ASUS F3E CPU ve RAM yükseltme

musto444

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. ASUS F3E laptopuma biraz güç katmak istiyorum. SSD taktım biraz kendine geldi. Ayrıca CPU ve RAM desteği yapmak istiyorum.

1. CPU olarak ne takabilirim?
2. RAM olarak Max 4 yazıyor ama 1 slota mi 4 yoksa toplam mi 4 anlamadım.

Aşağıya laptopun özelliklerini belirten resimler ekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201203-203240_Chrome.jpg
    Screenshot_20201203-203240_Chrome.jpg
    113,6 KB · Görüntüleme: 183
  • Screenshot_20201203-203642_Chrome.jpg
    Screenshot_20201203-203642_Chrome.jpg
    46 KB · Görüntüleme: 179
  • 20201013_210347~2.jpg
    20201013_210347~2.jpg
    215,9 KB · Görüntüleme: 179
Son düzenleyen: Moderatör:
1- Notebooklarda işlemci değişimi değil chipset değişimi yapılır. Onun da özel makinaları vardır. Sizin ev ortamında yapabileceğiniz bir iş değil.
2- Ram alırken, DDR ve Mhz değerlerinin anakartla uyumlu olmasına dikkat ederek alırsanız sorun olmaz.

İşlemci değişmez 1 slota toplam 4 GB RAM takabiliyorsun.

1- Notebooklarda işlemci değişimi değil chipset değişimi yapılır. Onun da özel makinaları vardır. Sizin ev ortamında yapabileceğiniz bir iş değil.
2- Ram alırken, DDR ve Mhz değerlerinin anakartla uyumlu olmasına dikkat ederek alırsanız sorun olmaz.
Islemci değişir arkadaşlar evdeki diğer laptopumda degistirdim. Yandaki vidayı ceviriyorsun işlemci çıkıyor.
478-PIN Micro-FCPGA soket bir işlemci almanız gerekiyor.
Bu ozellikte alacagim her islemciyi takabilir miyim? Fazla yuklenme gibi bir durum olusmaz mi?
4+4=8 takabilir miyim yani?
İşlemci değişmez 1 slota toplam 4 GB RAM takabiliyorsun.

Islemci değişir arkadaşlar evdeki diğer laptopumda degistirdim. Yandaki vidayı ceviriyorsun işlemci çıkıyor.

Bu ozellikte alacagim her islemciyi takabilir miyim? Fazla yuklenme gibi bir durum olusmaz mi?
4+4=8 takabilir miyim yani?

TDP değeri yetmeyebilir. Notebook'larda bu yüzden işlemci değişimi fazla tavsiye edilmiyor.

1- Notebooklarda işlemci değişimi değil chipset değişimi yapılır. Onun da özel makineları vardır. Sizin ev ortamında yapabileceğiniz bir iş değil.
2- RAM alırken, DDR ve MHz değerlerinin anakartla uyumlu olmasına dikkat ederek alırsanız sorun olmaz.

Notebook'larda işlemci de değişir lakin sorunlar oluşabilir TDP değeri ile ilgili.
Evde ayrica Dell N5040 var. Dell'in sitesinde CPU upgrade listesi vardi. Ona bakarak CPU alıp taktım. Sorunsuz çalışıyor. ASUS için bulamadım böyle bir liste.

Sorunsuz çalıştıysa ne mutlu. İsterseniz almak istediğiniz CPU'yu elinizdeki notebooka denertesiniz 2. el. Olursa alırsınız olmazsa şansınıza küsün :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı