Asus H81 Plus ile i5 4690K overclock yapılabilir mi?

AyberkA

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Uzakyol Vardiya Zabiti
H81 Plus anakart ile i5 4690K işlemci overclock olur mu? Nasıl bir performans alırım. Çünkü sistemimle BF1 Testlerinde işlemcime inanılmaz yük biniyor ve sanki biraz darboğaz yapıyormuş gibi hissediyorum. En azından bu etkiyi kaldırmak için biraz O.C ile daha iyi performans alacağımı düşündüm. Soğutma olarak CM Hyper 212 EVO kullanıyorum. Ayrıca işlemcimi ne kadarlık bi seviyede overclock edebilirim? Şimdiden teşekkürler.

Sistemim:
  • H81 Plus Anakart
  • i5 4690K İşlemci
  • RX 570 4GB Ekran kartı
  • 8 GB 1333 MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İçin rahat olsun o sistemle darboğaz yaşamazsın çünkü işlemcin ekran kartın için yeterli düzeyde, yük konusunda ise gayet normal çünkü BF1'i online oynadığını varsayarak 64-32 kişilik serverlarda işlemcine diğer oyuncuların işlenmesi nedeniyle fazla yük binebilir ama dediğim gibi işlemcinin performansı şu anki oyunlar için gayet yeterli. OC konusunda BCLK üzerinden H serisi anakartlara overclock yapılabilir fakat ısınma daha yüksek olur ayrıca da BCLK üzerinden yapılan overclocklar çarpan değiştirmeye göre RAM frekansını değiştirdiği için şimdilik yapmanı önermem.
İçin rahat olsun o sistemle darboğaz yaşamazsın çünkü işlemcin ekran kartın için yeterli düzeyde, yük konusunda ise gayet normal çünkü BF1'i online oynadığını varsayarak 64-32 kişilik serverlarda işlemcine diğer oyuncuların işlenmesi nedeniyle fazla yük binebilir ama dediğim gibi işlemcinin performansı şu anki oyunlar için gayet yeterli. OC konusunda BCLK üzerinden H serisi anakartlara overclock yapılabilir fakat ısınma daha yüksek olur ayrıca da BCLK üzerinden yapılan overclocklar çarpan değiştirmeye göre RAM frekansını değiştirdiği için şimdilik yapmanı önermem.

Çözüm

Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim fakat BF1'de FPS değerlerim 40-45 civarında seyrediyor. O yüzden belki işe yarar diye düşünmüştüm ama diğer oyunlarda gerçekten dediğin gibi çok tatmin edici bir performans var. Belki de sorun gerçekten oyundan kaynaklıdır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı