ASUS expertbook alınır mı?

cancka

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4080 - i9 13900HX - 32GB - Acer Predator Helios 16
Meslek
Müzisyen
Selamlar,

Halihazırda bir laptop kullanıyorum müzik işlerim için ama biraz kaba ve artık çok eskidi. Yeni bir cihaz düşünüyorum, boyutları hakkında fikir sahibi olmak için bugün Vatan'a gittim, görüntü ve boyut olarak fotoğrafını bırakacağım ürün hoşuma gitti.

Kesinlikle oyun oynanmayacak bu cihazda, benim için işlemci gücü ve RAM önemli; kullandığım programlar oradan tüketiyor ama ben gene de bu paraları vermişken Photoshop vs. yani oyun dışında tüm işlerimi görsün ve güçlü olsun istiyorum.

Aşina olduğumuz işlemciler dışında Ultra diye bir şey gördüm bu işlemciyle ilgili bilgi paylaşabilir misiniz, yeterince güçlü müdür?

Son olarak fiyatına göre uygun bir cihaz mı, yoksa daha mantıklı tercihler yapılabilir mi yalnız öneri yaparken şunu göz önünde bulundurursanız sevinirim; canlı müzik yapılan sahnede kullanılacak sürekli görüntü olarak kaba bir şey istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler, fikirlerinizi bekliyorum birkaç gün içerisinde alacağım yeni bir cihaz.

Not: Baktığım cihaz görselde eklidir.

Dosya Ekleri

• IMG_1616.jpeg
    IMG_1616.jpeg
    157,3 KB · Görüntüleme: 59
Selamlar,

Halihazırda bir laptop kullanıyorum müzik işlerim için ama biraz kaba ve artık çok eskidi. Yeni bir cihaz düşünüyorum, boyutları hakkında fikir sahibi olmak için bugün Vatan'a gittim, görüntü ve boyut olarak fotoğrafını bırakacağım ürün hoşuma gitti.

Kesinlikle oyun oynanmayacak bu cihazda, benim için işlemci gücü ve RAM önemli; kullandığım programlar oradan tüketiyor ama ben gene de bu paraları vermişken Photoshop vs. yani oyun dışında tüm işlerimi görsün ve güçlü olsun istiyorum.

Aşina olduğumuz işlemciler dışında Ultra diye bir şey gördüm bu işlemciyle ilgili bilgi paylaşabilir misiniz, yeterince güçlü müdür?

Son olarak fiyatına göre uygun bir cihaz mı, yoksa daha mantıklı tercihler yapılabilir mi yalnız öneri yaparken şunu göz önünde bulundurursanız sevinirim; canlı müzik yapılan sahnede kullanılacak sürekli görüntü olarak kaba bir şey istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler, fikirlerinizi bekliyorum birkaç gün içerisinde alacağım yeni bir cihaz.

Not: Baktığım cihaz görselde eklidir.

Daha mantıklı.

Nasıl daha mantıklı hocam, gözden kaçırdığım bir şey yoksa eğer RAM ve ekran kalitesi olarak daha alt bir cihaz sizin attığınız? Kaçırdığım bir şey varsa aydınlatın lütfen.
İşlemci olarak Ultra Core 7 155H piyasadaki en iyi işlemcilerden birisi şuan. Ram olarak 16 Gb hayli hayli yetecektir. Ekran büyüklüğü açısından mı konuşuyorsunuz bilmiyorum ama attığım modelde OLED bir panel var. Hiç kullandınız mı acaba OLED panelli bir laptop?

İşlemci olarak Ultra Core 7 155H piyasadaki en iyi işlemcilerden birisi şuan. Ram olarak 16 Gb hayli hayli yetecektir. Ekran büyüklüğü açısından mı konuşuyorsunuz bilmiyorum ama attığım modelde OLED bir panel var. Hiç kullandınız mı acaba OLED panelli bir laptop?
İşlemciyi bilmediğimi konuda belirttim benim görselini eklediğim modelde de o işlemci var ama performansı nasıl bilmiyorum. RAM 32 ve üzeri olursa çok daha iyi olur benim için.

Oled çok güzel bir panel kalite olarak ama tercih olarak öncelik görmüyorum şu an için. Benim seçtiğim cihaza o para verilmez mi diye merak ediyorum daha çok.

Güçlü bir işlemci ve yüksem RAM önceliğim, konudaki cihaza göre artısı paneli midir hocam sizin attığınızın ona göre karşılaştırma yapmak istiyorum çünkü?

Birde arc ekran kartı nasıldır, oyun dışında tüm işler için yeterli olur mu?

İşlemciyi bilmediğimi konuda belirttim benim görselini eklediğim modelde de o işlemci var ama performansı nasıl bilmiyorum. RAM 32 ve üzeri olursa çok daha iyi olur benim için.

OLED çok güzel bir panel kalite olarak ama tercih olarak öncelik görmüyorum şu an için. Benim seçtiğim cihaza o para verilmez mi diye merak ediyorum daha çok.

Güçlü bir işlemci ve yüksem RAM önceliğim, konudaki cihaza göre artısı paneli midir hocam sizin attığınızın ona göre karşılaştırma yapmak istiyorum çünkü?

Bir de Arc ekran kartı nasıldır, oyun dışında tüm işler için yeterli olur mu?

Öncelikle işlemcileri aynı değil. Attığınız resimde Ultra Core 7 258V var. Benim attığımda iste Utra Core 7 155H. Yani rakibi MacBook M3 çip işlemciler. Piyasadaki en sağlam işlemci. Yapay zeka ile çok iyi desteklenmiş, mimarisi sağlam bir işlemcidir. Ha aklınız Expertbookda kaldıysa onu da alabilirsiniz üzmez ama OLED panel ve işlemci farkından dolayı ben Zenbook modelini seçerdim. Mağazada bulursanız OLED paneli deneyin derim.

Öncelikle işlemcileri aynı değil. Attığınız resimde Ultra Core 7 258V var. Benim attığımda iste Utra Core 7 155H. Yani rakibi MacBook M3 çip işlemciler. Piyasadaki en sağlam işlemci. Yapay zeka ile çok iyi desteklenmiş, mimarisi sağlam bir işlemcidir. Ha aklınız Expertbookda kaldıysa onu da alabilirsiniz üzmez ama OLED panel ve işlemci farkından dolayı ben Zenbook modelini seçerdim. Mağazada bulursanız OLED paneli deneyin derim.

Teşekkürler hocam, bu bütçeyle bu cihazlar mantıklı olur diyorsunuz yani değil mi hani benim istediğim amaçlar için daha iyisini bulabilir miyim uygun fiyata? Burada konuya hakim arkadaşlar var genelde konuları takip ediyorum o fiyata şu değil bu alınır vesaire oluyor. O yüzden emin olmak istiyorum almışken iyi bişey alayım uzun ömürlü olsun diye.

Sizin attığınız cihazın RAM’i yüksek hali var mıdır acaba hali hazırda yoksa kendimiz mi yapıcaz onu tercih edersek?

Şimdi işlemcilere baktım karşılaştırmalarda sizin attığınız işlemci 1 puan farkla önde görünüyor, ikisininde kendine göre avantajları varmış. Benim seçtiğim cihaz daha yeni işlemci ama sizin attığınız daha farklı avantajları var benim gördüğüm kadarıyla.

Bu arada, huawei cihazlarına baktım biraz sanki daha yüksek özellikleri daha uygun fiyata satıyorlar bu konu hakkında ne dersiniz?

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam, bu bütçeyle bu cihazlar mantıklı olur diyorsunuz yani değil mi hani benim istediğim amaçlar için daha iyisini bulabilir miyim uygun fiyata? Burada konuya hakim arkadaşlar var genelde konuları takip ediyorum o fiyata şu değil bu alınır vesaire oluyor. O yüzden emin olmak istiyorum almışken iyi bir şey alayım uzun ömürlü olsun diye.

Sizin attığınız cihazın RAM'i yüksek hali var mıdır acaba halihazırda yoksa kendimiz mi yapacağız onu tercih edersek?

Şimdi işlemcilere baktım karşılaştırmalarda sizin attığınız işlemci 1 puan farkla önde görünüyor, ikisinin de kendine göre avantajları varmış. Benim seçtiğim cihaz daha yeni işlemci ama sizin attığınız daha farklı avantajları var benim gördüğüm kadarıyla.

Bu arada, Huawei cihazlarına baktım biraz sanki daha yüksek özellikleri daha uygun fiyata satıyorlar bu konu hakkında ne dersiniz?

Huawei Matebook 14 modeline bakabilirsiniz o alınabilir.

Asus Expertbook tercih ettim, bakalım bugün kullanmaya başlayacağım. F/P olarak çok fazla alternatif bir tavsiye olmadı umarım doğru karar vermişimdir. Düşünenler olursa aklına takılanları, merak ettiklerini sorabilirler.

Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı