Asus H110M-C macOS Sierra Boot ve Ses Sorunu

mrekull

Kilopat
Daha fazla  
Sierra güncel imajını indirip kurdum ve Clover v2.3k r3763 Bootloaderını kurdum fakat USB'siz Boot ederken şu sıkıntıyı alıyorum;

1490735637946.jpg

Multibeast ile Realtek ALC887 Ses driverını, USB 3.0 8111H için 2.2.1'di galiba driverını, ATI driverını, eEthernet driverını kurdum. Ama sıkıntım ses, grafik, Bootloader ve SSD'min 2. bölümüne Windows 10 kurarken biçimlendirme hatası alıyorum.

Sistemim :
Anakart : Asus H110M-C DDR4
İşlemci : İntel i3 6098p
RAM: Gskill Aegis 8GB Tek Modül
Ekran Kartı : Asus Strix RX470
Depolama : Transcend SSD220S 240GB SSD

Sierra Kurulu haldeki özeti;

USB'siz Bootloader çalışmıyor. Boot ekranı fotoğrafı ekledim. Ethernet çalışıyor. USB 3.0 portu çalışıyor. Ses gelmiyor ve takılan mikrofon, hoparlörü görmüyor.

Ekran uygulamar ve tam ekran safarida dalgalanmalar oluyor. Mac hakkında ise şu şekilde;

1490737289828.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. Ben sizin sistemin bir benzerini 6 ay boyunca kullandım (macOS + Windows 10). Ekran kartınız için kext (sürücü) müdahelesi gerekiyor diye biliyorum. Ses kartınız çalışacaktır, daha önce kullandığım bir seri ve model.

Öncelikle bir EFI bölümüne sahip misiniz?

EFI bölümü yoksa USB olmadan BOOT edemezsiniz.

Clover'dan bu BOOT komutunu yazarak bir denermisiniz.

-x -v -f acpi = off PCIRootUID = 1 GraphicsEnabler = NO

Öncelikle merhaba. Ben sizin sistemin bir benzerini 6 ay boyunca kullandım (macOS + Windows 10). Ekran kartınız için kext (sürücü) müdahelesi gerekiyor diye biliyorum. Ses kartınız çalışacaktır, daha önce kullandığım bir seri ve model.

Öncelikle bir EFI bölümüne sahip misiniz?

EFI bölümü yoksa USB olmadan BOOT edemezsiniz.

Clover'dan bu BOOT komutunu yazarak bir denermisiniz.

-x -v -f acpi = off PCIRootUID = 1 GraphicsEnabler = NO

İlginiz için çok teşekkür ederim. Ekran kartımı tam performans çalıştırması bayağı zahmetli ve birazda bilgi gerektiren bir iş, Tekrar Windows kurdum masaüstünde iken bile ekran kartımın fanları dönmüyor. Fakat aşırı derecede ısınıyordu araştırıp bilgi edindiğimde kısa sürede halledebilirsem kuracağım. GPU yakmak istemiyorum. Allah razı olsun yardımlarınız için. Konuyu ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı