ASUS GTX 970 STRiX O.C. - Fan ses sorunu

alptekin1caner

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Uzmanı
Merhabalar,

ASUS GTX 970 STRiX O.C. Ekran kartımda ön fanından garip sesler almaktayım. Az bir ses değil, kulaklık takılı olsa dahi (Logitech G430) duyuluyor bu ses. Ön fanı elimle durdurduğum zaman ses geçiyor fakat belirli bir süre sonra ses tekrardan başlıyor. Fan Speedi %100 yapınca çok bariz bir şekilde duyuluyor hatta ve hatta speed azaltılınca sesin de artma ihtimali var. Ürünü eylül ayında Vatan Bilgisayar' dan aldım. Garanti kapsamına girer mi? Ve ürünü götürsem bir çözümle geri döner mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İyi günler, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler. Yanlış anlamadıysam fanın yuvasında bir problem olabilir. Siz direk garantiye gönderin. Yanın birkaç sorun daha yazın büyük bir ihtimal sıfırı ile değişir. Benim MSI marka GTX 970 ekran kartımı 3 defa değiştirdim.

Teşekkürler bilgiler için, önümüzdeki cumartesi ürünü aldığım yere götüreceğim. İyi sonuçlanır diye ümit ediyorum... Normal kullanımda bu ses mevcut değil fakat kendi iradem ile fan speedi arttırınca başa bu geliyor. Fark ettiğim iyi oldu, ilk üç ay bu sorun yoktu da.

@Onur Bey Garantiye verdim şuanda servis takibinde "Yetkili servis kontrolünde" ibaresi var. 1-2 hafta daha ellerinde kalma süresi var. Bakalım bekliyorum fakat bazı kişilerle konuştum fan yuvasında problemin olduğunu ve tamir edileceğini söyledi.

@alptekin1caner Senin kart ne oldu bilmiyorum. Aradan epey bir süre geçti ve ben aynı sorundan dolayı kartı 3. defa geri garantiye yolluyorum. 2. defada da "fan değiştirildi" ibaresi yer almasına rağmen sorun devam ediyor. 3. defada da eğersorun devam ederse Tüketici Mahkemesi'nden dava açacağım. Senin sorun da duruyorsa tavsiye ederim. Aynı sorundan muzdarip bir arkadaşımız bu şekilde halletmiş olayı. GTX 980 vermişler. Bakalım biz başarabilecek miyiz?

@Onur Bey, Konuya yazmayı unuttum kusura bakma. Ben Vatan Bilgisayar ile garantiye yollatmıştım. Kartı hiçbir işlem yapmadan geri yollamışlar. Bende biliyordum böyle olacağını demiştim kendime. Uzay montaj yaptılarsa sorun ortaya çıkmıyordu, Vatan bilgisayara geri gidip sorunun devam ettiğini anlattım onlarda kendin gidersen daha iyi olur dedi. Yerlerine gidince konuyu anlattım yüzyüze 1.30 saatlik beklemenin ardından kartı direk elime verdiler ve sorun halloldu...

@Onur Bey, SMS INFOCOMM isimli asus garanti firmasına gittim. İstanbul/Ataşehir de yerleri, vatan bilgisayardan aldıktan sonra ürün yine aynı sorunla çıkınca elden gittim 1.30 saat sonra benim kartımı onaran kişi geldi. Ona ses videosunu izlettim ondan sonra eğer uzay montajda denediyseniz sorun çıkmıyor dikey kasa pozisyonunda çıkıyor dedim. Oda gitti denedi, 30 dakika sonra ses çıkartan fan yaprağını değiştirdi ve sorun ortadan kalktı. Aynı kartı geri olarak aldım yanii.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı