ASUS FX553 için SSD önerisi

Bütçe
0-650

Rollof_exes

Hectopat
Katılım
23 Ekim 2019
Mesajlar
130
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci-Stajyer
Biliyorum konuya farklı bir açıdan girmem gerekirdi ancak ben başlayayım konuma. Arkadaşlar öncelikle benim sistem gereksinimleri şu olan bir kalın mı kalın bir laptopum var. i5 7300HQ, 1050 Ti, 4 GB, 1TB HDD ve 8 GB RAM ASUS FX553 ve olan bir bilgisayarım var. Bu bilgisayarım malum SSD olmadığı için birazcık yavaş kalıyor ancak alışmıştım yine de iyiydi ancak son zamanlarda HDD'den çizik veya sürtme sesine benzer sesler gelmeye başladı ve benim fikrimce ya okuma yazma kafası temas ediyor başka bir parçaya da ya da artık ömrü dolmak üzere. Ben yaklaşık 4 seneye yakındır kullanıyorum ve sizden önerim, bu ara aklıma SSD alma fikri geldi ve staj gördüğüm için oradan gelen maaşımla 600 TL'ye kadar olan M.2 500'lük veya normal kutu SSD olanlardan 700 veya 1 TB'a kadar olan SSD'lerden varsa öneriniz çok memnun olurum. Ayrıca i5'e 8 yeter dendi.

Ancak onu 16 yapmakta bir sakınca var mıdır? Çünkü ASUS'un kendi sitesinde 32 GB'a kadar destek sunduklarını yazmıştı ancak SSD anlamında bir yazı göremedim. Slot var 1 RAM slotu boşta M.2 slotuda boşta, sizden ricam ben internette bulmadım. Ancak SSD anlamında M.2'de kaç GB'a kadar bir destek var onu da bulursanız sevinirim. Ben yakın zamanlarda bir küçük araştırma yaparken M.2 SSD'lerin hem okuma hem yazma hem de boyut anlamında daha iyi olduğu kanısına vardığım için kutu versiyonuna pek sıcak bakamadım. Maalesef baktığım M.2 modellerde genelde pahalı olduğu için yani 500 ve üstü oldukları için pek alternatif bulamadım. Sizden ricam hem okum yazma hem de uzun ömürlü ve iyi bir SSD bulursanız yardım etmenizi istiyorum. Bu kadar uzun yazdığım için de kusura bakmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1614086352745.png

512 GB'a kadar PCI-e SSD desteği mevcut cihazınızda. Benim iki adet önerim olacak.
İkisi de kaliteli SSD'lerdir. SX8100 biraz daha iyi A2000'den. Bütçe artarsa SX8100 alın. Artmazsa Kingston A2000 alın. İkisinde de DRAM mevcut yani işletim sistemi kurulması için uygunlar. Şimdiden hayırlı olsun.

Düzenleme: Yanlışlıkla SX8200 Pro koymuşum. SX8100 zannettim. Neyse SX8100 dediğim gibi kalitelidir. Size kalmış tercih. Fiyatları yakın birbirine.
 
Eki Görüntüle 892559
512 GB'a kadar PCI-e SSD desteği mevcut cihazınızda. Benim iki adet önerim olacak.
İkisi de kaliteli SSD'lerdir. SX8100 biraz daha iyi A2000'den. Bütçe artarsa SX8100 alın. Artmazsa Kingston A2000 alın. İkisinde de DRAM mevcut yani işletim sistemi kurulması için uygunlar. Şimdiden hayırlı olsun.

Düzenleme: Yanlışlıkla SX8200 Pro koymuşum. SX8100 zannettim. Neyse SX8100 dediğim gibi kalitelidir. Size kalmış tercih. Fiyatları yakın birbirine.
çok teşekkür ederim cevabınız için öncelikle bu xpg modelinden daha iyi bir model yoktur umarım varsa üzülürüm neyse bu önerdiğiniz
resim_2021-02-23_211713.png
 
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Öncelikle bu XPG modelinden daha iyi bir model yoktur umarım varsa üzülürüm. Neyse bu önerdiğinizi aldım.
Buradan SSD hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz hocam. Kingston A2000 ve 970 EVO arasında bir model kendisi. Güzel bir SSD yani. DRAM bulunduğu için önerdim özellikle. Bunun üstü SX8200 Pro ve S40G var. SX8200 Pro'da sevilen bir SSD'di lakin Adata gidip yeni çıkan modellerinde kontrolcüyü değiştirdi. O yüzden pek önermiyoruz artık. S40G ise RGB'den ötürü aşırı ısınabiliyor. Laptop'da da çok gerekli değil bence RGB'si. Kapalı kutu sonuçta cihazınız.

Hayırlı olsun bu arada. :) Güzel bir seçim olmuş SX8100.
 
Çok sağ olun inşallah yakın zamanda elime ulaşır ulaştığı an takacağım.
Ancak Windows 10'u buna HDD'imi de yedek olarak kullanacağım.
Siz yazdıktan sonra ben de baktım XPG'nin SSD'leri genelde RGB olduğu için böyle bir modeli ilk kez gördüm ve alıp deneyeceğim.
Test sonuçlarının resmini atarım çok teşekkürler benim merak ettiğim konu laptopum ısınırsa acaba bir zarar görür mü plakasını taktığım halde bir sıkıntı çıkar mı bu konu hakkında bir fikriniz varsa duymak isterim efendim şimdiden çok teşekkür ederim.
Bu arada eskiden Adata'nın bir sıkıntılı modeli vardı bu yüzden aklımda bir upte kalmıştı ancak gerek YouTube ve gerek webdeki incelemelerde bir güven verdi inşallah bir sıkıntı çıkmaz.
 
Bir zarar göreceğini sanmıyorum hocam. O konuda içiniz rahat olsun. Anormal bir durum olursa yazarsınız zaten sıcaklıkta falan.

Adata'nın gerçekten leş ötesi berbat SSD'leri var ama bazı XPG modelleri güzel. SSD'yi alınca BIOS'tan AHCI modu ve UEFI'yi açın. Tekrar hayırlı olsun.
 
Kurlumunu yapacağım ve Windows 10'u XPG'ye kuracağım ve ardından bir sıcaklık testi yaparım bir Rainbow gireceğim malum yeni güncelleme bayağı bir zorlar herhalde 1050 Ti'ı.
Tekrardan teşekkür etmek isterim dediğiniz gibi bazı Adata ürünleri cidden leş bir ara bu Adata'nın SATA SSD'sini kullanan bir arkadaşım vardı aldı ve 2 hafta sonra sıkıntılar baş göstermeye başlamıştı o yüzden gözümüzde çok kötü bir imaj çizmişti ancak bu sonradan türettiği XPG markası nasılmış bir onu deneyelim 5 yıl garantisi ve 2 milyon saat ömrü varmış bakalım bir sıkıntı çıkmazsa kullanırım uzun süre herhalde.
SSD elime ulaştı önümüzdeki çarşamba takacağım çok teşekkürler yeniden elime ilk kez SSD geçti flash kadar boyu var çok küçük ve hafif geldi çok ilginç.
Isı testlerimi detaylıca yaptım gerçekten yazan kişiye minnettarım sıcaklık değerleri ekran kartı 70 CPU 80 iken 50'nin üstüne çıkmadı ve HDD kullanmıyorken de 36 derecede kaldı açılış hızı 15 saniye yeniden başlatta 20 saniye 3 saniyede kapanıyor ve disk kullanımı genelde 0 da yani boşta 512 olduğu için toplam hafızam 1.5 TB oldu gerçekten çok sağ olun aklımda indirime düşen EVO 970 vardı ancak ısınma problemi olabilirdi ve demir plaka çıkmıyordu içinden Adata'nın bu hareketi benden tam puan aldı.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı