ASUS GTX 1650 vs XFX RX 6500 XT

Bütçe
4000

lancestroll

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Makina Mühendisi
Arkadaşlar merhaba. Elimdeki Sapphire Pulse RX570 ekran kartı 2 yıldır WattMan, ekran kararması ve bilimum hatalardan sonra sonunda vefat etti (arada servis yenisiyle değiştirmesine rağmen). Şu an ise bu sıkıntılardan dolayı başımın yine yanmaması için ikinci elden tamamen uzağım ve yaklaşık 4 bin liralık bir bütçe ile sıfır kart arıyorum. Anakartım PCI Express 4.0 desteklemediği için ve AMD ile yaşadığım benzer problemleri yaşar mıyım korkusuna bu güç farkı olan iki kart arasında kaldım. Anlatılanlara göre 6500XT az ısınıyor, WattMan gibi problemler azalmış ve ideal gözüküyor fakat ben yine de kullananlardan da bir fikir almak istedim. İkisi de 4000 lira civarı. Sizce hangisi?

Hocam arıza olarak bir fikrim yok ama sıfır alacaksanız 6500XT öneririm ama 2.el 2060 bulursunuz bence hem daha güçlü hem daha mantıklı sorun falan yaşamazsınız.

RX 6500 XT performans olarak çok daha önde ama AMD modellerin bu tarz sıkıntılar çıkardığını duymuştum NVIDIA'nın AMD'ye göre daha az sıkıntı çıkardığı bir gerçektir bence.

Hocam arıza olarak bir fikrim yok ama sıfır alacaksanız 6500XT öneririm ama 2.el 2060 bulursunuz bence hem daha güçlü hem daha mantıklı sorun falan yaşamazsınız.

Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Şu an için tek derdim performanstan öte 3 yıl civarı bir süre de minimum sıkıntı yaşamak çünkü kronik problemlere alışmıştım fakat kartın öleceğini tahmin etmemiştim. 3 yıl sonra ise üst düzey bir modele geçmek. İkinci elde 2060 çok mantıklı duruyor fakat önceliğim anlattığım üzere sıfır. Anlaşılan 6500XT, 500 serisindeki problemlerden büyük oranda arınmış fakat korkum PCI Express 3.0 da yaşadığı performans kaybıydı. Yine de 6500XT tercih edeceğim galiba.

Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Şu an için tek derdim performanstan öte 3 yıl civarı bir süre de minimum sıkıntı yaşamak çünkü kronik problemlere alışmıştım fakat kartın öleceğini tahmin etmemiştim. 3 yıl sonra ise üst düzey bir modele geçmek. İkinci elde 2060 çok mantıklı duruyor fakat önceliğim anlattığım üzere sıfır. Anlaşılan 6500XT, 500 serisindeki problemlerden büyük oranda arınmış fakat korkum PCI Express 3.0 da yaşadığı performans kaybıydı. Yine de 6500XT tercih edeceğim galiba.

Öyle aman aman bir performans kaybı yok hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı