Asus Formula IX anakarta ucuz 7. nesil işlemci tavsiyesi

Rafael Kerimli

Megapat
Birkaç ay önce konu açmıştım i7 7700K işlemcim ısınıyor diye dün işlemci bozuldu. Şimdi ben yeniden bu kadar para verip bozuk işlemci almak istemiyorum. Yeni nesil işlemci almak için anakart da değişmeli. Anakartım ASUS Formula IX. Şimdi ben en ucuz bu anakartta gidecek işlemci almak istiyorum. Bir süre kullanıp para topladıktan sonra mesela 10. nesil çıktığında anakartı işlemciyi değiştireyim. Başka tavsiyeniz neler? AMD geçeyim mi yoksa 10. nesil Intel'e mi?
7. nesil tüm işlemciler uyumlu mu? Mesela Intel Pentium G4560? Gecici kullanmak için bilgisayarsız kalmamak için. Başka hangi işlemci önerirsiniz?
(Garantiyi sorarsanız o iş olmuyor)

• İşlemci: Intel i7 7700K (bozuk)
  • Anakart: ASUS Formula IX
  • Ekran kartı: RTX 2080Tİ
  • RAM: HyperX DDR4 RAM 16 GB 3000MHz
  • PSU: Corsair RM850 80 Plus Gold
  • Hafıza: Samsung 860 Pro + 10TB HDD
  • CPU Sogutma: Corsair H80I V2 sıvı soğutma
  • Ekranlar: 1: ASUS MX34VQ Designo Curved 34 inch. 2: LG sıradan 22 inc mönitörü.

6. Nesil alabilirsiniz F/P olarak çok daha iyi ikinci elde. 6 ve 7. Nesil arasında neredeyse performans farkı yok.

Yalnız bana kalırsa anakartı satıp yeni nesile geçin.
Yine de almak isterseniz 6700K ya da 6600K alabilirsiniz.
6700K ile 7700K arasında OC sonrası %2-3 ten fazla fark olmaz.
Bu arada 6. nesilde ısınma sorunu yok.

Birkaç ay önce konu açmıştım i7 7700K işlemcim ısınıyor diye dün işlemci bozuldu. Şimdi ben yeniden bu kadar para verip bozuk işlemci almak istemiyorum. Yeni nesil işlemci almak için anakart da değişmeli. Anakartım ASUS Formula IX. Şimdi ben en ucuz bu anakartta gidecek işlemci almak istiyorum. Bir süre kullanıp para topladıktan sonra mesela 10. nesil çıktığında anakartı işlemciyi değiştireyim. Başka tavsiyeniz neler? AMD geçeyim mi yoksa 10. nesil Intel'e mi?
7. nesil tüm işlemciler uyumlu mu? Mesela Intel Pentium G4560? Gecici kullanmak için bilgisayarsız kalmamak için. Başka hangi işlemci önerirsiniz?
(Garantiyi sorarsanız o iş olmuyor)

• İşlemci: Intel i7 7700K (bozuk)
  • Anakart: ASUS Formula IX
  • Ekran kartı: RTX 2080Tİ
  • RAM: HyperX DDR4 RAM 16 GB 3000MHz
  • PSU: Corsair RM850 80 Plus Gold
  • Hafıza: Samsung 860 Pro + 10TB HDD
  • CPU Sogutma: Corsair H80I V2 sıvı soğutma
  • Ekranlar: 1: ASUS MX34VQ Designo Curved 34 inch. 2: LG sıradan 22 inc mönitörü.
işlemci nasıl bozuldu acaba :D merak ettimde bende 7700k kullanıyorum

6. Nesil alabilirsiniz F/P olarak çok daha iyi ikinci elde. 6 ve 7. Nesil arasında neredeyse performans farkı yok.

Çok teşekkür ederim. 6600k aramaya başladım bile. Bende GTX 780 de var mesala gelecekte 2ci bir pc toplasam iyi olur bence
Ben sizin yerinizde olsam 6700K işlemcilere bakardım.
Cevabın için teşekkürler. Evet bakıyorum amma büyük ihtimal 6600k alıcam

130 dolara kullanılmış i5 6600k sipariş etdim nasıl ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı