Asus GTX 970 ve Intel Core i7 4790 tabanlı sisteme anakart önerisi

RIPSHOT

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Benim bir sistemim var. Ben bu sistemi satacaktım ama vazgeçtim. Sistemin bazı parçalarını değiştirme kararı aldım. Sistemim şöyle:
  • Asus GTX 970
  • Inel Core İ7 4790 3.60 GHZ
  • Foxcon Anakart
  • 8GB DDR3 RAM
  • 1TB HDD
  • 128GB SSD
Bu sistemde öncelikli olarak değiştirmek istediğim parça anakart. Ama RAM'ler beni ne kadar götürür onu da bilmiyorum. Bunun yanında işlemcinin stock fanını da değiştirmek istiyorum. 600TL'ye kadar bütçeyle neler yapılabilir ? Hangi parçayı değiştirmem benim yararıma olacaktır? Sitemim beni daha ne kadar ultra ayarlarda götürür? Anakartın sisteme ne gibi etkisi vardır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evie adlı hocamın dediği parçaları alın, RAM bilgilerini verin. Ona göre 16 GB dual channel çalışacak bir 8 GB RAM öneririz. Onun dışında sistem halen gayet güçlü. Dediğimiz şeyleri yaptıktan sonra en fazla GTX 1070-1080 takıp, yeni 2K - 4K bir monitör alırsanız halen 3-4 yıl götürür.

Cevaplar için sağ olun. Ama benim RAM'ler 1600 MHz ve 2 slotu da dolduruyor. O yüzden RAM takviyesi yapamayacağım.

Bir de hocamın verdiği anakart bu sisteme yeter değil mi? İşlemci soğutucu sessiz ve güzel soğutur mu? O parçaları almayı düşünüyorum da.

Anakart yeterli olacaktır sistemine. Zaten K ibareli bir işlemci kullanmıyorsun. İşini görecektir.
Önerdiğim işlemci soğutucusu F/P olarak çok başarılı bir üründür. Alıp da memnun kalmayan yoktur diyebilirim sana. :) Soğutma performansı oldukça iyidir ve fanı da gayet sessizdir. Ayrıca çok popüler bir soğutucudur kendisi. :)

Her şey için çok teşekkürler. Ben o zaman bu soğutucuyla anakartı alayım. Ama aklıma takılan bir soru var. Eğer 8GB RAM bana yetmezse oyunlarda ne gibi sıkıntılar yaşarım. 16 GB RAM'e geçmeli miyim sizce?

RAM yetersiz kaldığı durumlarda takılmalar yaşarsın. Oyun deneyimini altüst eder, oyundan zevk alamazsın. 2x4 GB RAM kullanıyorsan elindekileri satıp (2x8) 16 GB ikinci el RAM kiti almanı öneririm. Zaten o sistemde 16 GB RAM bulunmalı artık. :)

RAM yetersiz kaldığı durumlarda takılmalar yaşarsın. Oyun deneyimini altüst eder, oyundan zevk alamazsın. 2x4 GB RAM kullanıyorsan elindekileri satıp (2x8) 16 GB ikinci el RAM kiti almanı öneririm. Zaten o sistemde 16 GB RAM bulunmalı artık. :)
Madem öyle RAM'leri satıp 16GB'ye geçmeli. Hayırlı günler. Tekrardan teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı