ASUS GPU Tweak II işe yaramıyor

Erhan K.

Hectopat
Daha fazla  
Selamun aleyküm arkadaşlar. ASUS Arez RX550 ekran kartı aldım, Windows 8.1 64 Bit kullanıyorum.
ASUS driver kısmından 8.1 64 Bit ASUS GPU Tweak II sürümünü indirdim, çalıştırdım ama verim, performans alamıyorum, yani yazılım pasif kalıyor. Bir türlü aktifleştiremedim kartımı, özellikle @Recep Baltaş bey yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızın Nvidia driverini ve ASUS GPU TWEAK II driverini yenileyin. Muhtemelen memory clock hızını yükselttiniz core clock yükseltemediniz ondan bahsediyorsunuz onun sebebi oyuna girdiğinde aktif olması ekran kartı boştayken core clock yükselmez. Son olarak - ekran kartı performansına göre - çok yüksek bir OC seviyesine çıkmak istiyorsanız GPU voltage kısmını manuel e seçip yükseltmelisiniz. PSU'nuz güçlü değilse anakartınız üzerinde voltaj koruması yoksa yapmanızı tavsiye etmem. OC çok riskli bir şeydir ekran kartının yanma olasılığı, aşırı voltaja maruz kalma olasılığı var üstelik OC yaptığınızda ekran kartınız garantiden çıkar.
Not: Home kısmında sağ alt kısımda "Advanced Mode" var. O seçeneği seçmeniz ve yeni kullanıcı oluşturup ayarları oraya kaydetmeniz gerekli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı