Asus GTX1060 Dual 3 GB vs MSI GTX 1060 AERO ITX 6G

197823

Kilopat
Arkadaşlar bu iki ekran kartından birini alacağım Hepsiburada'nın KDV indiriminde.

• Asus Geforce GTX1060 Dual OC 3 GB GDDR5 192 Bit 1298 TL ( Çift Fan )
  • MSI NVIDIA Geforce GTX 1060 AERO ITX 6G OC 6 GB 192 bit GDDR5 1440 TL ( Tek Fan )

Bu fiyatlara düşüyor, arada yaklaşık 150 TL gibi bir fark var bunu karşılayabilirim, yalnızca 6 GB olan tek fanlı olduğu için bir sorun olur mu, bu iki ekran kartı arasında çok performans farkı var mı, tek fanlı olan kartta ısınma problemi falan olur mu? Siz hangisini önerirsiniz? Teşekkürler şimdiden yardımlarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerim 6 GB versiyonu. GTX 1060 çok ısınan bir GPU'ya sahip değil.
Kasanın hava akışı iyi olduktan sonra sorun çıkartmayacaktır.

Bire bir ikinci modeli kullanıyorum, 1.5 ay oldu ve ağır oyunlar oynamama rağmen ısınma sorunu yaşamadım. Hatta overclock bile yaptığım oldu.

Tabii ekran kartının tam karşısında, kasanın ön tarafında bir intake fan var. Bunun da ekran kartının ısısına çok etki ettiğini söylemişlerdi.

Bire bir ikinci modeli kullanıyorum, 1.5 ay oldu ve ağır oyunlar oynamama rağmen ısınma sorunu yaşamadım. Hatta overclock bile yaptığım oldu.

Tabii ekran kartının tam karşısında, kasanın ön tarafında bir intake fan var. Bunun da ekran kartının ısısına çok etki ettiğini söylemişlerdi.
Kullandığın kasayı söyler misin rica etsem ? Birde intake fan nedir bilmiyorum beni aydınlatır mısın bu konuda teşekkürler şimdiden.

Kullandığın kasayı söyler misin rica etsem ? Birde intake fan nedir bilmiyorum beni aydınlatır mısın bu konuda teşekkürler şimdiden.
Corsair Carbide SPEC-01 Kırmızı Ledli Mid Tower Siyah Kasa Fiyatı
Benimkisi bu, CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-01 80PLUS 600W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA

Burada daha ucuza bulunuyordu ama stoklarda kalmamış, Corsair CC-9011050-550VS Carbide Serisi SPEC-01 Red LED Midi Tower Gaming Kasa + VS Serisi VS550 550W 80+ PSU - incehesap.com

İlla bu olmak zorunda değil tabii ki başka uygun kasalar da bakabilirsiniz. Intake fan içeri hava üfleyen fan demek, bu tamamen fanı nasıl taktığınıza göre belirleniyor. Fanı hava akışını içeri yapacak şekilde takarsanız intake, dışarı yapacak şekilde takarsanız exhaust deniyor.

http://illgaming.net/wp-content/uploads/2014/09/Spec01-8.jpg

Kasanın ön tarafındaki fan, ekran kartına doğru soğuk hava üflüyor. Arka kısma da bir exhaust fanı takmanız gerekir tabii, anakart ve işlemcinin de soğutmasına yardımcı olmak için. Söylediğim kasa intake olacak şekilde takılı geliyor, ben sonradan ek olarak kasanın arka tarafına exhaust olacak şekilde bir fan daha taktım.

6 GB çok rahat ettiriyor; AC Origins, FF XV gibi oyunlarda grafik ayarlarını sona alabilmek güzel oluyor. :) Geleceğe dönük de bir hamle olur.

3 GB lik versiyondaki 2 fan sana 6 GB lik versiyondaki kaybedeceğin 3 GB VRAM i veremez ama kasaya takacağın fazladan 2 fan 6 GB tek fanlık gpu nu rahatlıkla soğutacaktır.

Dark N10 almayı düşünüyorum kasa olarak 5 fanlı yorumları oldukça iyiydi soğutma konusunda, sanırım 6 GB tek fanlıya yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı