ASUS H81M-PLUS Isınma Problemi

• Konuyu başlatan 0key
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.251

0key

Kilopat
Daha fazla  
Bende bir takıntı var her gün bilgisayarı açtığımda veya gün ortasında bilgisayarımın sıcaklık değerlerini kontrol ederim. Dün sıcaklık değeri normal olan anakartımın bugün 113-115 arası değerlerde olduğunu fark ettim ve Speccy, Aida64 ve CPUID HWmonitor ile 3 farklı uygulamadan değerlere baktım, resimlerini de paylaşacağım.

Dosya Ekleri

• ısnma.png
    ısnma.png
    64,5 KB · Görüntüleme: 106
Son düzenleyen: Moderatör:
En sağlıklı sonuçları üretici yazılımı verir. AI Suite ile kontrol ediniz. Speccy zaten başlıca sorunlu bir yazılım. Aida64 ve CPUID ise aynı anda çalıştığı için, termal algılayıcılar çakışıyor olabilir.

En sağlıklı sonuçları üretici yazılımı verir. AI Suite ile kontrol ediniz. Speccy zaten başlıca sorunlu bir yazılım. Aida64 ve CPUID ise aynı anda çalıştığı için, termal algılayıcılar çakışıyor olabilir.
Bana linkini atabilirsen sevinirim bulamıyorum onu önceden de önermişlerdi.

Kuzey köprüsü sıcaklığını el ile kontrol edebilirsiniz. El yakacak sıcaklıkta değilse problem edilecek bir sorun yok demektir. Ayrıca AIDA64 Extreme doğru sıcaklığı vermiş.
Kuzey köprüsüne elimle dokunuyorum ısınmıyor bile biraz araştırdım aynı sorunu yaşayanlar var ve bu olay 1 aydır böyle sıcaklık doğru olsa bu kadar süre içinde bir bozulma olur diye düşünüyorum. Sensör üzerinde toz olabilirmiş fakat sensörün nerde olduğunu bilemediğim için onu da kontrol edemiyorum.

Kuzey köprüsüne elimle dokunuyorum ısınmıyor bile biraz araştırdım aynı sorunu yaşayanlar var ve bu olay 1 aydır böyle sıcaklık doğru olsa bu kadar süre içinde bir bozulma olur diye düşünüyorum. Sensör üzerinde toz olabilirmiş fakat sensörün nerde olduğunu bilemediğim için onu da kontrol edemiyorum.
Senstör yongaların içerisinde gömülü olarak bulunur ve bunun denetimi Super I/O tarafından yapılır. AIDA64 Extreme zaten doğru olan dereceyi göstermiş sizin ek olarak birşey yapmanıza gerek yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı