Asus H81M-Plus Anakartlı, MSI GTX 970'li Sistem Toplama

• Konuyu başlatan Reiz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 116
  • Görüntüleme 13.969
Teşekkür ederim vakit ayırıp bu sistemi topladığın için. Soğutucu konusunda evet Cooler Master almayı düşünüyorum. Ancak HDD elimde olanı kullanmayı düşünüyorum yanına da Samsung 250 GB Evo eklediğimizde sanırım ihtiyacımızı fazlasıyla karşılar. Kasa konusunda en popüler olan Zalman Z3 Plus. O yüzden 134 liraya alabiliyorken gidip bu kasaya da 510 TL vermek mantıklı olan mı bilmiyorum ve bu sorunun yanıtını merak ediyorum. MSI GTX980 F/P olarak bence fazla pahalı. Bu yüzden MSI / ASUS / GIGABYTE GTX970 arıyorum. Hem fiyat daha makul. Hemde benim için fazlasıyla yeterli. Ancak işlemci konusunda kararsızım. 600 TL verip 4690 i5 mi? 800 TL verip 4790 mı almak? Ya da 100 TL bütçeyi artırıp K serisini mi almak?

İyi forumlar.

Z3 Plus şu an stoklarda yok zaten o kasada USB 3.0 bulunmuyor. Zalman'ın USB 3.0'lı diğer kasalarının yanına 700 Watt 80 Plus bir güç kaynağı alınca 500 TL'ye yakın hatta daha yüksek fiyatı buluyor. Bu yüzden o kasayı tercih ettim. Bu kasa da sana yetecektir ama ilerde geliştirilebilir olması için 750 Watt tercih ettim:
Cooler Master Rc-K380 600W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

Bütçeye 5000 TL deyince ben direkt GTX 980 koydum tabi ki f/p olarak GTX 970 almak çok daha mantıklı olacaktır.

Oyun sisteminde i7'ye gerek yok Render yapmayacaksan. Sisteme koyduğum işlemci sana fazlasıyla yetecektir. Anakartın OC destekleyip desteklemediğini bilmiyorum. Eğer OC destekliyorsa sonunda K bulunan işlemci tercih edilebilir.

Bunun dışında SSD'yi 250 GB yapmanız iyi bir tercih.

OC nedir bilmiyorum pek de düşünmüyorum. Mevcut sistem hızları benim ihtiyaçlarımı karşılayacak seviyede. İleride de merak salacağımı düşünmüyorum. Ama GTX970 stok konusunda hala çözüm bulabilmiş değilim. Fikri yada önerisi olan var mı bu konuda?

@Silinen üye bu arada teşekkür ederim dostum sistem önerisi için. Ancak ilk şu GTX970 stok sorununu halletmek gerek :)

@Silinen üye bugün neredeyse 8 tane vatanbilgisayar şubesini aradım. Stoklarda var evet ama stokta olan iller bana çok uzak. Yakın olan şubelerde ise bu ürün yok. Acaba sistemi oluşturup, internet üzerinden satın alıp stoklara gelmesini mi beklesem? Var mı bu konuda bilgin? Ya da fikrin nedir?

Ben tüm bileşenleri alıp, ekran kartını bekletmen taraftarıyım. Ekran kartını bekleyene kadar sistemini Onboard grafik yongasıyla çalıştırabilirsin ve alacağın kasanın içine güzel bir kablo yönetimi yapabilirsin. Yani, bileşenlerle biraz içli dışlı olup, kasanı harika bir hale getirirsin. Ekran kartı geldiğinde, o mis gibi kasana takarsın :)

Ben tüm bileşenleri alıp, ekran kartını bekletmen taraftarıyım. Ekran kartını bekleyene kadar sistemini Onboard grafik yongasıyla çalıştırabilirsin ve alacağın kasanın içine güzel bir kablo yönetimi yapabilirsin. Yani, bileşenlerle biraz içli dışlı olup, kasanı harika bir hale getirirsin. Ekran kartı geldiğinde, o mis gibi kasana takarsın :)

Peki o zaman başlayalım.. İlk olarak sistem kesinlikle INTEL. İlk soru ile başlayalım. İ5 mi İ7 mi?

NOT: Render yapmam, OC anlamam. Belki ileride OC yapabilirim ancak görüntü programlarıyla alakam yok. Sadece oyun + internet kullanıcısıyım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı