Asus GTX960 vs Asus R9 285

• Konuyu başlatan Ceta
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.251

Ceta

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selamlar,

Aslında bir gün öncesine kadar GTX960'ta karar kılmama rağmen Vatan'ın R9 285'in fiyatını 150 TL düşürmesiyle kafam tekrar karıştı. Şöyle ki şuan R9 285 GTX960'tan 50 TL daha ucuz ve DirectX 12 ile rakiplerine göre daha fazla performans artışı olacağı söyleniyor, ne kadar doğrudur bilmiyorum. Yanlışsam düzeltin lütfen. Sizce hangi seçeneği tercih etmeliyim?

Asus R9 285 STRIX OC Edition 2GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX11.2
Asus GTX960 ROG STRIX 2GB GDDR5 128Bit DX12 Nvidia

Eğer GTX960 derseniz Asus GTX960 ROG STRIX OC EDITION GDDR5 4GB 128Bit DX12 almak gerçekten aradaki fiyat farkına değer mi?

Evet, tavsiyeler kafama yattı açıkçası, güç kaynağım High Power marka 750W Gold sertifikalı PSU'dur. Peki Asus yerine MSI tercih etmek doğru olur mu? Birde 110 TL farkla 2GB yerine 4GB'lık modeli almak mantıklı mıdır? Soruyorum çünkü sistemi yeni topladım, para suyunu çekti :LOL:, fazla açılmassam iyi olur.

Yeni oyunların bazıları detaylar artırıldığında 2 gb bellek limitine dayanmaya başladı benim şahsi tercihim 4 gb olandan yana
DX 12 destekleyen oyunlarda detaylar daha da artacağı için ekran kartı belleğine olan ihtiyacın artacağına dair yazı okumuştum ancak bunlar şimdilik söylentiden ibaret DX 12 oyunları piyasaya çıkıp testler yapılana kadar bu konuda net bir şey söylemek hata olabilir

Arkadaşlar tekrardan merhaba,

Cevaplarınız için teşekkürler, bazı benchmark testleri izledim ve yorumları okudum, R9 285 olsun, R9 380 olsun, GTX960 2GB veya 4GB olsun aldığımız FPS değerleri arasında uçurum olmuyor, hatta bazı oyunlarda bir kart öne çıkarken başka oyunlarda başka bir kart daha iyi sonuçlar verebiliyor, değerler testlerden testlere de farklılık gösterebiliyor. Bu sebeple ben kalitesinden emin olduğum markaların arasından en uygun fiyatlı olan karta yöneldim ve @pccandır arkadaşımızın önerdiği MSI R9 380 GAMING 2GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı 'ında karar kıldım.

Yürüttüğüm mantığın ve seçimimin doğru olduğunu düşünüyorum ama yine de buraya yazmak istedim. Belki düzeltmek veya faydalanmak isteyen olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı