ASUS GTX 660 Isınma Sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

salvation2

Kilopat
Arkadaşlar bugün ekran kartı aldım. Vatan'dan taktım falan. Ekran kartım Asus GTX 660 Directcu ii GDDR5 2 GB 192 BIT DX11, PSU Corsair 80plus 750W modüler.

Arkadaşlar ekran kartını GPU Tweek'den ısısına falan bakıyorum oyun oynamadan masaüstünde bir an en yükseğe çıkıyor. Fan kullanımı 50'ye kadar geliyor. CPU kullanımı sonuna kadar çıkıyor. GPU voltage de öyle. Neden acaba böyle oluyor? Normal mi anormal mi acaba ? Benim kasa küçük ondan olabilir mi ya da PSU tam oturmamış mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynarken ısınma cok normal fakat normal internette gezinme vs gibi durumlarda bu şekilde el yakacak derecede ısınıyorsa yüksük şekilde o zaman sorun var denilebilir ama oyun oynarken herhangi bir sorun donma kapanma vs yoksa elini yaksa bile dokunduğunda her şey gayet normal diyebilirim.

Oyun oynamadan masaüstündeyken oluyor. Aniden ama balkon var yanımda açıyorum sıcaklık falan her şey düşüyor. Soğutucuda bi problem olabilir mi ?

Yaşadığın şeyler normal değil. Ben Crysis 3 'ü 1 saatten fazla yüksek ayarlarda oynadığımda fan %30 u geçmiyor. Oda sıcaklığı 30-35 derece iken.

Sistem boştayken ekran kartı 33 derece görüyor. Crysis 3 tüm ayarları çok yüksekte 51 derece sizce normal mi ? Resim koydum gpu tweakda böyle.

Gösterdiğin değerler gayet normal. Ben boşta 35 derece, Crysis 3 oynarken 65 derece gördüm maksimum.

Değerlerin boşta gayet iyi herhangi bir sorun gözükmüyor. Fakat oyunu oynayıp çıktığında bir derecelere göz gezdir, kaça kadar çıkmış fan kaçta çalışmış gibi ve boştayken ısı yükselişi ne kadar sürüyor? Yani kısacası 1 gün boyunca ara ara izle durumu. Eğer durup dururken kendi kendine boşta sıcaklıklar artıyorsa, ürünü de yeni aldıysan direkt götür değiştir.

Kardeşim sıcaklık değerlerin gayet normal eğer tatmin olmak istiyorsan buyur benim sıcaklık değerine bakabilirsin kartlarımız pek farklı değil.

Kasadan kasaya 1 kaç derece oynayabilir ama yükte bilemiyorum 1 saat test etmen gerek oyunda kasanın iyi hava akışı sağlaması lazım yeri dar ve sıkışıksa eğer ısınması gayet normal kartında bir sıkıntı yok umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kasam:ZALMAN Z5 PLUS

[/URL][/IMG]

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…