ASUS GTX 970 Isınma Sorunu

Barisbildik

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba millet ben 2 hafta önce ASUS GTX 970 aldım ve Counter-Strike Global Offensive'de en fazla 60 derece oluyor. Kapanmıyor fakat Rocket League, Rust gibi oyunlarda yüksek ayarlarda 70 derecelere geldiğinde ekrana görüntü vermeyi kesiyor. Kasam küçük, şimdi ATX kasa alacağım daha rahat hava akışı olup soğusun diye. Bu ısınma konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Yoksa ekran kartıyla beraber kasayı Vatan Bilgisayar'a götürüp sorunu bulmaya çalışacağız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer sistem özelliklerinizi de yazar mısınız?
*İntel Core i7 4790
*Asus Nvidia GeForce GTX970
*Asus H81M-K
*8GB Ram
*Corsair 650w psu

PSU 'nun kaç watt olduğunu yazar mısınız?
*İntel Core i7 4790
*Asus H81M-K
*8GB Ram
*Corsair 650w psu

70C'de bunu yapmaması lazım. Sistem içerisinde başka ısınan parçalar var mı? Onlar bu soruna sebep oluyor olabilir.
Hayır başka bir bileşen ısınmıyor.
Ve ekran kartını asus gpu tweak programı ile fanlarını yüzde 100 e alıyorum yinede Rocket League oyununda full ayarlarda 5 dk oynayamadan ekrana görüntü gelmiyor ve yaklaşık 10dk sonra soğuyarak pcyi yeniden başlatıyor

Size sorum GPU kaç dereceye kadar çalışır?
Ve CPU kaç dereceye kadar çalışır?
CPU ısındığında PCyi yeniden başlatabilirmi?
işlemcinin stok soğutucusu var işlemci ısınıyo olabilir.

İlgin
*İntel Core i7 4790
*Asus H81M-K
*8GB Ram
*Corsair 650w psu

*İntel Core i7 4790
*Asus H81M-K
*8GB Ram
*Corsair 650w psu

Ve ekran kartını asus gpu tweak programı ile fanlarını yüzde 100 e alıyorum yinede Rocket League oyununda full ayarlarda 5 dk oynayamadan ekrana görüntü gelmiyor ve yaklaşık 10dk sonra soğuyarak pcyi yeniden başlatıyor

İlginç.Kartınızda sorun var yanlız en yakın zamanda garantiye göndermeniz şart.70 derecede öyle birşey yapmaması lazım yapmazda. gpu 100 dereceye kadar çalışabilir cpu da 110 kanımca.

Ekrandan görüntü kesmesi hayra alamet değil.Garantiye gitmeniz şart

Son düzenleme:
*İntel Core i7 4790
*Asus H81M-K
*8GB Ram
*Corsair 650w psu

*İntel Core i7 4790
*Asus H81M-K
*8GB Ram
*Corsair 650w psu

GPU 90 derecelerde problem çıkartır ne tepki verir bilmiyorum. Ancak CPU çok ısındığında kapatıp soğuyana kadar veya siz PSU 'nuzu kapatıp açıncaya kadar PC açılmaz. Yeniden başlatıyorsa sıkıntı ya PSU 'da yada ekran kartınızda tahminimce. Driverlarınızın güncel olup olmadığını kontrol etmekte yarar var.

70° ekran kartı için aşırı yüksek bir sıcaklık değil. Görüntü vermeyi kesmesi başka bir problemden kaynaklanıyor olsa gerek. Kasa içindeki hava sirkülasyonunu maksimum düzeye çıkartıp işlemci üzerinde stok fan yerine daha iyi bir soğutma tercih edilebilir. Ayrıca güç kaynağı ile ilgili bir problem de olabilir.

O eski işlemcilerde kaldı yeni nesil işlemcilerde kapanma sorunu giderilmiş durumda.Aşırı ısınınca işlemci thermal throttling dediğimiz döngüye girer ve işlemcinin gücünü kısar bi limitte kalır o. Laptobumda denemiştim :) 85 dereceyi geçmiyordu stress test açıyodum fanı söküp 2.5 ghz ise 1.5 ghz ye kadar çekiyor maksimum gücü ısıyı dengede tutmak için

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı