Asus HD 7790 Testi

• Konuyu başlatan Mertcan Başel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 4.374
Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle Asus HD 7790 ekrankartıma yaptığım testleri paylaşacağım.
Test sistemi:

• İntel Pentium G3220 işlemci
  • Asus HD 7790 ekrankartı
  • 8 gb Gskill bellek
  • Asus H81-M Plus anakart
  • Kıngston v300 120 gb ssd
  • Ocz Modextream 80+ modüller güç kaynağı

Ekrankartını test ederken 3DMark ve Valley Benchmark programlarını kullandım. Ekrankartını test ederken bazı testleri Windows 8.1 işletim sisteminde yaptım. Bunun nedenide sisteme aşırı derecede Windows 8.1 yükleme isteğimdi :D. Öncelikle sıcaklık değerlerinden bahsedeceğim. Ekrankartı yük altında değilken minimum 29, maksimum 31 derecede çalışıyor. Yük altındayken maksimum 45-50 dereceyi gördüm. Yük altındayken olan sıcaklık değerlerini test programları çalışırken gördüğüm sıcaklıklardır. Bu programlarda sistemi baya zorluyor :D

Grafik GPU Özellikleri

AMD_Radeon_HD_7790.jpg
AMD Radeon ™ HD 7790 Powered by
AMD_Eyefinity_Technology.jpg
AMD Eyefinity ™ Teknolojisi

Oyun ve eğlence kendinizi kadar 6 ekranlara görünümü uzatın.
CrossFire_X_Suppor.jpg
CrossFire X desteği

Ekstrem performans için Multi-GPU teknolojisi.
AMD_HD3D_Technology-.jpg
AMD HD3D ™ Teknolojisi

Stereoskopik 3D oyun ve film izlerken eğlence Optimize.
pcie302xdatabandwidth.jpg
PCI Express 3.0

Hızlı GPU CPU iletişim için PCIe 2.0 sokağın başına çift bant genişliği sunar.
dx11.1lifelikegraphics.jpg
Microsoft DirectX ® 11.1 API (özellik seviyesi 11_0)

PC'de oyun için görsel gerçekçiliği yeni boyutlara getirir ve birinci sınıf performans olsun.
windows8compatible.jpg
Microsoft Windows 8 uyumlu

Eğer daha fazla PC ile halletmek böylece son işletim sistemi ile gelişmiş bilgisayar deneyimleri erişmenizi sağlar.

P_500.jpg

• kJ9nAaBH5D9asJe1.jpg
  • rZkZUrNKJWbydlBv.png

R9HAKXU.jpg

6bJF1mI.png

Şimdi Valley Benchmark programının testlerinden bahsedeceğim. İlk fotoğrafta gördüğünüz ayarlardaki gibi ilk testimi yaptım. Bu testleri 1440X900 çözünürlüğünde yaptım. Tüm Valley Benchmark testlerinde 3D ayarları kapalıdır. Valley Benchmark programında test yarken Directx sürümü 11’e ayarlıydı.

GCSStlo.jpg

Aşağıda gördüğünüz gibi minimum 18.4, maksimum 112, ortalama 57.3 fps alıyorum.

auLiUwP.jpg

İkinci testimizde ayarları bir miktar daha artırıyoruz. Anti-aliasing ayarı hariç diğer ayarları orta ayara ayarladım. . Anti-aliasing ayarını x4 olarak ayarladım.

kIPeEAp.jpg

Aşağıda gördüğünüz gibi minimum 52.7, maksimum 95.3, ortalama 21.9 fps alıyorum.

oyP6Na2.jpg

Bu teste sınırları sonuna kadar zorluyoruz. Tüm ayarlar ultra moduna ayarlı ve Anti-alasing x8 ayarındadır.

6CkalkR.jpg

Aşağıda gördüğünüz gibi minimum 13.7, maksimum 55.2, ortalama 29.2 fps alıyorum.

xR6Rp5p.jpg

Şimdi 3DMark testlerine geçiyoruz. İlk olarak size tüm testlerin ortalama değerlerini paylaşacağım. Fire Strike ve Cloud Gate testlerinde Combined test ve Physics test bölümlerinde çok düşük değerler aldım. Bu değerler program içinde fps olarak yazıyordu ve bu testler sırasında bilgisayar kasmaya başlıyordu. ICE Storm testinde en yüksek değerleri aldım.

xg7wYFF.jpg

Fire Strike test bölümünün detaylı testi aşağıdaki resimlerdir.

qWagSmO.png

DdmXLRX.png

3Eiczod.png

Cloud Gate test bölümünün detaylı testi aşağıdaki resimlerdir.

Opx1b1j.png

aHBAqA1.png

qh0JX8Z.png

ICE Strom test bölümünün detaylı testi aşağıdaki resimlerdir.

AqSJrnC.png

DeQmOnT.png

rNnwLmN.png

Asus Gpu Tweak programında bellek hızına hiç overclock olmuyor. Bellek hızı 6400 mhz. Zaten fabrika çıkışlı overclock yapılmış olan ekrankartını aldım. Çekridek hızını maksimum 1200 mhz hızına kadar overclock yapabiliyorsunuz.

KXz0bdU.png

Birazda ekrankartı ve işlemci arasındaki performanstan basedeceğim. Forumda ve dışarıdan bazı kişiler bana bu işlemci ile bu ekrankartı darboğaz yapıyor mu ? İşlemcinin performansı iyi mi ? gibi sorular soruyor. Hiçbir sıkıntım yok. Oyunları çok rahat oynuyorum ve tek bir kasma veya performans düşüklüğü gibi birşeyle karşılaşmadım. İnşallah karşılaşmam :D. İşlemcim yük altında değilken minimum 29, maksimum 32 sıcaklık derecesinde çalışıyor. İşlemcim yük altındayken minimum 35, maksimum 53 derece sıcaklığında çalışıyor ve stok fan kullanıyorum. Bence bu dereceler çok güzel. Hyper 212 Evo işlemci soğutucum olsa yük altında 35 dereceyi geçmez diye düşünüyorum. Sıvı soğutmam olsa işlemci sanki benim memleketimin soğuk suyu gibi soğuk olur. Sıcaklık denen bişey olmaz :D. İşlemcim overclock olamadan maksimum 53 watt güç çekiyor. Bu güç değeride hiç cep yakmıyor. Tam anlamıyla ucuza oyun bilgisayarı toplamış oluyorsunuz :D.

biSuj5O.png

X910OdL.jpg

Fiyat/performans ekrankartı alıyorsanız direk HD 7790 ekrankartını seçmelisiniz. Yazdığım yazıları ve paylaştığım testleri üşenmeden okuyup incelediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Forum donanımda milyonca konu var bu kart hakkında aklımı çeldi adamlar gittim bende HD 7770 aldım. İyimi yaptım bilmiyorum ama Recep abi nin videosunu izleyince bu paraya alınacak en iyi kart diye düşünmüştüm ama almadım. :confused:
Valla bende o tufaya düştüm gittim hd 7770 aldım. Keşke onu alsaydım diyorum ama iş işten geçti. Sağlık olsun:rolleyes:

Bende bu kartı almayı düşünüyorum.

Sapphire Amd HD7790 OC Lite 2GB 256Bit GDDR5 (Directx 11) PCI-E 3.0 HD3D Ekran Kartı

Asus ile Sapphire markanın arasındaki fark ne oluyor?
Farklı firma ama en iyisi neden ASuS oluyor? Veya öyle kabul ediliyor.
Halbuki ikisi de aynı işi görmüyor mu arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı