ASUS F50Sv Laptopum Kendi Kendine Kapanıyor

alitalhasahin

Hectopat
Katılım
10 Kasım 2014
Mesajlar
153
Yer
İzmit
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Beyler öncelikle laptopum bu Notebooks & Ultrabooks - F50Sv - ASUS

Sorum şu: ben tarayıcıda dolaşıyorum diyelim. 1 saat dolaştıktan sonra lol'ü açınca 1 oyun bile bitmeden laptop kapanıyor ve ısınmış oluyor. Soğukken, açtıktan sonra, hiç bir işlem yapmadan lol'e girince ise en düşük ayarlarda FPS'yi de 25'e sabitlediğimde saatlerce oynayabiliyorum. Ancak ne Rust, ne de Far cry 1, (2, 3) oyununu bile oynayamıyorum. Yarım saat sonra kapanıyor. Nedeni işlemcinin aşırı ısınıp, sistemin kendi kendini kapatması olabilir mi ya da ekran kartının?

Her neyse sistem aşağıdaki resimlerde gördüğünüz ayarlarda kullanılmaktadır. Bir de fizik yapılandırmasını CPU mu GPU yoksa otomatik tavsiye edilende mi kullansam herhangi bir değişiklik olur mu? 5 yıllık bir laptop. İlk yıllarda çok iyi oyunlar oynadım. Şimdi oynayamıyorum. Far cry 1'i bile. Laptop'u daha önce söktüm. Fanı gayet iyi çalışıyor. Her şey stabil. İşlemci çok ısınıyor. Acaba macun takviyesi mi gerekiyor?

İşlemci bakırla soğutuluyor ve arkadan ısınan hava atılıyor. Elimi ısının atılan yerine koyuyorum. Herhangi bir üfleme yok ama fan dönüyor anlamış değilim. Üstündeki soğutucuyu sökecek ekipmanım olsa macun süreceğim fakat süremiyorum. 10 liralık plastik fanlı soğutucu(!) kullanıyorum. Görüşlerinizi bekliyorum. Yaza kadar idare etmesini istiyorum. Yazın yeni bir sistem toplayacağım. Şuan durumum müsait değil. Steam hesabımı doldurmakla meşgulüm. Ona para ayırabiliyorum.

11.PNG


22.PNG


33.PNG


44.PNG


55.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynarken Aida64 programı ile sıcaklıkları kontrol ederseniz, sorunun kaynağını görmüş olabiliriz. Macunu bir şekilde sürmeniz lazım eğer sistemin biraz daha dayanmasını istiyorsanız.
 
Fan çalışmasına rağmen dışarı hava gelmiyorsa bu olmuştur:

Eki Görüntüle 32808

Yapman gereken cihazın altını açıp iyice temizlemen ızgaraları. İçeride tozlanma varsa zaten ızgaraya güçlü üfleyince çıkan tozdan anlarsın.
Üfledim. Saç kurutma makinesi ile de denedim. Herhangi bir tozlanma yok. Dıştan bakınca yok tabi söküp bakmak gerek. Sökmek için çabalarım ama sanırım tamirciye götüreceğim.
 
Testleri yaptım yükte 90 derece oldu. Boşta ise 45 civarı oldu. Sanırım çok ısınıyor. Anlayamadığım birkaç test daha var. Umarım ilgililer anlarlar. Önce sayı daha sonra harf sırasına göre giderseniz, karışmaz.
 

Dosya Ekleri

  • 1.PNG
    1.PNG
    13,2 KB · Görüntüleme: 354
  • 2.PNG
    2.PNG
    13,8 KB · Görüntüleme: 349
  • 3.PNG
    3.PNG
    14,9 KB · Görüntüleme: 351
  • 4.PNG
    4.PNG
    14,2 KB · Görüntüleme: 474
  • 5.PNG
    5.PNG
    14,3 KB · Görüntüleme: 321
  • 6.PNG
    6.PNG
    14,4 KB · Görüntüleme: 329
  • a.PNG
    a.PNG
    16,7 KB · Görüntüleme: 327
  • b.PNG
    b.PNG
    16,9 KB · Görüntüleme: 321
  • c.PNG
    c.PNG
    13,3 KB · Görüntüleme: 322
  • d.PNG
    d.PNG
    83,6 KB · Görüntüleme: 361
  • e.PNG
    e.PNG
    13,5 KB · Görüntüleme: 343
  • f.PNG
    f.PNG
    7,8 KB · Görüntüleme: 341
Fana dikkatlice baktım ve tozlu olduğunu gördüm fakat sökemedim. 1 vida yüzünden uğraştım durdum ama nafile. Neyse kapak açık kullanıyorum ve yükte 70 dereceyi geçmiyor. (Eskiden 90 dereceyi görüyordu.) Laptop'un altında 10 liralık plastik fan var onun sayesinde oluyor bütün bunlar. Kapağı açık kullanmanın ileride bana herhangi bir zararı olur mu?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı