Çözüldü ASUS fonksiyon tuşları normal işlevi ile çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Grizi

Hectopat
Yer
Antalya/Fransa
Daha fazla  
Selam, ASUS bilgisayarımın 'F1-F12' tuşları arasında bir sürü fonksiyonlar vardı (ses açma-kapama, touchpad aktifleştirme, MyASUS uygulamasını açma, ekran parlaklığı ayarlama gibi) bu tuşlar dünden beri normal hali ile çalışmıyor. Önceden F11 tuşuna batığımda ekran alıntısı açılıyordu ama şu an tam ekran oluyor, ekran alıntısını FN tuşuna basarak kullanabiliyorum. Ses açma-kapama da öyle ama touchpad aktifleştirme tuşu iki türlü de çalışmıyor. Tüm bunları geçtim, çözümü bir ihtimal MyASUS uygulamasında var diyelim, MyASUS'u açtığım zaman kişiselleştirme bölümüne girince yukarıda "işlevlerin düzgün çalıştığından emin olmak için lütfen sisteminizi yeniden başlatın" diye bir yazı çıkıyor fakat sistemi defalarca yeniden başlatmama rağmen bu yazı çıkmaya devam ediyor (uygulamayı silip yükledim, sonuç aynı). BIOS'tan fonksiyon tuşu ayarlarına baktım yine bir şey değişmedi, ASUS'un sitesindeki "ASUS System Control Interface v3" sürücüsünü indirdim ama "sürücünüz zaten son sürüm" hatası aldım yani indirmeme gerek yokmuş. Bütün bunları denememe rağmen hala bir değişiklik olmadı. Bilgisi olan biri yardımcı olursa çok sevinirim. @Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yanlış olmuş pardon. Yazılım sandım ben, sürücü sonradan aklıma geldi. Aygıt yöneticisinden "ASUS System Control ınterface v3" sürücüsünün üstüne gelin ardından, sağ tık > aygıtı kaldır seçeneğini seçin. Kaldırdıktan sonra verdiğim sürücüyü kurun.
Dostum emeklerin için çok sağ ol çözdüm. Çözümün bir ihtimal MyASUS uygulamasında olduğunu biliyordum fakat uygulmada kişiselleştirme bölümü çalışmıyordu bu sürücüyü kaldırınca uygulama düzeldi ve oradan düzelttim

1645804704114.png

Sorun düzeldi. Peki şimdi "ASUS System Control Interface v3" sürücüsünü yüklememe gerek var mı?

Son düzenleme:
Dostum emeklerin için çok sağ ol çözdüm. Çözümün bir ihtimal MyASUS uygulamasında olduğunu biliyordum fakat uygulmada kişiselleştirme bölümü çalışmıyordu bu sürücüyü kaldırınca uygulama düzeldi ve oradan düzelttim

Eki Görüntüle 1315691

Sorun düzeldi. Peki şimdi "ASUS System Control Interface v3" sürücüsünü yüklememe gerek var mı?

Sorun düzeldiyse gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı