ASUS F1A55-M LE ofis bilgisayarını güçlendirmek

Puncover

Hectopat
Merhabalar. İyi forumlar. Öncelikle donanım konusunda çok fazla bilgiye sahip değilim.
Ofisteki bilgisayarı biraz güçlendirmeye ihtiyacım var. Şu anki donanım;

ASUS F1A55-M LE anakart (BIOS güncellemesi yaptım)
AMD A6 3500 işlemci.
4 GB 1600 MHz DDR3 RAM (4 GB daha RAM ilave edeceğim, görev yöneticisinden baktığımda neredeyse her zaman 2-3 GB arası dolu)
2 Tane NVIDIA GT 430 ekran kartı.
Windows 7.

İki ekran kartı hikayesi ise şöyle oluştu. İki ekran kullanıyorum. Ancak AMD'nin işlemcideki dahili (sanırım APU diyorlar) ekran kartını ve GT430 ekran kartından aynı anda görüntü alamıyorum. Ben de başka bir bilgisayardan bir tane daha NVIDIA GT430 söküp anakarta taktım :) Şu an 3 ekran kartı var yani :D. Ekran kartı performansı için şu durumda yapmam gereken bir şeyler var mı? En azından geceleri CS:GO oynayayım diyorum ancak FPS 15 20 ve aşırı kasmalar oluyor :)

Bilgisayarda genellikle işlemci performansı gerektiren statik analiz (sap200, idecad, ST4cad) ve mimari-statik proje incelemeleri için AutoCAD kullanıyorum.

İşlemci performansını iyileştirmem gerekiyor. ASUS AI suit 2 yükledim anakart sitesinden. Auto Tunning buttonuna bastım ve işlemci 203x24=2472MHz oldu, bunu manuel olarak daha fazla nasıl arttırabilirim? Ya da yeni işlemci alacaksam;

ASUS'un sitesinden öğrenebildiğim kadarıyla F1A55-M LE İşlemci Desteği | Anakart | ASUS Türkiye linkindeki işlemciler uyumlu, yani AMD FM1 soket.
Şimdi bunların arasında en iyisi AMD Athlon IIX4 651K mudur acaba? Ayrıca piyasada sanırım artık bulunmuyorlar.

Ya da neler yapabilirim acaba? :)

Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Dosya Ekleri

• techoppat için ekran alınıtısı.PNG
    techoppat için ekran alınıtısı.PNG
    25 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleyen: Moderatör:
Size tavsiyem SSD takmanız. Ekran kartını daha yüksek bir model almanız. Bir de Windows 7 artık korumalara karşı dayanıksız. Windows onun güncelleme desteğini sona erdirdi. MHz eğer aldığınızdan daha az bir MHz gösteriyorsa BIOS ayarlarına bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı