ASUS G18'den HP Omen Max 16'ya geçmeye değer mi?

meteyucel

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. ASUS G18 mini LED 4090 32 GB 2 TB laptopum var çok taşımak için çok ağır olduğundan HP Omen Max 16 OLED 5090 64 GB 2 TB ön sipariş verdim. Ama çok fark olmayacağını düşündüğüm için iade etmeyi düşünüyorum. Sizce G18'den HP Omen Max'e geçmeye değer mi? Çok kararsız kaldım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asusu iyi fiyata satabilirseniz değer gibi.

Hocam sizin sorununuz tasimak ile alakalı sanirim her türlü sırtınızda 4-5 kgye yakın bir ağırlık olacaktır. Diğer laptopta çok hafif değilmiş doğrusu ona bir de adaptör eşlik edecek. Bana göre laptopu sabit yerde tutup yanına bir gündelik laptop almanız çok daha işlevsel olabilir.

Sabit tutacaksam laptopu neden aldım dersen de aynı şeyi bende kendime diyorum açıkçası önceki gündelik laptopumu Gaming'i işe götürürken özlüyorum.

İleriye doğru bu laptopu da kardeşime verip, gündelik laptop + kasa almayı düşünüyorum harika bir kombinasyon. Laptop gerçekten çok güzel bir şey lakin gündelik olanı

HP Omen Max'i önsiparişle 164.000 TL'ye aldım. ASUS ne eder kaça satabilirim bilmiyorum.

Fiyat farkı çok olmayacaksa değer hocam.

4090'lı kasam var zaten bunu yanımda taşımak için alıyorum biraz iş biraz oyun. G18 ekipmanlarla beraber 9.5 kg oluyor. Taşıması çok zor oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gereksiz, geçmeye değmez. İki cihazda gayet ağır, ayrıca performans açısından çokta bir fark olacağını düşünmüyorum. Öncelik hafiflik ve kalite ise ROG G18 cihazınızı ROG Zephyrus cihazlar ile takaslamanızı öneririm veya ROG G18'i satıp ROG Zephyrus almanızı tavsiye ederim. High-end gaming kasalarda Zephyrus serisi en hafifi ve en kalitelisi şahsen, çok daha iyi bir seçenek Omen Max'e göre.

aslında benim asıl niyetim dediğin gibi zephyrus a geçmekti ama türkiyeye 5090 gelmeyecekmiş. gpu watt değerleride çok düşük olduğu için eledim biraz.

Hocam ne yaptınız. Çok iyi bir fiyata ön sipariş vermişsiniz. Şu anda ben de 5090 olan sizin modelinizi almayı düşünüyorum. Ama 186.000 civarı rakamlara buluyorum en düşük. Tek güzelliği 9 taksit avantajı var. Ama karar veremedim hala alıp almama konusunda. Diğer laptopların hiçbirisi cezbetmedi. Numpad benim için önemli. Portların arkada olması da önemli. Oled ekranları gördükten sonra artık onlar da önemli hale geldi kesinlikle çok çok farklı bir IPS'e göre. Bakalım karar verebilirsem ben de alacağım gibi görünüyor. Ağırlıklı CAD çizim işleri ve arada oyun. Evde aslında 5090 RTX desktop PC'm var. Laptop'u 5080 de alsam olur ama o farkı ödeyebileceğimi düşünüyorum 5090 için.

Omen maxin cpu soğutması cok kotu duruyor.Onun disinda f/p iyi cihaz.

hocam ben 164.000 e almıştım ama iade ettim. bende 4090 g18 olduğu için iade ettim. yoksa kullanırdım. incelemelerde geçmeye değmeceğini gördüm o yüzden. yoksa güzel cihaz. hp de stoklara girmesini bekleyin 175 civarı oluyor. Aslında çok fiyat farkı olmasa g16 yada g18 i öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…