Çözüldü ASUS FX516PE-HN004t MUX Switch var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

jerrykerim

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz zamanda arkadaşım ASUS TUF FX 516PE-HN004t aldı. İlgili model linki

Oyunlarda maalesef Intel iris ekran kartı da devreye giriyor. MSI Afterburner'da baktığımızda yaklaşık %20 Intel kullanıyor. Bu da FPS kaybettiriyor.

Harici monitör gibi olması adına HDMI ile TV'ye bağladığımızda Intel kart devre dışı kalıyor ve yaklaşık %30-35 FPS artıyor. Bu sebeple bizim bu kartı laptop ekranında kullanım için devre dışı bırakabilmemiz lazım. Tıpkı zamanında benim Monster v20.3'te yapabildiğim gibi dahili ekran kartını kapatabilmemizin bir yolu var mı?

NVIDIA Denetim Masası ayarları "en yüksek grafik işlemci"'ye ayarlı. Ayrıca ayarlar-monitör-grafik ayarlarından da yine 3050 Ti seçiyoruz. Ama bu şekilde yeterli olmuyor. Yine de Intel çalışıyor. Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakırsak da bu sefer dahili ekran kartı olmadığından otomatik NVIDIA 3050 Ti de devreden çıkıyor.

Bu modelde MUX swtich gibi dahili ekran kartı kapatabilmenin yolu var mı? Yoksa iade etmek zorunda kalacağız gibi. Şimdiden teşekkür ederim.

MUX Switch yoksa maalesef dahili GPU normal şekilde devre dışı kalmaz. Dediğiniz gibi harici ekran ile olabiliyor. Ya da ayarlardan seçebiliyorsunuz.

MUX Switch yoksa maalesef dahili GPU normal şekilde devre dışı kalmaz. Dediğiniz gibi harici ekran ile olabiliyor. Ya da ayarlardan seçebiliyorsunuz.

Üstat cevap için teşekkür ederim, peki MUX olup olmadığını biliyor musunuz? Ayarlardan kastınız galiba BIOS.

Zira forumda pek çok arkadaşın da önerdiği cihazlar arasında bu model. Yani aslında bu kadar önerilen cihazın bu eksikliği gerçekten kötü.

PUBG'de arkadaşım bir başka arkadaşın 1650 Ti ile aynı değerleri alıyor. 3050 Ti ile yan yana koyunca canı sıkıldı tabii.

ASUS'un bu konuda bir açıklaması vs var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef MUX Switch yok gözüküyor. ASUS'un neden koymadığını da bilmiyorum.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı