ASUS GL553VD laptopa 165 Hz 1 ms monitör bağlama

Bütçe
2700

HyronPosse

Femtopat
Katılım
11 Kasım 2020
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben bunu nasıl bağlayacağım ve G-Sync bu bilgisayarda aktif edebilir miyim sadece HDMI ile? Yoksa illa DisplayPort'u HDMI çevirip mi aktif ediceğim bilen birisi yardım edebilir mi?

Laptopum ASUS GL553VD CORE İ7 7700HQ 2.8GHZ-16GB RAM-1TB+128GB SSD-15.6''-GTX1050 4GB-W10 fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Öyle proffesyonel falan değilim, ama 12 saat oyun oynarım film falanda çok izlerim çok kararsızım.

Veya.

Not; monitör önerilerine açığım hala monitör önerebilirsiniz.
Laptopumda sadece HDMI girişi var. DisplayPort to HDMI çeviri falan alabilirim.
Yanıt bekliyorum güncel +++
 
Son düzenleme:
hocam bilgisayarınızda bulunan hdmi serisi ile 144hz alabilirsiniz diye biliyorum. 144 ve üstünde display-minidisplay veya hdmi'ın daha üst serileri bulunmalı. Attığınız monitörü ben de almayı düşünüyorum. O özelliklere ve asus markasına göre çok iyi fiyat. Aldığınızda 165hz yerine 144 de alsam benim için sorun olmaz diyorsanız alabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Hic bir şekilde DP ye dönüşmez. Seninki laptop DP çıkışın yok DP çıkısin olsaydı DP to hdm kablo ile olabilirdi senin alacağın kablo güncel 2.1 hdm masa üstünde DP to hdm çevirici kullanabilirsin ve DP olarak çalışır hdm değil.Hdm to DP alırsan gene DP olarak çalışır her 2 si de guncel 1.4 DP ile 32 GB aktarım sağlar hdm 2.1 48 GB aktarır.
 
Ben şimdi DisplayPort'u monitöre taksam HDMI çeviripde laptopun HDMI girişine taksam herhangi bir yavaşlama kaybım olmaz ve DP olarak sayar yani öyle mi hocam?
 
Ben şimdi DisplayPort'u monitöre taksam HDMI çeviripde laptopun HDMI girişine taksam herhangi bir yavaşlama kaybım olmaz ve DP olarak sayar yani öyle mi hocam?
Hayır, bu şekilde olmaz. HDMI to DP dönüştürücü sana DP üzelliklerini sunmaz. Zaten bu ideal bir dönüşüm değil bence.

Benim Asus FX553VD model bilgisayarımda HDMI portundan 144 Hz alamıyorum. Bunun sebebi bazı üreticilerin HDMI 1.3 ve üzeri port olsa dahi portun bant genişliğini sınırlaması.

Senin bilgisayarın ile benim bilgisayarım üç aşağı beş yukarı aynı. Özellikler sayfası da birebir aynı. Hatta tek fark logo ve klavye gibi. Hatta özellik gösteren programlarda ana kart modeli GL553VD olarak gözüküyor. Bu yüzden maksimum alabileceğin Hz 120 olacak. İstersen deneyerek öğrenebilirsin :)
 
Çıkış vermiyor bilgisayarın kullanamayacaksın. Maksimum 120 Hz alabiliyorsun. HDMI portu yüksek sürüm olsa bile bant genişliği izin vermiyor.
 
Bilgisayarında DP portu olmadan DP to HDMI kullanamazsın. HDMI to DP kullanman lazım onlarda da güç beslemesi ile belki frekansı arttırırsın ama kaynak neyse gördüğün kalite de o olur. Fark edeceğini sanmıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı