Asus GTX 780 Ti DC2 OC ve GTX780 DC2 Fiyat farkına değer mi?

Kutay Kufti

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Uçak Mühendisi, Çevirmen
Merhaba arkadaşlar, 4790K içeren bir sistem topladım, son virajdayım denebilir, incelemeler arasında gezinirken şunu fark ettim ki Asus DirectCU II serisinden 780 ile 780 Ti OC arasında oyunlarda sadece %16 (ortalama) performans farkı var. Örnek vermek gerekirse en yüksek ayarlarda iki kart arasında;
Bioshock Infinit'te en düşük alınan FPS farkı 11, en yüksek 23;
Battlefield 3'te en düşük alınan FPS farkı 10, en yüksek 20.
İki kartın fiyat farkı ise 600 lira. 600 lira, bu %16'lık fark için değer mi?
Veyahut ileride mesela 6 ay sonra sürücüler ve oyunlar yenilendikçe 780 Ti performans farkı daha iyi ortaya çıkar mı? Değerli görüşlerinizi bekliyorum. @Recep Baltaş

Son 4 yılda iki AMD ekran kartı kullandım ve başım çok ağrıdı bu konuda. Bu seferki deneyimimde Nvidia istiyorum, önerdiğiniz kartın fiyat performans ürünü olduğunun farkındayım fakat bu sefer Nvidia demek istiyorum :)

Akif Bey, iki önceki AMD ekran kartımda fan düştü, düşmekten kastım fan çalışırken alt tabakaya sürtüyordu bu yüzden kasayı hafif yan çevirip(?) kullanıyordum. Daha sonrasında değiştirdiğim kartta ise ilk taktığımda çalışmadı, sorunun kartta olduğunu fark ettim değiştirdim bu sefer de fan ilginç ince sesler çıkartıyordu, en sonunda aynı kartın başka kutusunu 3. deneyişimde sorunsuz çalıştırabildim. Teknoloji biraz şans işidir, alacağım kartta da aynı sorunları yaşamam inşallah. İlk mesajımda da bahsettiğim gibi, yabancı forumların Ti incelemelerinin sonuç kısmında "780 varken Ti'a 200$ ekstradan vermek mantıklı değil" gibi yorumlar yapıldığı için sizin de görüşlerinize veyahut farklı kart önerilerinize ihtiyacım var :)

@Akif Farkındayım bunun fakat benimki biraz batıl inanç gibi, Sapphire ve MSI. Hadi Sapphire neyse de MSI'da iki kez sorun yaşadım.

Düz 780 yerine 600 lira verip %15 daha performanslı Ti OC bir ekran kartı alınca parasının hakkını verecek mi? Özellikle uzun dönemli mesela bir yıl için düşünelim?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı