Asus H81M-D Kasa Fanı Deviri Düşürmek ?

gezer3082

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhabalar. Benim bilgisayar kasasının içinde toplam 3 tane fan var. yan kapakta 2 tane 12 CM ve arka egzos fan olarak 9 CM zalmanın fanı var. Bu fanlar yüksek devirde çalıştığı için çok ses yapıyor. Sadece egzos fan anakarta bağlı daha çok ses yapan o zaten. Bu fanların devirlerini nasıl düşürebilirim ? Teşekkürler.

Baktım abi Silent moda aldım ama fayda etmedi. Manuel olarak ayarlama nasıl oluyor ? @Recep Baltaş abimiz bana yardımcı olsa çok mutlu olurum. Çünkü o bu anakart'ın yan modeli H81M-Plus tabanlı sistem toplamıştı. Ordan bildiği bazı şeyler olabilir. Teşekkürler.

Öncelikle 9 cm fani, kaliteli 12 cm lık bir fan ile değiştirmelisin hepsi bu. Sessiz sedasız kullanıyorum ben o şekilde Aopen E-S 55 b kasanın arka 9 cm lik egzost çıkışını 12 cm lik fan boyutunda ve alta bir tane 12 cm lik fan yeri kestim kasanın orjinalinde olmayan on kısımda bir adet 12 cm fan taktim kusursuz soğutma serin kasa işlemci G3258 yükte 45 dereceyi geçmiyor o derece frozen gibi yanı... Hepsi el emeği.

Öncelikle 9 cm fani, kaliteli 12 cm lık bir fan ile değiştirmelisin hepsi bu. Sessiz sedasız kullanıyorum ben o şekilde Aopen E-S 55 b kasanın arka 9 cm lik egzost çıkışını 12 cm lik fan boyutunda ve alta bir tane 12 cm lik fan yeri kestim kasanın orjinalinde olmayan on kısımda bir adet 12 cm fan taktim kusursuz soğutma serin kasa işlemci G3258 yükte 45 dereceyi geçmiyor o derece frozen gibi yanı... Hepsi el emeği.
Bir fotoğraf atabilir misin sana zahmet.

11391167_10153282298683260_7273340831351300586_n.jpg
11391167_10153282298683260_7273340831351300586_n.jpg

LlylXv.jpg

xAhY4B.jpg

KX9CI9.jpg

ttKKIu.jpg

cq0esQ.jpg

3KYvWa.jpg

7NF6S8.jpg

N2SDiS.jpg

ExQYF6.jpg

IeMkbD.jpg

k3tiqm.jpg

UUXRV6.jpg

alt kısım toz filtresi olarak evdeki eski tül perde kullandım :D kasa ayaklarını yükseltmek için kauçuk malzeme kullandım gigabyte fanlar diğer kasanından söktüğüm fanları kullandım işlemci fan soğutucusu Tt Contact 21 ikinci 9 cmlik fanı akasa marka ben taktım
kasa egzast fanına direk emiş yapması için arızalanan xp600 w psu nun şeffaf yalıtım malzemesını yapıştırdım ve bütün fanlar 4 pin fan çoğaltıcı kablo ile anakarta bağlı.
rH034k.png

Son düzenleme:
Egzoz fanın kaç pinli ve anakartın hangi girişine takılı? Anakart marka modelinin yaz, ona göre bir program önerisinde bulunalım.
Olmazsa ucuz bir dönüştürücü kablo ile 5V seviyesine çekeriz gücünü, daha sesiz çalışır.

3 pinli olmasıyla 4 pinli olması fark edermiki egzost fanında vede anakartın fan 1 ve fan2 çıkışlarını kullanıyordur muhtemelen molexe bağlamamıştır umarım.

Kasa 1 : Aopen ES55-B Kasa / Asus H81M-D / İntel Pentium G3258 /Tt Contack 21 işlemci soğutu / Crucial 4gb gddr3 1600 mhz / Sapphire Hd4850 1gb Gddr3 256 bit / Kingstone 120 gb v300 ssd /Cooler Master 460 elite power pasif pfc / Pioneer rom sürücü /Cougar ve Gigabyte 12 cm fanlar

Not: Bu 2006 yılından kalan bilgisayarımın yenilenmiş halidir içinden ekran kartı ve güç kaynağı 2009 senesi değiştirilmiştir, eski anakart ise Asus P5LD2-SE ,Kingstone 667mhz 4 gb bellekler, 256/512 mb Asus EA-X550 ekran kartı ve kasa orijinal psu su 300w kullanılmaktaydı. İntel Pentium D945 p serisi 3.4 ghz 4mb L2 önbellekli dual işlemci çıkartılıp her bir parçası zevkle paramparça edilmiştir.

Kasa 2 : Gigabyte If-133 550 W psu Kasa / Asus H87 Plus /İntel İ5 4670 /Msı Gtx760 Twinfrozer /Kingstone HyperX Black 8 GB CL10 tek modül /Kingstone HyperX 120 gb ssd / Tt Nic F3 işlemci soğutucu /2 adet CoolerMaster blade master 4 pin fan / 2adet Cougar cf-t12s fanlar

Eki Görüntüle 84354 Eki Görüntüle 84354

LlylXv.jpg

xAhY4B.jpg

KX9CI9.jpg

ttKKIu.jpg

cq0esQ.jpg

3KYvWa.jpg

7NF6S8.jpg

N2SDiS.jpg

ExQYF6.jpg

IeMkbD.jpg

k3tiqm.jpg

UUXRV6.jpg

alt kısım toz filtresi olarak evdeki eski tül perde kullandım :D kasa ayaklarını yükseltmek için kauçuk malzeme kullandım gigabyte fanlar diğer kasanından söktüğüm fanları kullandım işlemci fan soğutucusu Tt Contact 21 ikinci 9 cmlik fanı akasa marka ben taktım
kasa egzast fanına direk emiş yapması için arızalanan xp600 w psu nun şeffaf yalıtım malzemesını yapıştırdım ve bütün fanlar 4 pin fan çoğaltıcı kablo ile anakarta bağlı.
rH034k.png
İyimiş. İçine toz kaçmıyor mu ? Bende belki böyle yapabilirim.

Egzoz fanın kaç pinli ve anakartın hangi girişine takılı? Anakart marka modelinin yaz, ona göre bir program önerisinde bulunalım.
Olmazsa ucuz bir dönüştürücü kablo ile 5V seviyesine çekeriz gücünü, daha sesiz çalışır.
5 Volt seviyesine getirmek istesem fanları bu sefer hiç hava aatığını hissetmiyorum. Ondan dolayı 7 Volt daha iyi benim için.

Dostum kusura bakma da 2. Dünya savaşından kalma bir fandan hem yüksek CFM hem de düşük dB bekleyemezsin :)
40TL bütçe koyarsan ihtiyaçlarını karşılayan yüksek CFM'yi düşük dB değerlerinde sunan bir fan önerebilirim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı