Asus Gtx 950 Donma Problemi

catresm

Kilopat
Daha fazla  
Asus GTX 950 OC STRIX satın aldım. Ekran kartını taktıktan sonra Windows 10 ile formatladım makinemı. Son sürüm nvidia driver (361.43) kurdum. Başka sürüm Nvidia driver'da (355.69) denedim.
Hiçbir sıkıntı yokken bilgisayar birden donuyor. Görüntü sabit bir şekilde kalıyor, mouse imleci hareket etmiyor. Çok sık gerçekleşmiyor belki saatte bir ya da iki saatte bir.
Asıl ilginç olan oyun oynarken ya da harddiski meşgul ettiğim sıralarda bu donma gerçekleşmiyor. Genelde nette surf yaptığım sıra ya da müzik dinlerken gerçekleşiyor.
Eski ekran kartımı tekrar taktım problem yok.

sistemim;

Asus M5A99X EVO Anakart (güncel bios)
Amd FX 6100 İşlemci
8GB Kingston 1600 Ram
THERMALTAKE LITEPOWER 600W
OCZ ARC 100 240GB SSD
Windows 10 x64 Pro

Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Konuyla ilgili değil ama aynı kartı bende satın almak istiyorum. Sistemim sizin sistemden daha kötü. Acaba bende sıkıntı yaşar mıyım?

Güç kaynağınız yetmeyebilir, kartı almadan önce 80+ bir güç kaynağı alman iyi olur.

Arkadaşın da dediği gibi PSU'nuz yeterli olmayacaktır. Ancak PSU almada önemli kıstaslar markanın güvenilir olması ve 12V kanalından ne kadar güç sağlayabildiğidir. Bu iki kıstas sağlandıktan sonra 80+ verimliliği denetlenmelidir.

Arkadaşın da dediği gibi PSU'nuz yeterli olmayacaktır. Ancak PSU almada önemli kıstaslar markanın güvenilir olması ve 12V kanalından ne kadar güç sağlayabildiğidir. Bu iki kıstas sağlandıktan sonra 80+ verimliliği denetlenmelidir.
GTX 950 uygun fiyata bulabilirsem sipariş vereceğim.
PSU olarak ne önerirsiniz?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı