ASUS H310M-K r2.0 ile 10.nesil Intel uyumu

Arkadaşlar selam, ben halihazırda i3-9100F kullanıyorum ama performansından memnun değilim... Örneğin, Epic Games'te bedava dağıtılan Hitman oyununda hangi ayarda olursa olsun 40 FPS'i geçemiyorum. Bence ekran kartım bu işlemciyle tam verimli çalışmıyor... O yüzden işlemcimi i3 10100F ya da i5 10400F ile değiştirmek istiyorum. Sizlere iki sorum var, öncelikle sistemim;

GPU: ASUS Dual RX580 4 GB OC.
CPU: i3-9100F.
RAM: HyperX Fury 2x8 2400 MHz.
PSU: Rampage rmP500 80+
Anakart: ASUS H310M-K r2.0.
Depolama: WD 1 TB HDD 7200 RPM.

1) Sizce bu işlemci ekran kartımı tam beslemiyor mu? Neden Hitman gibi oyunlarda hangi ayar olursa olsun 40-45 FPS'i geçemiyorum?

2) Anakartım bahsettiğim i3 10100F ya da i5 10400F işlemcileri destekliyor mu?

Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Oyun içi kullanımları bilmeden bir şey diyemeyiz. Şimdiki işlemci ve ekran kartınız iyi çalışmalı aslında.

2) Hayır.

Arkadaşlar selam, ben halihazırda i3-9100F kullanıyorum ama performansından memnun değilim... Örneğin, Epic Games'te bedava dağıtılan Hitman oyununda hangi ayarda olursa olsun 40 FPS'i geçemiyorum. Bence ekran kartım bu işlemciyle tam verimli çalışmıyor... O yüzden işlemcimi i3 10100F ya da i5 10400F ile değiştirmek istiyorum. Sizlere iki sorum var, öncelikle sistemim;

GPU: ASUS Dual RX580 4 GB OC.
CPU: i3-9100F.
RAM: HyperX Fury 2x8 2400 MHz.
PSU: Rampage rmP500 80+
Anakart: ASUS H310M-K r2.0.
Depolama: WD 1 TB HDD 7200 RPM.

1) Sizce bu işlemci ekran kartımı tam beslemiyor mu? Neden Hitman gibi oyunlarda hangi ayar olursa olsun 40-45 FPS'i geçemiyorum?

2) Anakartım bahsettiğim i3 10100F ya da i5 10400F işlemcileri destekliyor mu?

Teşekkürler...
Eğer satmak istersen anakart ve işlemci için fiyat verirsen senden alabilirim. İşlemci için 600 TL'ye başkası ile konuştum aslında fakat sen satmayı düşünürsen teklif bekliyorum.

1) Oyun içi kullanımları bilmeden bir şey diyemeyiz. Şimdiki işlemci ve ekran kartınız iyi çalışmalı aslında.

2) Hayır.
Merhabalar, oyun içi değerlerimi bir kez aktarmıştım ama yanıt gelmemişti, konuyu eklememi ister misiniz buraya?
Diğer arkadaşlarıma tek tek teşekkür ederim, @Hypeer, şuanlık kesin değil hiçbir şey fakat eğer öyle bir durum olursa güncellerim. :)
@Bora Dere hocam, oyun içi değerlerimi google drive'a upload ettiğim linkle paylaşıyorum; tek fark orada RAM 8GB şuan 16. 16 yaptıktan sonra da pek fark olmadı FPS'te. SS'lerde Ultra ve Medium ayarlar karışık.

Dosyalar erişim izni istiyor, herkese açık olarak atmalısınız. Eğer resim atıyorsanız direkt buraya da yükleyebilirsiniz.

Bu değerlerde darboğaz görünüyor, evet. RAM yükseltmesinden sonra kullanım değerleri değişmedi mi hiç?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı