Asus GTX 1070 vs MSI GTX 1070

Geçenlerde forumdaki birine kırık ram için deneyip alsaydınız demişler (belki görmüşsünüzdür). Artık insanlar müşteri temsilcilerini aramadan önce çiğ yumurta içip bağırmaya hazırlanmaları gerekir hale geldi. Gayet medeni konuşursanız sizi bi güzel ezmeye çalışıp salak yerine koyuyorlar. Neyseki firmaların global bölümleri arada müdahale ediyor. Normal şartlarda Vatan'a arızalı ürün götürüp sorun yaşamayan yok gibi o garanti sözleşmesindeki süreleri takan yok zaten, servisten 10 günde gelen ürün yok Aliexpress'ten daha uzun sürüyor. Adamlar sürekli sanki minnetle babasının hayrına sadaka iş yapıyor gibi davranıyorlar. Bu ülkedeki çoğu çalışan böyle eve tamirci çağırırsın parasını verdiğin hizmeti alamazsın örnekler bitmez.

@Nameless44
Ömür boyu garantili olan belleği. Bellek bu sonuçta tescilli bir şey en fazla 1.6 voltaj verebiliyorsun içinde de o kadar modül olmasına rağmen. Geliyorlar 2 yıl yapıyorlar. Bilendenal sitesi (reklam gibi oldu :D) direkt olarak üreticinin verdiği garanti kadar süre veriyor. Kendisi de kefil oluyor. Mesela 850 EVO SSD 5 yıl normalde. Vatan bilgisayar ya da başka bir yer sinerji de dahil 2 yıl yapıyor. Ama bilenden al kendisi 5 yıl garanti süresi vardır diyor. Ya da onun dosya indirme sınırı var 5 yıla tekabül eden ya da o garanti kapsamından hesaplanıyor. Bellekler zaten ömür boyu garantili işlerini de çok iyi yapıyor ayrıca çok pahalıya satmıyor. Vatan bilgisayarda 2*8 2133 bellek alsan 370 lira falandır şimdi o dolarla 400 de olmuştur (şimdi baktım harbi 401 lira olmuş :D ) yine vatan bilgisayarda tek modülü 150 lira falandı. Şimdi satışa koymuyorlar tabi. Şu an 2*8 olarak ayrı ayrı iki tane alsan 802 lira ancak 4*8 modelini alsan 834 lira nerede toptan fiyatına daha ucuz nerede bu kolaylık? Ama bilenden al sitesine bak tek modülüne bak bir de ikili kitine bak neredeyse aynı fiyattır. Daha ucuza satar 270 lira 2*8 normalde (dolar düşükken 210 lira da görmüştüm) vatana bak 400 lira. Bazen vatan bilgisayar ekran kartlarını daha ucuza satıyor çünkü Ahmet Sonuç da söylemişti MSI gibi firmalar vatan bilgisayara falan yasladılar paralarını. O yüzden ilk geldiği için onlarda stok durumu falan da yok direkt daha ucuza satıyor kar payı yine yüksektir siz bakmayın. 1080 700 dolar burada niye 2100 liraya satılmıyor bu kafadan gitsen bile ne kadar kar payı var anlarsın. KDV'yi de koy istiyorsan problem değil. KDV adı altında bütün her şeyi yaslıyorlar sonra KDV çok yüksek diye ağlıyoruz. :)

Aslında bizim ağladığımız KDV değil GTX1060la gördüğümüz amazona göre 100$ fiyat farkı olması (KDV hariç). Genelde telefonda felan olur böyle şeyler ama OEM ürünlerde olmazdı amazondan KDV'li alsan daha pahalı yada aynı fiyata gelirdi. Ben %20 devlete vergi ödemeye razıyım o devletin yaptığı birşey benim razı olmadığım giriş fiyatındaki anormallikler ve sözde 1 yıllık garanti 2 yıl yapma zorunluluğundan masrafı artıyormuş. Zaten servisin bişeyi yaptığı yok isterse 100 yıl garanti versinler. Resmen ötekileştiriliyoruz amazonda felan olan gayet uygun fiyata kaza korumalarını saymıyorum bile.

Geçenlerde forumdaki birine kırık ram için deneyip alsaydınız demişler (belki görmüşsünüzdür). Artık insanlar müşteri temsilcilerini aramadan önce çiğ yumurta içip bağırmaya hazırlanmaları gerekir hale geldi. Gayet medeni konuşursanız sizi bi güzel ezmeye çalışıp salak yerine koyuyorlar. Neyseki firmaların global bölümleri arada müdahale ediyor. Normal şartlarda Vatan'a arızalı ürün götürüp sorun yaşamayan yok gibi o garanti sözleşmesindeki süreleri takan yok zaten, servisten 10 günde gelen ürün yok Aliexpress'ten daha uzun sürüyor. Adamlar sürekli sanki minnetle babasının hayrına sadaka iş yapıyor gibi davranıyorlar. Bu ülkedeki çoğu çalışan böyle eve tamirci çağırırsın parasını verdiğin hizmeti alamazsın örnekler bitmez.
Tüketici Hakları sayesinde bu yavaş yavaş gidiyor ama insanlarımızın bilinçlenmesi lazım önce haklarımızı bilmemiz lazım ki savunabilelim. İşte bu yüzden eziliyoruz ya.

@Silinen üye
Ben Zotac'tan da ümitliydim ancak bir tane linkte satış politikasının ne kadar sıkıntılı olduğunu anladım. Voltaj eksikliğinden hız aşırtma yapamıyorsun referans tasarım daha iyi.
Do Not Buy Zotac's GTX 980 Extreme - We Get Higher Overclocks on Reference | Benchmark
Ama Galax hakkında böyle bir yazı veya tavsiye etmeme durumu görmedim. Galax da nasıl bir sorun var anlatabilir misiniz? Belli bir kaynak var mı?
MSI'ın yazılımı çok hoşuma gidiyor ama ASUS'unda yazılımını yabana atmamak lazım. Ayrıca görünüm açısından ASUS bir adım önde gözüküyor. Daha detaylı araştırma yapıp kararımı öyle vereceğim artık.

ASUS ROG Strix vs Strix Direct CU III Soğutma Tasarımları
Yaptıkları iyileştirmelerden bahsettim. Tabi çoğunlukla bu AMD tarafından olacaktı tabi şimdi de nm düştüğü için AMD anlık ısınmıyor yüksek TDP değerine sahip değil ancak farkını ortaya koydu. Asus MSI'dan ucuzsa kesinlikle Asus alırım (ya da hemen hemen aynı fiyatsa). Yani bu benim tercihim. Çünkü tam da istediğim tasarıma geçmişler. Oyuncuya yönelik yazılımlar istiyorsan MSI soğutma ve hız aşırtma olarak Asus daha iyi bence. Ekran kartına özel sıvı soğutma yapsam ve referans tasarım yoksa Asus alırım onun PCB kalitesi daha iyi sanki. :D

Son düzenleme:
@Silinen üye
Ben Zotac'tan da ümitliydim ancak bir tane linkte satış politikasının ne kadar sıkıntılı olduğunu anladım. Voltaj eksikliğinden hız aşırtma yapamıyorsun referans tasarım daha iyi.
Do Not Buy Zotac's GTX 980 Extreme - We Get Higher Overclocks on Reference | Benchmark
Ama Galax hakkında böyle bir yazı veya tavsiye etmeme durumu görmedim. Galax da nasıl bir sorun var anlatabilir misiniz? Belli bir kaynak var mı?
Galax türkiye sektörüne yeni girdiği için dedim yoksa Galax ve Gainward Türkiye'de daha f/p ürünleri üretiyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı