Asus FX503DV Laptopun Yavaşlaması

Thehellhound

Hectopat
Yeni bir laptop aldım, markası Asus FX503DV özellikleri bana göre yeterli bir bilgisayar fakat SSD yok içinde ve Windows 10 yüklü, arada takılmalar yaşıyorum. Bu takılmalar normal dolaşırken değilde mesela bir dosya aktarım işlemi, oyun kurulumu yaparken onlar dışında bir şey yapamıyorum. Görev yöneticisinde disk kullanımı da %100 oluyor, daha akıcı kullanmam için ne yapmalıyım, tavsiye verir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir laptop aldım, markası Asus FX503DV özellikleri bana göre yeterli bir bilgisayar fakat SSD yok içinde ve Windows 10 yüklü, arada takılmalar yaşıyorum. Bu takılmalar normal dolaşırken değilde mesela bir dosya aktarım işlemi, oyun kurulumu yaparken onlar dışında bir şey yapamıyorum. Görev yöneticisinde disk kullanımı da %100 oluyor, daha akıcı kullanmam için ne yapmalıyım, tavsiye verir misiniz?
7200 RPM HDD almanı tavsiye ederim. Bütçen varsa SSD de alabilirsin. Sıkıntı tamamen ASUS'un laptoplara koymuş olduğu çıt çıt ses çıkaran dandik 5400 RPM HDD'lerden kaynaklanıyor.

Son zamanlarda o kadar gaming laptop inceledim ve nedense 5400 RPM HDD tercih etmişler. Özellikle 3.000 - 5.000 arası fiyata sahip çoğu markanın modellerinde bunu kullanmaları çok saçma geliyor. Kiy bari 7200 RPM hızında HDD 50 TL fark al istersen. RPM hızı sadece etkili değil ama maalesef çoğu durumda takılmalara sebep veriyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı