Yaklaşık 4 aydır bu laptopu kullanıyorum son bir aydır ara ara mavi ekranlar vermeye başladı. İlk başlarda arma 3'e girdiğimde bilgisiyar donuyor ve mavi ekran veriyordu . Diğer oyunları gayet sıkıntısız ve akıcı bir şekilde oynuyordum. Ben de arma oynamadım. Daha sonrasında autocad programında çizimimin ortasında programın donmasıyla beraber mavi ekranla karşılaştım program donuduğunda görev yöneticisini açıp baktığımda CPU kullanımının bir anda %100 olduğunu gördüm. Autocadı kapatmaya yada görev yöneticisini kapatmaya çalışıncada görev yöneticiside çalışmayı durdurarak bilgisayarı kitleyerek yine mavi ekran veriyordu. Ben de sonrasında format attım.
Şu anda autocad de bir sıkıntı yok ama arma oynarken oyunu alta aldığımda bilgisayar donup yukarda bahsettiğim görev yönetici olayı tekrarlanarak mavi ekran veriyor. Ayrıca bazı oyunlardada oyun içinde grafik ayarı yapınca bilgisayar donuyor ve yine CPU'yu %100 kullanarak mavi ekran veriyor.
Bilgisayarımın garantisi devam ediyor. Asus Türkiye garanti servisiyle ilgili internette pek iyi şeyler yamıyor. İnsanlar hiç birşeyle ilgilenmeden format atıp geri gönderdiklerini yazıyorlar her yerde. Bu konuda önerinize ihtiyacım var. Garantiye verirsem ne kadar süreye geleceği benim için çok önemli bir mesele. Kesin çözüm olacaksa göndermeye razıyım ama internette yazılan şeyler beni endişelendiriyor ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Hala uğraşmaktayım bu adımları uygulayınca yeterli verimi almıyorum gibi oluyor oyunlarda veya tasarım (autocad veya sketchup) proğramlarında sizde de öyle mi ?
Bende bir performans düşüşü olduğunu hisseder gibiyim. Nvidianın eski sürümünü yüklediğimiz için olabilir bu düşük performans. Açıkçası bende ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ama en azından artık mavi ekran vermiyor.
Bende bu adımları uygulayarak sorunu çözdüm fakat asusun sunmuş olduğu driver eski sürüm olmasından kaynaklı performans düşüklüğü hissedilir derecede arttı.
BİOS'u güncelledikten sonra Nvidia'nın sitesinden yayınlanan son sürüm ekran kartını mı kullanıyorsun yoksa hala Asus'un kendi yayınladığı ekran kartını mı kullanıyorsun?
Dostum aynı şekilde ben de hata almaya devam ettim, garantiye ancak yazın sonunda verebilirim, eğer garantiye verirsen raporu ve süreci bizimle de paylaşırsan çok sevinirim...