Asus GL553VE "Driver Power State Failure" mavi ekran hatası

mensar

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Cihazımda AutoCAD veya SketchUp gibi programlarda olur olmadık bir anda bu hata kodlu mavi ekran hatası alıyorum. Asus'un sitesindeki yöntemleri denediğim zaman cihaz uyum sorunları çıkıyor. Yardım edebilecek veya fikir verebilecek varsa sevinirim. Teşekkürler.

Minidump Dosyası

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel 1709 Windows, güncel driverlar ve BIOS update ile denemende fayda var. Anakartına gömülü Windows 10 home single languege keyi zaten var. Microsoft'un sitesinden güncel 1709 home single languege indir. Rufus ile UEFI olarak formatla. İnternete bağladığında Windows'un otomatik etkinleşecek ve çok daha stabil olacak. Gift box gibi gereksiz onlarca uygulama var şuan bilgisayarında.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU sürücülerinizi DDU ile sildikten sonra güncel sürücüleri sırası ile yükleyin.
Intel kablosuz sürücünü ve kablolu sürücülerini güncelle.
BIOS güncellemesi yap http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb...8.2020646892.1514999561-1553945220.1514999561

BIOS update yaptım. Şuanlık GPU silmek yerine @JeaLeusy dediğini yapayım diyorum.

Güncel 1709 Windows, güncel driverlar ve BIOS update ile denemende fayda var. Anakartına gömülü Windows 10 home single languege keyi zaten var. Microsoft'un sitesinden güncel 1709 home single languege indir. Rufus ile UEFI olarak formatla. İnternete bağladığında Windows'un otomatik etkinleşecek ve çok daha stabil olacak. Gift box gibi gereksiz onlarca uygulama var şuan bilgisayarında.
Windows 10 home single languege buğün yükleyeceğim.Fakat bir sorum olacak. Windows Update harici güncellemeler yapmak sıkıntı yaratır mı ?

BIOS update yaptım. Şuanlık GPU silmek yerine @JeaLeusy dediğini yapayım diyorum.

Windows 10 home single languege buğün yükleyeceğim.Fakat bir sorum olacak. Windows Update harici güncellemeler yapmak sıkıntı yaratır mı ?
Hayır bir sıkıntı yaratmaz ben snappy driver ile güncelliyorum bilgisayarları. Snappy driver güzel program fakat bazı bilgisayarlarda kurulmaması gereken programlar oluyor. Chipseti falan kurma snappy driver kullanacak isen.

Hayır bir sıkıntı yaratmaz ben snappy driver ile güncelliyorum bilgisayarları. Snappy driver güzel program fakat bazı bilgisayarlarda kurulmaması gereken programlar oluyor. Chipseti falan kurma snappy driver kullanacak isen.
Bu akşam işlerim bittikten sonra format atmayı düşünüyorum. Attıktan sonra Asus'un önerdiği nvdia ekran driverını mı kurayım? Yoksa nvdia'nın sitesinde ki en güncel driverı mı ? Bu arada Snappy driverı indirdim güzel proğrama benziyor format sonrası daha iyi bir test etmiş olurum.

Bu akşam işlerim bittikten sonra format atmayı düşünüyorum. Attıktan sonra Asus'un önerdiği nvdia ekran driverını mı kurayım? Yoksa nvdia'nın sitesinde ki en güncel driverı mı ? Bu arada Snappy driverı indirdim güzel proğrama benziyor format sonrası daha iyi bir test etmiş olurum.
Snappy driver indirdiysen o en güncel sürümü kurar. Onun harici durumlarda en güncel driver'e nvidianın kendi sitesinden ulaşırsın.

Ayrıca hizmetler'e girip windows search ve hızlı getir'i devre dışı bırak. Başlangıçta açılan one drive programına sağ tıkla windows başlangıcında açılmasını iptal et ve sistem korumasını devre dışı bırak. Gereksiz performansı etkileyen şeyler.

@JeaLeusy Format attım. Windows 10 home single languege kurdum. Açılışta wifi bilgisi girmedim ki windows uptade yapamasın. Sonra hizmetlerden devre dışı bırakıp snappy driver ile tam bir güncelleme yaptım sonrasında windows ile de tekrar ettim sadece güvenlik için bir iki güncelleme yaptı. Buraya kadar her şey iyi hoştu.İşlemler bittikten sonra Autocad yüklemeye çalıştım fakat daha yüklerken bir anda pc tamamen dondu ve bir süre sonra yine aynı mavi ekran hatası ile karşılaştım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı