarında SLI bağlantısı varsa yapılabilir.
evet iki ekran kartında da SLI girişleri mevcut.
Yapmasına yapılır fakat yinede o karttan 2 tane olsada pek bir performans beklenmemeli.
amacım zaten çok beklenti değil en azından oynadığım oyundan biraz daha performans almak. Bir süreliğine de olsa beni idare etsin istiyorum şimdilik.

Anakartın sitesinde Teknik Özellikler kısmında şöyle bir ibare gördüm
Çoklu Grafik Teknolojisi
  • AMD CrossFireX ™ teknolojisi desteği (PCIEX16 ve PCIEX4)
[TBODY] [/TBODY]
Acaba bunun anlamı sadece CrossFire yapılabilmesimi ? SLI desteğinin olmadığı anlamına mı geliyor?

Crossfire yalnızca AMD ekran kartlarında olmuyor muydu?
Evet doğru fakat benim Anakartım AMD chipsetli ve bende nVidia ekran kartları var. yukarıda da yazdığım gibi anakartımın sitesinde anakartımın teknik özellikleri kısmında sadece CrossFire ibaresi vardı, bunun anlamı sadece CrossFire mı yapılabilir demek oluyor acaba ?

Son düzenleme:
Evet doğru fakat benim Anakartım AMD chipsetli ve bende nVidia ekran kartları var. yukarıda da yazdığım gibi anakartımın sitesinde anakartımın teknik özellikleri kısmında sadece CrossFire ibaresi vardı, bunun anlamı sadece CrossFire mı yapılabilir demek oluyor acaba ?

Yani sizin anakartınızı nasıldır bilmiyorum ama öyle anakartlar günümüzdede var.

Örneğin Z170A Gaming M3 ile Z170A Gaming Pro arasında çok az bir fiyat farkı var, aralarındaki fark: M3 yalnızca Crossfire destekliyor, Pro hem SLI hem Crossfire destekliyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı