ASUS GPU Tweak 2 ile yapılan OC'yi geri alma

302629

Hectopat
RTX 2060 ekran kartıma OC yapmayı denedim ve ASUS Tweak 2 programını indirdim, OC Scanner'dan OC yaptım ve MHz ,1950'ye çıktı. Ben bunu eski haline indirmek istiyorum. Nasıl yapacağım bilmiyorum. Lütfen yardım eder misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki yapılanları yaptım ama sadece Memory Clock Offset değerini 340, voltage target kısmını ise %0 yaptım. Diğer her şey aynı ve sonunda oyunda 1950 MHz'ye sabitleniyor. Profili default yapıyorum, hiçbir şey değişmiyor. Nasıl düzeltirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dual kit 3000MHz ve AVG dediğiniz ne demek Dual kit ne demek RAM'larin 1 tanesi 15CL bir diğeri 16CL.
:) Bunları bilmeden mi OC işlerine bulaştın. Sanırım sen genç bir arkadaşımsın. Ben 38 yaşında bir abinim. Sana tavsiyem eyleme geçmeden önce bolca oku ve araştır. Bu forum bu bilgilerle dolu derya deniz. Biraz daha çok araştırma yapmalısın. Sabaha kadar yazsam yine de herşeye değinmemiş olurum. Sağ üst köşedeki ara kısmına dual kit veya cl değeri yazman yeterli. Herhangi bir başlık altında yazılanları okursan öğrenirsin birçok bilgiyi. Ssd sağlığın kötü ise yine fps düşüşü yaşarsın veya internet bağlantından kaynaklı olabilir o düşüşler. Sizlere cevap verirken bazı şeyleri biliyorsunuz diye düşünüyor ve ona göre yazıyoruz. Az önce diğer bileşenlerinde sorun yoktur dedim ama ssd sağlığı konusunda bilgin var olduğunu varsayarak bunu söyledim. Eğer yoksa ona da bakman gerekecek. Bİraz araştırma yapmalısın. Ben sana abi tavsiyeleri ve ip uçları vermiş olayım bu gecelik.

:) bunları bilmeden mi OC işlerine bulaştın. Sanırım sen genç bir arkadaşımsın. Ben 38 yaşında bir abinim. Sana tavsiyem eyleme geçmeden önce bolca oku ve araştır. Bu forum bu bilgilerle dolu derya deniz. Biraz daha çok araştırma yapmalısın. Sabaha kadar yazsam yine de her şeye değinmemiş olurum. Sağ üst köşedeki ara kısmına Dual kit veya CL değeri yazman yeterli. Herhangi bir başlık altında yazılanları okursan öğrenirsin birçok bilgiyi. SSD sağlığın kötü ise yine FPS düşüşü yaşarsın veya internet bağlantından kaynaklı olabilir o düşüşler. Sizlere cevap verirken bazı şeyleri biliyorsunuz diye düşünüyor ve ona göre yazıyoruz. Az önce diğer bileşenlerinde sorun yoktur dedim ama SSD sağlığı konusunda bilgin var olduğunu varsayarak bunu söyledim. Eğer yoksa ona da bakman gerekecek. Biraz araştırma yapmalısın. Ben sana abi tavsiyeleri ve ipuçları vermiş olayım bu gecelik.

Sağ ol abi 16 yaşındayım bende Dual kit in ne olduğunu araştırdım bir RAM 15CL diğeri 16CL olduğu içindir mi yani FPS düşmesi SSD'ye gelecek olursak bilgisayarımda oyun indirirken SSD direk %100'e fırlıyordu ve bir kere kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor durdurma(hata) kodu: Crıtıcal process dıed verdi bu forumda baktığımda RAM veya SSD kaynaklı diyordu bende Memtest86 programıyla RAM'larin 2'sini de test ettim hiçbir sorun çıkmadı SSD'yi nasıl kontrol ediceğimi bilmediğim için onu edemedim ve format attım PC'ye bir şey indirirken %100'e fırlamadı ama oyunlardaki FPS de yükselmedi yani sorunum çözülmemişti.

Sağ ol abi 16 yaşındayım bende Dual kit in ne olduğunu araştırdım bir RAM 15CL diğeri 16CL olduğu içindir mi yani FPS düşmesi SSD'ye gelecek olursak bilgisayarımda oyun indirirken SSD direk %100'e fırlıyordu ve bir kere kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor durdurma(hata) kodu: Crıtıcal process dıed verdi bu forumda baktığımda RAM veya SSD kaynaklı diyordu bende Memtest86 programıyla RAM'larin 2'sini de test ettim hiçbir sorun çıkmadı SSD'yi nasıl kontrol ediceğimi bilmediğim için onu edemedim ve format attım PC'ye bir şey indirirken %100'e fırlamadı ama oyunlardaki FPS de yükselmedi yani sorunum çözülmemişti.
Dual kit ram aynı mhz de, aynı gecikme değerlerinde(CL) ve hatta aynı chipleri kullanan, haliyle birlikte kusursuzca senkron çalışan çift kanal rami ifade ediyor. Senin ramlerinin ikisinde de tüm bu unsurlar farklı. Bir de üzerine düşük mhz olunca haliyle ramlerin çok uyumlu çalışmıyor ve bu fps yi ciddi derecede etkiler. ssd sağlığı içinde HDD Sağlık Testi Yapma harika bir kaynak sana. İyi geceler...

Dual kit RAM aynı MHz de, aynı gecikme değerlerinde(CL) ve hatta aynı chipleri kullanan, haliyle birlikte kusursuzca senkron çalışan çift kanal RAM'i ifade ediyor. Senin RAM'lerinin ikisinde de tüm bu unsurlar farklı. Bir de üzerine düşük MHz olunca haliyle RAM'lerin çok uyumlu çalışmıyor ve bu FPS'yi ciddi derecede etkiler. SSD sağlığı içinde HDD Sağlık Testi Yapma harika bir kaynak sana. İyi geceler...

Çok teşekkür ederim abi sorunum çözülürse beni çok mutlu etmiş olursun iyi geceler.

Anladım sağ ol son olarak bir şey daha soracağım sizin gecenizi bölüyorum ama benim.
AMD Ryzen 7 2700X.
RTX 2060 Dual OC Edition 6 GB.
480GB 520yazma 520 okuma SSD (yazma ve okumadan tam emin değilim ama bu rakamların altında değil)
ASUS Prime B450M-K anakart.
550W güç kaynagı bronz sertifikalı.
2x8 RAM'lerdan biri 2133 MHz diğeri 2400 MHz.
Bunlar var bilgisayarımda ama GTA 5 Online giriyorum High ayarlarda 50 60 FPS arası gidiyor bazen 45 oluyor FPS çok düşük neden kaynaklı olabilir.

PSU marka nedir?

:) bunları bilmeden mi OC işlerine bulaştın. Sanırım sen genç bir arkadaşımsın. Ben 38 yaşında bir abinim. Sana tavsiyem eyleme geçmeden önce bolca oku ve araştır. Bu forum bu bilgilerle dolu derya deniz. Biraz daha çok araştırma yapmalısın. Sabaha kadar yazsam yine de her şeye değinmemiş olurum. Sağ üst köşedeki ara kısmına Dual kit veya CL değeri yazman yeterli. Herhangi bir başlık altında yazılanları okursan öğrenirsin birçok bilgiyi. SSD sağlığın kötü ise yine FPS düşüşü yaşarsın veya internet bağlantından kaynaklı olabilir o düşüşler. Sizlere cevap verirken bazı şeyleri biliyorsunuz diye düşünüyor ve ona göre yazıyoruz. Az önce diğer bileşenlerinde sorun yoktur dedim ama SSD sağlığı konusunda bilgin var olduğunu varsayarak bunu söyledim. Eğer yoksa ona da bakman gerekecek. Biraz araştırma yapmalısın. Ben sana abi tavsiyeleri ve ipuçları vermiş olayım bu gecelik.

Hocam aynı haltı bende yedim ama benim elim çarptı tek istediğim OSD bilgi ekranını görmekti ve şu an GTX 1650 Ti mobil işlemci 1920MHz'e kadar çıkıyor elimle 1545e düşürdüm sıfırlama gibi bir şey yok mu BIOS'tan varsayılana bastım denedim sildim gene olmadı MSI afterburnerdanda olmadı yapabileceğim bir şey var mı laptop için.

Biosda ana ekranda sağ üst köşede ez system tuning diye bir bölüm var. Orada economi veya normal veya performance gibi seçenekler olacak. o ayarı açtığın andaki ayardan farklı bir ayara alarak save and exit yapmalısın.

Evet anakartın bunu yaptığında kendi içinde güvenli olan seçeneklere tekrar dönecektir. Dönmezse bios pilini çıkarıp bir süre beklemek ve takmak son uğraşın olsun. Bunlardan fazlası konuya hakim olmayan biri için tehlikeli adımlar olur ve kartına kalıcı zararlar verebilirsin.
Hocam sorun bendede aynı düzelmiyor mobil ekran karti ama bendeki

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı