ASUS FX506HE-HN059 düşük performans

Makaleler
2
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
TUF RTX 3060, i3 12100F, Corsair Vengeance 8x2 3200 mHZ RAM, Kingston NV1 500 GB SSD, Corsair H150i Sıvı Soğutma, Asus TUF GT 301 Kasa, Asus TUF 550W PSU
20 küsur gün önce bu laptopu satın aldım. Fakat YouTube üzerinde belirtilen performanslardan daha düşük performans alıyorum. Valorant üzerinde 144 FPS'ye ulaşamıyorum bile. MUX Switch denen bir şey varmış GPU Switch ama bu bende yok. BIOS kontrol ettim maalesef yok bu ayar. İade de edemiyorum. Özellikleri:

Intel Core i7-11800h
RTX 3050 Ti 4 GB.
1x16 GB RAM.

ASUS TUF Gaming F15 laptop 11.500 TL'ye almıştım indirim sayesinde. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Tek 8 likte bile o kadar az FPS vermemesi gerekiyor. Denetim masasından güç seçeknekleri Yüksek performansta mı?

20 küsur gün önce bu laptopu satın aldım. Fakat YouTube üzerinde belirtilen performanslardan daha düşük performans alıyorum. Valorant üzerinde 144 FPS'ye ulaşamıyorum bile. MUX Switch denen bir şey varmış GPU Switch ama bu bende yok. BIOS kontrol ettim maalesef yok bu ayar. İade de edemiyorum. Özellikleri:

Intel Core i7-11800h
RTX 3050 Ti 4 GB.
1x16 GB RAM.

ASUS TUF Gaming F15 laptop 11.500 TL'ye almıştım indirim sayesinde. Ne yapacağımı bilmiyorum.
İşlemci Throttle oluyor bana göre.
İşlemci 75 derece ekran kartı 60 civarında kullanım yüzdesi ise 10 11 civarında ekran kartını kullanmıyor bile.
Bu da muhtemel kanıtı. İşlemciniz 11800H. Bu işlemci sadece frekans sebebiyle bile en iyi şartlarda 82 derecenin üstünde olmalı. Performansını tam veremiyorsa bu kadar soğuk olabilir.

İlk olarak bir şeyden emin olmak adına şunu yapın:
Pil simgesine sağ tık yapın ve Güç seçeneklerine tıklayın. Oradan yeni güç planı oluşturun. Yüksek Performans ayarlayın. Ve o profili kullanın. Eğer geçmişte bir ayarlama yaptıysanız bu o ayarları varsayılan ve olması gerekene döndürecektir.

Ardından şu linkten:
9.4 sürümünü indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ve programı arkada açık bırakarak oyuna girin. Oyundan çıkınca ise bana ThrottleStop Limits sekmesinin ekran görüntüsünü atın.

11. Nesil işlemcilerin Throttle sorunlarının birazı giderilemiyor ama en azından size sorundan bahsedebilir ve eğer ki basit sorunlar ise giderebiliriz.
BD PROCHOT Throttling'i oluyor olabilir. Çünkü FPS değerleri anormal ve bu anca BD PROCHOT ile mümkün olabilir ciddi bir sorun yoksa. Şimdi dediklerimi yaparsanız görebiliriz sorunumuzu.

100 küsur fark etmez 20-30 FPS arası artıyor CS:GO gibi oyunlarda.

Abi CS:GO en yüksekte 400 FPS alıyorum ama nedense Valorant'ta anormal bir şekilde FPS düşüşü var RDR2 Ultra'da (VRAM yetmezliğinden ötürü bazıları kısıkta) %100 kullanıyor işlemci + ekran kartı soğutma anlamında problem yok laptop soğutucusuda kullanıyorum tabii pek bir performans beklememek lazım laptop çünkü bahsi geçen bilgisayar fakat bir 144 üstüne çıksın istiyorum.

Tek 8 likte bile o kadar az FPS vermemesi gerekiyor. Denetim Masası'ndan güç seçeknekleri yüksek performansta mı?

Armoury Crate izin vermiyor Turbo diye güç seçeneğinde ben Ultra performans eklemek istiyorum fakat kodu yazıp enterliyorum fkaat güç seçeneği gelmiyor.

İşlemci throttle oluyor bana göre.

Bu da muhtemel kanıtı. İşlemciniz 11800h. Bu işlemci sadece frekans sebebiyle bile en iyi şartlarda 82 derecenin üstünde olmalı. Performansını tam veremiyorsa bu kadar soğuk olabilir.

İlk olarak bir şeyden emin olmak adına şunu yapın:
Pil simgesine sağ tık yapın ve güç seçeneklerine tıklayın. Oradan yeni güç planı oluşturun. Yüksek performans ayarlayın. Ve o profili kullanın. Eğer geçmişte bir ayarlama yaptıysanız bu o ayarları varsayılan ve olması gerekene döndürecektir.

Ardından şu linkten:
9.4 sürümünü indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ve programı arkada açık bırakarak oyuna girin. Oyundan çıkınca ise bana ThrottleStop limits sekmesinin ekran görüntüsünü atın.

11. nesil işlemcilerin throttle sorunlarının birazı giderilemiyor ama en azından size sorundan bahsedebilir ve eğer ki basit sorunlar ise giderebiliriz.
Bd prochot Throttling'i oluyor olabilir. Çünkü FPS değerleri anormal ve bu anca bd prochot ile mümkün olabilir ciddi bir sorun yoksa. Şimdi dediklerimi yaparsanız görebiliriz sorunumuzu.

Abi harici laptop soğutucusu kullanıyorum o yüzden derece öyle fansız kullanınca 90 bile görebiliyorum bazen bazı yerlerde. Yüksek performansa ayarlayamıyorum Armoury Crate izin vermiyor yüksek performansı ekliyorum kod ile ama gelmiyor güç menüsüne. Dediklerinizi deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Abi CS:GO en yüksekte 400 FPS alıyorum ama nedense Valorant'ta anormal bir şekilde FPS düşüşü var RDR2 Ultra'da (VRAM yetmezliğinden ötürü bazıları kısıkta) %100 kullanıyor işlemci + ekran kartı soğutma anlamında problem yok laptop soğutucusuda kullanıyorum tabii pek bir performans beklememek lazım laptop çünkü bahsi geçen bilgisayar fakat bir 144 üstüne çıksın istiyorum.

Armoury Crate izin vermiyor Turbo diye güç seçeneğinde ben Ultra performans eklemek istiyorum fakat kodu yazıp enterliyorum fkaat güç seçeneği gelmiyor.

Abi harici laptop soğutucusu kullanıyorum o yüzden derece öyle fansız kullanınca 90 bile görebiliyorum bazen bazı yerlerde. Yüksek performansa ayarlayamıyorum Armoury Crate izin vermiyor yüksek performansı ekliyorum kod ile ama gelmiyor güç menüsüne. Dediklerinizi deneyeceğim. Teşekkür ederim.
Ben ayarlarım Yüksek Performansa dediğim program ile ancak şunu sormalıyım. Hiç güç seçeneklerinde gelişmiş sekmesine girip işlemci yüzdeleriyle oynadınız mı? %100 olan değeri %99 gibi bir değer yapmadınız umarım.

TUF i5 11400H ve RTX 3050 ile Valorant’da 200 FPS alan arkadaşımız var onunla ayarlarınızı karşılaştırın derim. @Average Turko

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı