ASUS EPU modu

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar ben bilgisayarımı saat 2'de açarım neredeyse akşam 11'e kadar açık olur. Tabi aralarda kapatıyorum.

6 saat çalıştığını düşünelim. Kesinlikle oyun oynamıyorum. Sadece müzik dinleyip internette takılıyorum. Ekran kartını pek kullanmıyorum yani.
En fazla Wolfteam oynuyorum haftada 2 saat:D

Bunu her gün yaptığımı farz edersek ay sonu kaç lira harcamış oluyorum ? ASUS marka anakartımın BIOS'unda bulunan ve enerji tüketimini düşüren moda geçtiğimde işlemcime uyguladığım OC işlemi devre dışı mı kalacak ?
EPU modu bilgisayarın performansını ne kadar düşürür ? Enerjiden yapılan kısıtlama performansa aynı oranda yansır mı ?

%80'e vara enerji tasarrufu diyor. Doğru mu ? Eğer doğru ise ay sonu faturayı hafifletecektir. Bu denli az güç tüketirken performanstan çok taviz vermesini pek istemiyorum.

Güç Kaynağının 550 Watt çektiğini ekranınında 125 Watt çektiğini düşünürsek. Ortalama 675 Watt Yapar. 0,675x0,296=0,20 TL/Saat Bunuda 6 ile çarparsan günlük 1,20 TL yapar. (0,296 TL bu ay benim evime gelen faturadaki Toplam tutarı kW miktarına bölfüğümde çıkan fon, kdv ve kayıp kaçak kullanım bedelleri dahil fiyatı)

Güç Kaynağının 550 Watt çektiğini ekranınında 125 Watt çektiğini düşünürsek.

Ve bu bilgiyi nereden öğrendin? Güç kaynağı 500 Watt çekmez... Verimlilik diye bir şey var. %80 verimli bir PSU'da sistem 100 Watt çekiyorsa PSU da şebekeden 120 Watt çekecektir. EPU, %80 değil %40 enerji tasarrufu sağlıyor. En mantıklısı, Voltcraft gibi güç tüketimini ölçen bir aletle EPU açık ve kapalı iken çekilen Watt değerini ölçmek ve bunu hesaplamak olacaktır.

Ve bu bilgiyi nereden öğrendin? Güç kaynağı 500 Watt çekmez... Verimlilik diye bir şey var. %80 verimli bir PSU'da sistem 100 Watt çekiyorsa PSU da şebekeden 120 Watt çekecektir. EPU, %80 değil %40 enerji tasarrufu sağlıyor. En mantıklısı, Voltcraft gibi güç tüketimini ölçen bir aletle EPU açık ve kapalı iken çekilen Watt değerini ölçmek ve bunu hesaplamak olacaktır.
Ben tam güçte ne kadar fatura gelebileceğini tarif etmeye çalıştım. Tasarrufunu filanda hesaplamadım. Ayrıca Arakdaşa da puantlı tarifemi yoksa düz tarifemi diyede sormadım. Yoksa puantlı tarifede akşam 22:00 den sonra 0,10 kuruşun altına düşüyor elektrik kW saati. Yanlış anlaşılmasını istemedim. Kusura bakmayın.

Günlük 1 lira olsa. Ayda 30 lira eder. %40 tasarruf yapsa 15 lira düşer. Ki 15 lira için değmez gibime geliyor. O halde böyle kullanmaya devam edeyim ben.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı