ASUS GTX1070 Rog Strix 8gb & MSI Z170A Gaming M7 Sistem Nasıldır?

Schurby

Kilopat
Katılım
10 Nisan 2016
Mesajlar
40
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Harita Teknikeri
Öncelikle merhaba arkadaşlar;

Uzun süredir takip ettiğim Technopat'a üyeliğim vardı ancak forum bölümünü kullanmıyordum. Şimdi bir sistem toplamayı düşünüyorum ve sizlerinde görüş & fikirlerinizi almak istedim. Sistemler hakkında çok fazla bilgim yok, yani detaylı olarak bilmediğim şeyler var. Sistemi oyun ve autocad çizimleri için kullanacağım. Parçaları vatandan bir liste yaptım, bunları da altta belirteceğim zaten. Sizlerden ricam eğer parça uyuşmazlığı varsa veya "şu parça bilgisayara zayıf gelmiş, yerine bunu kullanmalısın" ya da "bu sisteme bu parça fazla fiyatı düşürmek için şunu alabilirsin" diyeceğin şeyler olursa paylaşmanızı rica ediyorum. Sistem parçalarının altında bir kaç sorum daha olacak yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Anakart: MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(OC) HDMI USB 3.1 Anakart
Anakartı seçerken vatandaki değerlendrme puanına yorumlara baktım. Kendi toplayacağım ilk sistem olduğu için dediğim gibi fazla bilgim yok. 3400MHz 'ninde iyi bir değer olduğunu öğrendim. Anladığım kadarıyla gayet iyi bir ana kart.

Ekran Kartı: ASUS GTX1070 ROG STRIX 8GB GDDR5 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
Ekran kartında nedense ASUS'a yöneldim. Fiyat vatanda biraz yüksek galiba ama grafik yönünden güçlü olması gereken bir bilgisayar toplamak istediğim için ekran kartından kısmamaya karar verdim. İşime fazlasıyla yaracağını düşünüyorum.

İşlemci: Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci
Yazıyı yazmadan önce burada İntel Core i5 6600K 3.5 Ghz bir işlemci vardı. Listedeki monitör ve HDD'yi değiştirerek i7 6700K'ya karar verdim.

RAM: Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Fury Black DDR4 2400MHz CL15 1.2V Dual Kit Ram
Sistem toplama videolarında gördüğüm ve sıkça kullanıldığına denk geldiğim Kingston 16GB (2x8Gb)'nin bu sistemde yeterli olacağını düşündüm.

SSD: Samsung 500GB 750 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
İşletim sistemi, başlıca oynayacağım oyunlar ve gerekli çizim programlarını kurmayı düşündüğüm SSD bu. 500 GB'ın yeterli geleceğini düşünüyorum. Yetmemesi durumunda aşağıdaki HDD'yide zaten sistemle birlikte alıp takacağım.

HDD: Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
İşlemci kısmında yazdığım gibi bu HDD'nin yerinde önceden WD nin 2TB 7200 Rpm HDD'si vardı. WD 3,5" 2TB Red Pro Sata 3.0 7200Rpm 64MB Cache Nas Harddisk Seagate'nin yeterli olacağını düşündüm burada fiyattan biraz kısarak i7 6700k işlemciye geçtim.

Sıvı Soğutma: CORSAIR HYDRO SERİSİ™ H110 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
Hep hayalimdeydi bir sıvı soğutmalı bilgisayarımın olması. Sebebini bilmeden bu ürünü seçtim. Bu ürünleri alırken nerelere dikkat etmek gerekir bilmiyorum ama çift fanlı olması beni cezbetti diyebilirim. Soğutma kısmında yeterli işi göreceğini tahmin ediyorum.

Kasa: COOLER MASTER MASTERCASE 5 USB3.0x 2 MidT ATX MODÜLER SİYAH KASA
Kasada bu ürünü seçtim. Technopat'in sistem toplama videolarında gördüğüm bir diğer ürün COOLER MASTER MASTERCASE PRO 5 SUPER MidT ATX MODÜLER SİYAH KASA dü. Aralarında biraz fiyat farkı vardı, bende normal Mastercase5'i seçtim. Aralarında fiyat farkında değecek bir fark varsa yani diğerini al verdiğin paranın hakkını alırsın diyorsanız lütfen belirtiniz. Aşağı yukarı aynı görünümünden dolayı ben uygun fiyatlı olanı seçmiştim.

Güç Kaynağı: CORSAIR CS SERİSİ 750W 80PLUS GOLD 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
Yine Technopat sistem toplama videolarından tanıdığım Corsair marka güç kaynağını seçtim. Bu işte gayet başarılı olduklarını öğrendiğim için bunu tercih ettim. Bu ürünü seçmemdeki sebep Gold oluşu. Bildiğim kadarıyla gerekenden fazla akım çekmeyip elektrik yönünden de tasarruf ettiren bi güç kaynağı. Öte yandan hangi sistem kaç watt enerji ister bilmiyorum. Ancak tahminimce 750W'lık bir güç kaynağı iş görür diyerekten bu ürünü ekledim.

Monitör: ASUS 21.5" VP228H 1ms Full HD HDMI Gaming Monitör
Evde kullanabileceğim bir monitör olmadığı için birde monitör ihtiyacım var. Yazıdan önce burada 1000 TL'lik şu anda linkini bulamadığım bir monitör vardı. Ama yine Asus'un 27'' 5ms gecikmeli bir monitörüydü. Sonra bakınırken bunu gördüm yarı yarıya daha uygun ve yapılan yorumlarda iyiydi. Oyuncular için iyi bir monitör ve gecikme süresini olduğunu vs. okudum. Bu monitörü seçerek ve HDD'yi değiştirerek i5-6700K dan i7-6700K işlemciye geçtiğimi yukarıda da söylemiştim.

Klavye: LOGITECH MK520 2.4GHz WIRELESS DESKTOP
Nedense niye bu klavyeyi seçtiğimi bilmiyorum. Görünüş olarak gözüme hoş geldi. Farklı tavsiyeleriniz varsa dikkate alırım. Basit bir logitech farem var, şuan ona ihtiyaç duymuyorum. Gerekirse ilerleyen zamanlarda alabilirim.

Evet arkadaşlar sistemin şu an kafamdaki hali budur. Vatan bilgisayarda çıkan fiyat 7.709,62 TL olarak gözüküyor. Sizce genel olarak şu sisteme baktığınızda fiyat normal mi ? Veya dediğim gibi parça değişikliği önerileriniz varsa her zaman dinlemeye öğrenmeye açığım. Fikirleriniz benim için çok önemli. Çevremde bu işlerle uğraşan bilgi sahibi danışabileceğim kimse olmadığı için desteklerinizi bekliyorum.

Bir de küçük sorularım olacak. Bilgisayara optik sürücü eklemedim. Bilgisayarı topladığımda işletim sistemini nasıl kuracağım ? Ayrıca işletim sistemi satın almam gerekir mi. Vatanda gördüğüm 64Bit Win10 500 lira civarındaydı. Bunun haricinde gözümden kaçırdığım şeyler olabilir. Bana gerekli olacak bilmediğim şeyler olabilir. Bu sistemi bir kaç ay sonra toplayacağım malum fiyat olarak ta biraz yüksek. Geçen zamanda şuanki parçaların yerine farklı parçalar çıkarsa daha iyi f/p anlamında parçalar gelirse yine bu yazı altından yorumlarınızı alır, gerekirse değişiklikler yapmayı düşünüyorum. Çok eğlenerek yazdığım bir yazı oldu. Kafamdaki herşeyi yazdığımı düşünüyorum. Umarım okuyanları sıkmamışımdır. Yanlış bir kelime veya bilgi eksikliğinden kaynaklanan hatalarım olduysa affola. Görüşleriniz benim için değerli, fikirlerini bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Edit: Vatan bilgisayar haricinde parçaların tedarik edilebileceği sizlerinde güvendiği alışveriş yaptığınız uygun yerler varsa, bilgilendirirseniz memnun olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sinerji.gen.tr den daha uyguna toplayabilirsin bu sistemi veya teknobiyotikten. Ayrıca ikinci olarak o bütceye bence GTX 1080 toplanır ancak monitorünüz olmadığı için oyunlardan 2k 60Hz bir monitor ilede zevk alamazsınız bana kalırsa sistemi farklı farklı sitelerden parça parça toplayın hangisi daha uygun ise. Bu arada bende aynı ekran kartını kullanıyorum. Anakarta gelince ben seçimimi kalite olarak daha hoş ve okuduğum bir kaç karşılaştırmada daha iyi gördüğüm için Asus Maximus VIII Hero almıştım. SSD ye gelince model güzel ancak o bütceye ya M.2 alın ya da Samsungun 850 Pro serisini. Bir sıvı soğutmaya o kadar para vermek akıl kãrı bir şey değil eğer amazondan alabilirseniz soğutmayı ordan alın eğer alamazsanız yine dediğim sitelerden ya corsair h115i-h110i(ikiside aynı, marka bir zaman sonra ürünler karışıyor diye isim değişti sadece) ya da coolermaster nepton 240M tavsiye ederim. Kasa seçiminiz güzel ancak bence o da pahalı onun yerine psu suz Dark N10 kasa alabilirsiniz veya thermaltake core x31 ya da core v31 bu ikiside sizi üzmeyecek kasalardır. Ekstra olarak eğer coolermaster nepton soğutma alıcaksanız her iki kasada buna uygunken benim önerdiğim ancak corsair alacaksanız 280mm radyatör destekli thermaltake core serisi alın. Gtx 1070 de güzel bir ekran olarak BenQ XL2411Z veya param var derseniz şu an vatanda olması gereken muazzam bir monitor olan Asus PG248Q yu öneririm. Autocad kullanacaksanız RAM'lerin MHzsi 3000 olsun benim fikrimce CL değerlerininde düşük olanın iyi olduğunu bilmenizde fayda var. Son olarak o sisteme 750W fazla bir power olur. Bunun yerine 650W işinizi görecektir. Sistem güvenliği açısından da bir adet UPS almanızı öneririm 1000va işinizi görür. Windows konusuda gelirsek onu internetten Windows'un kendi sitesinden indirip demo olarak kurun ardından kinguin diye bir site var ordan Windows 10 64 bit Pro ürün anahtarı alın(KEY diye geçer) yaklaşık 85-90 tl civarı olması lazım. Benim diyeceklerim bu kadar hayırlı olsun şimdiden.
 
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

Şu parçalar ile birlikte GTX1080 ekran kartı aldığım zaman fiyat çok yükseliyor. Dediğiniz gibi o kart içinde gayet iyi bir monitör almam gerekecek. Ancak şu anki bütçe bile biraz yüksek geliyor bana. Daha fazla çıkmam zor en fazla 8000 TL olabilir. O sebepten Gtx1070'te kalayım bana uzun süre gideceğini düşünüyorum. SSD içinde dediğiniz PRO modeline baktığımda normal EVO serisi ile okuma ve yazma miktarları aynı, ben mi yanlış görüyorum birde siz bakarmısınız. PRO / EVO Yani neredeyse aynı fiyata 250GB'lık olanı alabiliyorum. Üstelik okuma ve yazma hızlarıda aynı. Ancak m.2 dediğiniz ssdlere baktım, Samsung'un şu ürünü Samsung 256GB 950 PRO M.2 V-NAND SSD (Okuma Hızı 2200MB / Yazma Hızı 900MB) bana iyi geldi. Okuma ve yazma hızı diğer sata ssdlere göre daha hızlı. Yanlış görmediysem benim seçmiş olduğum anakartta da 2 adet m.2 portu mecvut. Bunu alırsam kartla ile uyumlu olur yanlışmıyım ? Açıkcası su soğutma konusunda bayağı kafam karıştı. h115i ile h110i aynı ürün diye yazmışsınız ancak teknobiyotik'te ikiside farklı ürün ve farklı fiyatlar halinde çıkıyor. cooler master 240 listeye eklediğim H110'dan yaklaşık 50 tl daha ucuz sinerjide. ama sanırım boyu 240mm almışken 280mm olan bir soğutma sistemi alayım. Corsair H110i 280mm ancak sinerji'de temin edilememektedir yazmışlar fiyatını göremedim.
Teknobiyotik'te ise CORSAIR Hydro H110i GT 280mm Intel AMD Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi (CW-9060019-WW) 449 TL gözüküyor. Vatanda cooler master m240 550 lira iken corsair teknobiyotikte neden 449 lira ayrıca. Yani belki yanlış bi kıyaslama yapmış olabilirim ama performans olarak bu üstteki corsair nasıldır acaba. 40Db ses yazmışlar çokmu sesli çalışır ki. Kafamda deli sorular. Kasaya gelince 280mm sıvı soğutma düşündüğüm için bu Thermaltake Core X31 Siyah Pencereli USB3.0 Kasa corex31 olan kasa bana uygun geldi diyebilirim. Fiyat olarakta listeye eklediğim kasadan uygun fiyatlı. Ayrıca seçtiğim anakart ATX yapısında, bu thermaltake kasada montaj sorunu cıkmaz diye zannediyorum. Monitöre geldiğimizde Asus dediğiniz monitör fiyat olarak çok yüksek o rakamlara çıkmam mümkün değil. G-Sync teknolojisi olan monitörler oyuncular için daha mı iyi bu konuda bilgim yok. Birde benim seçtiğim monitör kötümü ? Yani bana yetmez ise eğer parçaları uygun sitelerden aldığım zaman monitör için bütçe çıkartabilirim. Ram 3000Mhz istiyor isek CL değeri düşük/MHz olarak baktığımızda en iyi bu var. CORSAIR 16GB (2x8GB) VENGEANCE LED Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15 Dual Kit Ram Corsair olmasın Kingston daha iyidir dersekte şu var. CL14-2800MHZ yada CL13-2666Mhz ayrıca 650W güç kaynağı için CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI bunu buldum uygunmudur ? ve 1000va dediğiniz bu mudur ? FSP FP1000 1000VA LINE INTERACTIVE UPS elektiriklerin kesilme durumununda bi süre daha bilgisayarı çalıştıran aniden kesintilere karşı koruma gibi birşey anladığım kadarıyla ? Sizin yazınızın üstüne bi o kadar daha yazdım sanırım. Kafamdaki soru işaretlerini gidermeye calışıyorum kusura bakmayın şimdiden.
 
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

Şu parçalar ile birlikte GTX1080 ekran kartı aldığım zaman fiyat çok yükseliyor. Dediğiniz gibi o kart içinde gayet iyi bir monitör almam gerekecek. Ancak şu anki bütçe bile biraz yüksek geliyor bana. Daha fazla çıkmam zor en fazla 8000 TL olabilir. O sebepten Gtx1070'te kalayım bana uzun süre gideceğini düşünüyorum. SSD içinde dediğiniz PRO modeline baktığımda normal EVO serisi ile okuma ve yazma miktarları aynı, ben mi yanlış görüyorum birde siz bakarmısınız. PRO / EVO Yani neredeyse aynı fiyata 250GB'lık olanı alabiliyorum. Üstelik okuma ve yazma hızlarıda aynı. Ancak m.2 dediğiniz ssdlere baktım, Samsung'un şu ürünü Samsung 256GB 950 PRO M.2 V-NAND SSD (Okuma Hızı 2200MB / Yazma Hızı 900MB) bana iyi geldi. Okuma ve yazma hızı diğer sata ssdlere göre daha hızlı. Yanlış görmediysem benim seçmiş olduğum anakartta da 2 adet m.2 portu mecvut. Bunu alırsam kartla ile uyumlu olur yanlışmıyım ? Açıkcası su soğutma konusunda bayağı kafam karıştı. h115i ile h110i aynı ürün diye yazmışsınız ancak teknobiyotik'te ikiside farklı ürün ve farklı fiyatlar halinde çıkıyor. cooler master 240 listeye eklediğim H110'dan yaklaşık 50 tl daha ucuz sinerjide. ama sanırım boyu 240mm almışken 280mm olan bir soğutma sistemi alayım. Corsair H110i 280mm ancak sinerji'de temin edilememektedir yazmışlar fiyatını göremedim.
Teknobiyotik'te ise CORSAIR Hydro H110i GT 280mm Intel AMD Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi (CW-9060019-WW) 449 TL gözüküyor. Vatanda cooler master m240 550 lira iken corsair teknobiyotikte neden 449 lira ayrıca. Yani belki yanlış bi kıyaslama yapmış olabilirim ama performans olarak bu üstteki corsair nasıldır acaba. 40Db ses yazmışlar çokmu sesli çalışır ki. Kafamda deli sorular. Kasaya gelince 280mm sıvı soğutma düşündüğüm için bu Thermaltake Core X31 Siyah Pencereli USB3.0 Kasa corex31 olan kasa bana uygun geldi diyebilirim. Fiyat olarakta listeye eklediğim kasadan uygun fiyatlı. Ayrıca seçtiğim anakart ATX yapısında, bu thermaltake kasada montaj sorunu cıkmaz diye zannediyorum. Monitöre geldiğimizde Asus dediğiniz monitör fiyat olarak çok yüksek o rakamlara çıkmam mümkün değil. G-Sync teknolojisi olan monitörler oyuncular için daha mı iyi bu konuda bilgim yok. Birde benim seçtiğim monitör kötümü ? Yani bana yetmez ise eğer parçaları uygun sitelerden aldığım zaman monitör için bütçe çıkartabilirim. Ram 3000Mhz istiyor isek CL değeri düşük/MHz olarak baktığımızda en iyi bu var. CORSAIR 16GB (2x8GB) VENGEANCE LED Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15 Dual Kit Ram Corsair olmasın Kingston daha iyidir dersekte şu var. CL14-2800MHZ yada CL13-2666Mhz ayrıca 650W güç kaynağı için CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI bunu buldum uygunmudur ? ve 1000va dediğiniz bu mudur ? FSP FP1000 1000VA LINE INTERACTIVE UPS elektiriklerin kesilme durumununda bi süre daha bilgisayarı çalıştıran aniden kesintilere karşı koruma gibi birşey anladığım kadarıyla ? Sizin yazınızın üstüne bi o kadar daha yazdım sanırım. Kafamdaki soru işaretlerini gidermeye calışıyorum kusura bakmayın şimdiden.
Rica ederim öncelikle. İlk olarak SSD konusundan başlayacaksak eğer Pro ve Evo arasında yazma okuma olarak fark olmasada performans olarak var ancak o kadar bütceniz varken kesinlikle M.2 950 Pro alın. Monitor olarak kötü seçim yapmışsınız maalesef o karta o monitor olmaz. G-sync tabiki daha iyidir ancak fazla kafaya takmaya gerekte yok. Soğutma olarak sorun olmaz corsair alabilirsiniz teknobiyotikten o ürünler yurtdışından geldiği için çok daha uygun ayrıca programı var istediğiniz hızda çalıştırıp sesi azaltabilirsiniz. Kasaya sığar merak etmeyin. RAM konusunda ise 3000MHz oyun için inanın çok aşırı lüks gibi bir şey 2400 yeterli olacaktır. Ama dediğim gibi bu fiyata GTX 1080 toplanabilir yinede sizin tercihiniz 1070'de sizi üzmez.
 
Rica ederim öncelikle. İlk olarak SSD konusundan başlayacaksak eğer Pro ve Evo arasında yazma okuma olarak fark olmasada performans olarak var ancak o kadar bütceniz varken kesinlikle M.2 950 Pro alın. Monitor olarak kötü seçim yapmışsınız maalesef o karta o monitor olmaz. G-sync tabiki daha iyidir ancak fazla kafaya takmaya gerekte yok. Soğutma olarak sorun olmaz corsair alabilirsiniz teknobiyotikten o ürünler yurtdışından geldiği için çok daha uygun ayrıca programı var istediğiniz hızda çalıştırıp sesi azaltabilirsiniz. Kasaya sığar merak etmeyin. RAM konusunda ise 3000MHz oyun için inanın çok aşırı lüks gibi bir şey 2400 yeterli olacaktır. Ama dediğim gibi bu fiyata GTX 1080 toplanabilir yinede sizin tercihiniz 1070'de sizi üzmez.

Eğer vaktiniz var ise bi sistem önerisinde bulunabilirmisiniz konuştuklarımız dahilinde. Ne önerirsiniz nasıl bir fiyat çıkar bakalım. Ona göre değişikliklere gidilebilir.
 
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

Şu parçalar ile birlikte GTX1080 ekran kartı aldığım zaman fiyat çok yükseliyor. Dediğiniz gibi o kart içinde gayet iyi bir monitör almam gerekecek. Ancak şu anki bütçe bile biraz yüksek geliyor bana. Daha fazla çıkmam zor en fazla 8000 TL olabilir. O sebepten Gtx1070'te kalayım bana uzun süre gideceğini düşünüyorum. SSD içinde dediğiniz PRO modeline baktığımda normal EVO serisi ile okuma ve yazma miktarları aynı, ben mi yanlış görüyorum birde siz bakarmısınız. PRO / EVO Yani neredeyse aynı fiyata 250GB'lık olanı alabiliyorum. Üstelik okuma ve yazma hızlarıda aynı. Ancak m.2 dediğiniz ssdlere baktım, Samsung'un şu ürünü Samsung 256GB 950 PRO M.2 V-NAND SSD (Okuma Hızı 2200MB / Yazma Hızı 900MB) bana iyi geldi. Okuma ve yazma hızı diğer sata ssdlere göre daha hızlı. Yanlış görmediysem benim seçmiş olduğum anakartta da 2 adet m.2 portu mecvut. Bunu alırsam kartla ile uyumlu olur yanlışmıyım ? Açıkcası su soğutma konusunda bayağı kafam karıştı. h115i ile h110i aynı ürün diye yazmışsınız ancak teknobiyotik'te ikiside farklı ürün ve farklı fiyatlar halinde çıkıyor. cooler master 240 listeye eklediğim H110'dan yaklaşık 50 tl daha ucuz sinerjide. ama sanırım boyu 240mm almışken 280mm olan bir soğutma sistemi alayım. Corsair H110i 280mm ancak sinerji'de temin edilememektedir yazmışlar fiyatını göremedim.
Teknobiyotik'te ise CORSAIR Hydro H110i GT 280mm Intel AMD Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi (CW-9060019-WW) 449 TL gözüküyor. Vatanda cooler master m240 550 lira iken corsair teknobiyotikte neden 449 lira ayrıca. Yani belki yanlış bi kıyaslama yapmış olabilirim ama performans olarak bu üstteki corsair nasıldır acaba. 40Db ses yazmışlar çokmu sesli çalışır ki. Kafamda deli sorular. Kasaya gelince 280mm sıvı soğutma düşündüğüm için bu Thermaltake Core X31 Siyah Pencereli USB3.0 Kasa corex31 olan kasa bana uygun geldi diyebilirim. Fiyat olarakta listeye eklediğim kasadan uygun fiyatlı. Ayrıca seçtiğim anakart ATX yapısında, bu thermaltake kasada montaj sorunu cıkmaz diye zannediyorum. Monitöre geldiğimizde Asus dediğiniz monitör fiyat olarak çok yüksek o rakamlara çıkmam mümkün değil. G-Sync teknolojisi olan monitörler oyuncular için daha mı iyi bu konuda bilgim yok. Birde benim seçtiğim monitör kötümü ? Yani bana yetmez ise eğer parçaları uygun sitelerden aldığım zaman monitör için bütçe çıkartabilirim. Ram 3000Mhz istiyor isek CL değeri düşük/MHz olarak baktığımızda en iyi bu var. CORSAIR 16GB (2x8GB) VENGEANCE LED Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15 Dual Kit Ram Corsair olmasın Kingston daha iyidir dersekte şu var. CL14-2800MHZ yada CL13-2666Mhz ayrıca 650W güç kaynağı için CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI bunu buldum uygunmudur ? ve 1000va dediğiniz bu mudur ? FSP FP1000 1000VA LINE INTERACTIVE UPS elektiriklerin kesilme durumununda bi süre daha bilgisayarı çalıştıran aniden kesintilere karşı koruma gibi birşey anladığım kadarıyla ? Sizin yazınızın üstüne bi o kadar daha yazdım sanırım. Kafamdaki soru işaretlerini gidermeye calışıyorum kusura bakmayın şimdiden.
Maks. 8000 TL mi? Monitör dahil mi?
 
Evet doğrudur. 8000 liraya başka sizin önerebileceğiniz nasıl bi sistem toplanabilir
O zaman bir bakalım:

İşlemci: İ7 6700k
Anakart: ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K6
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 (2x8) GB 3000 Mhz
Ekran Kartı: MSI GTX 1070 Gaming X
HDD: Seagate Barracuda 2 TB 7200 RPM
SSD: Samsung 850 Evo 500 GB
İşlemci Soğutucu: Akasa Venom A10
Kasa: Corsair Carbide Spec-Alpha
Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 80+Bronze 750 W
Monitör: AOC G2460PG 1080p 144hz G-Sync
Toplam 7935 TL

Teknobiyotik'ten toplandı.
 
Anakart: ASUS MAXIMUS VIII HERO DDR4 USB3.1 1151P

Monitor: ASUS 24" PG248Q 1ms Full HD 180 Hz G-SYNC HDMI GAMING LED MONİTÖR

SSD: Samsung MZ-7KE256BW 850 PRO 256GB SSD Disk

Sıvı soğutmayı bulamadım şu an ve ekran kartınıda vatandan eklerseniz 8 bin tl civarına geliyor. Ancak bu malzemelerin hepsi kendi sınıfının en kaliteli bileşenleri hiçbir sorun çıkmaz he eğer derseniz 5-6 bin tl tutsun o bütceye de GTX 1070 yapılır. Bu bütceye GTX 1080 de toplanır ancak anakart H170 Gaming M3 olur SSD yi Evo yapabiliriz kasayı biraz düşürtürüz i7 6700k yerine 6700 koyup sıvı soğutma derdinden de kurtulabiliriz ayrıca anakarta fazla parada vermemiş olursunuz nasıl isterseniz. Ancak bu sistemde sizi üzmez. Eğer daha uygun bir bütceli GTX 1070 li sistem isterseniz onuda hazırlayabilirim. Veya bu bütceye monitorlü Gtx 1080 siz karar verin.

Evet doğrudur. 8000 liraya başka sizin önerebileceğiniz nasıl bi sistem toplanabilir
Böyle bir sistem de önerebilirim size artık karar sizin üstün kaliteli GTX 1070 mi yoksa biraz daha performansı olsun parçalarıda güzel olsa yeterlik bir GTX 1080 mi? Ekranı 2K koydum isterseniz 4K da yapılabilir ama geleceğe yönelik olarak 2K güzel bir seçim olur.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20160912-102431.png
    Screenshot_20160912-102431.png
    112,3 KB · Görüntüleme: 67
  • Screenshot_20160912-102437.png
    Screenshot_20160912-102437.png
    82,2 KB · Görüntüleme: 56
  • Screenshot_20160912-104715.png
    Screenshot_20160912-104715.png
    102,4 KB · Görüntüleme: 101
  • Screenshot_20160912-104722.png
    Screenshot_20160912-104722.png
    117,1 KB · Görüntüleme: 77
  • Screenshot_20160912-104727.png
    Screenshot_20160912-104727.png
    71,5 KB · Görüntüleme: 151
Anakart: ASUS MAXIMUS VIII HERO DDR4 USB3.1 1151P

Monitor: ASUS 24" PG248Q 1ms Full HD 180 Hz G-SYNC HDMI GAMING LED MONİTÖR

SSD: Samsung MZ-7KE256BW 850 PRO 256GB SSD Disk

Sıvı soğutmayı bulamadım şu an ve ekran kartınıda vatandan eklerseniz 8 bin tl civarına geliyor. Ancak bu malzemelerin hepsi kendi sınıfının en kaliteli bileşenleri hiçbir sorun çıkmaz he eğer derseniz 5-6 bin tl tutsun o bütceye de GTX 1070 yapılır. Bu bütceye GTX 1080 de toplanır ancak anakart H170 Gaming M3 olur SSD yi Evo yapabiliriz kasayı biraz düşürtürüz i7 6700k yerine 6700 koyup sıvı soğutma derdinden de kurtulabiliriz ayrıca anakarta fazla parada vermemiş olursunuz nasıl isterseniz. Ancak bu sistemde sizi üzmez. Eğer daha uygun bir bütceli GTX 1070 li sistem isterseniz onuda hazırlayabilirim. Veya bu bütceye monitorlü Gtx 1080 siz karar verin.


Böyle bir sistem de önerebilirim size artık karar sizin üstün kaliteli GTX 1070 mi yoksa biraz daha performansı olsun parçalarıda güzel olsa yeterlik bir GTX 1080 mi? Ekranı 2K koydum isterseniz 4K da yapılabilir ama geleceğe yönelik olarak 2K güzel bir seçim olur.

Ben uzun ömürlü performans ve kalite konusunda sıkıntı çekmeyeceğim bir sistem istiyorum. Gtx1080 ile diğer parçalardan kısacağim malum. Gtx1070 de ondan bir tık altı bir kart. Beni üzmez diye düşünüyorum. O yüzden 1070 olsun sağlam olsun. Birde 256 ssd işletim sistemi ve birkaç oyuna yeterli olurmu 2TB hdd de alacağım zaten. Birde asus maximus herodan çekinceliyim. Msi z170-m7 den vazgeçtiğime pişman edermi
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı