Asus Gtx 750 Ti ve Asus R9 270

Uzun süre kullanacağımdan 860k tercih ederim 860k yı pek araştırmadım sizce yukarıdaki ekran kartlarından R9 270 veya Gtx 950 ile birlikte kullandığımda gta 5 assassin's creed syndicate gibi oyunları rahat oynayabilirmiyim şu anki Gt 430 ile pek mümkün değilde :D

860K AMD'nin G3258 karşısında konumlandırdığı bir işlemci. Kendim test etmediğimden net bir şey diyemiyorum ama 4 çekirdekli olması G3258 karşısındaki en büyük kozu biraz overclock ile bahsettiğiniz kartları besleyebilir diye düşünüyorum ama yinede Youtube üzerinden performans testlerine bakabilirsiniz. İngilizce kaynaklara da bakabilirsiniz. GT 430'u da emekli edin artık çünkü ben benim GT 9500'ü öyle yaptım :)

860k alınabilir fakat 4.4 ghzde çalışan bir g3258 şuan hiçbir oyunda darboğaz yapacagını sanmıyorum,belki 1-2 tane oyunda yapar.g3258in overclock yapılmayan ve biraz daha güçsüz versiyonu g3240ı 750 ti ile beraber kullanıyorum,gta 5 dahil hiçbir oyunda darboğaz görmedim.Tabi bunlar benim oynadıklarım

G3258 alırsanız ilerde işlemci yükseltmesi yapacağınız zaman anakartı değiştirmek zorunda kalmazsınız. 1150 soket için gayet güzel işlemciler var. Ama 860K alırsanız işlemci soğutucusunun çok ses yaptığını farkedersiniz. Ayrıca 860K'nın soketi artık ölü bir soket. G3258 OC ile günümüz oyunlarında darboğaz yapmıyor.

G3258 alırsanız ilerde işlemci yükseltmesi yapacağınız zaman anakartı değiştirmek zorunda kalmazsınız. 1150 soket için gayet güzel işlemciler var. Ama 860K alırsanız işlemci soğutucusunun çok ses yaptığını farkedersiniz. Ayrıca 860K'nın soketi artık ölü bir soket. G3258 OC ile günümüz oyunlarında darboğaz yapmıyor.

Bence G3258 olduğundan çok abartıldı ve şişirildi. Şuan alan kişiler de kullandıkları ürünü kötülememek için cephe almış savunma moduna geçmiş durumda. İşlemci terfisi konusunda haklısınız 1150 anakartta i5 hatta i7 seçenekleri mevcut ve bu seçenekleri zaten belirttim ama işlemci takılıp uzun süre kullanılacaksa tabiki 860k diyorum çünkü dört çekirdek. İşlemci soğutucusu ses yapar demişsiniz kilitsiz bir işlemciyi stok soğutucuyla kullanmak en büyük hata olur zaten G3258'i de stok soğutucuyla kullanamazsınız zaten OC ile.

Ben overclock a pek bulaşmak istemiyorum yani overclock yapmaya gerek kalmadan performansı yüksek ama çok uçuk fiyatlı olmayan bir işlemci istiyorum.

Önerisi olan yok mu ?

Bu arada güç kaynağım 500 W'mış yeni öğrendim tam bilmiyordum 750 Ti almaya karar verdim bütçeden dolayı şu an işlemci değiştirmeyi düşünmüyorum kartı alıpta taktıktan sonra bir bakacağım Assassin's Creed Syndicate Gta 5 felan eğer darboğaz yaparsa 860k alıp OC'lu kullanmayı düşünüyorum 1 Ocak'ta felan kart elimde olur sonuçları yazarım hepinize değerli görüşleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı